ΜΠΑΓΕΡΝ

Κίμιχ: "Δεν έχουμε πια άλλοθι, οι παίκτες έχουν τώρα την ευθύνη"

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τζόσουα Κίμιχ υποστήριξε πως δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για τους παίκτες της Μπάγερν μετά την απόλυση του Νίκο Κόβατς και τόνισε πως πρέπει να βελτιωθούν για να πάρουν νίκες.

Η Μπάγερν Μονάχου μετράει "3 στα 3" στον 2ο όμιλο και είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στον Ολυμπιακό για να πάρει τη νίκη και να εξασφαλίσει πρόωρα την υπόθεση πρόκριση στους "16" του Champions League, ωστόσο το ματς της Τετάρτης (6/11, 19:55) απέναντι στους Πειραιώτες έρχεται σε μία περίοδο που οι Βαυαροί είναι σε... αναστάτωση.

Και αυτό γιατί το βράδυ της Κυριακής λύθηκε η συνεργασία με τον Νίκο Κόβατς μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο (την επομένη της συντριβής με 5-1 από την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη που την άφησε στην 4η θέση της Bundesliga και στο -4 από την πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ) και στον πάγκο τους για το ματς με τον Ολυμπιακό αλλά και αυτό με την Ντόρτμουντ θα κάτσει ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Κόβατς, Χάνσι Φλικ.

Όπως είναι λογικό, η απομάκρυνση του Κροάτη και η παρουσία υπηρεσιακού τεχνικού στην άκρη του πάγκου δημιουργεί νέα δεδομένα, με τους παίκτες της Μπάγερν να έχουν πλέον έξτρα πίεση και να οφείλουν να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν.

Αυτό ακριβώς παραδέχτηκε και στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακο, ο Τζόσουα Κίμιχ, που εκπροσώπησε τους παίκτες των νταμπλούχων Γερμανίας.

"Όταν ένας σύλλογος αλλάζει τον προπονητή, σημαίνει πως απέτυχαν επίσης και οι παίκτες. Θα πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική και θα χρειαστεί να βελτιωθούμε για να κερδίσουμε παιχνίδια.

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν είναι πολύ εύκολο για τον Χάνσι επειδή δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του, τη Δευτέρα είχαμε ρεπό και σήμερα (5/11) προπονηθήκαμε. Φυσικά, μας είπε μερικά πράγματα αλλά αύριο είναι το επόμενο ματς", δήλωσε αρχικά ο Γερμανός διεθνής μπακ, και πρόσθεσε:

"Η κύρια ευθύνη για τα αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον είναι δική μας. Δεν μπορούν να υπάρχουν πια δικαιολογίες για τους παίκτες. Η δικαιολογία της απόδοσης ευθυνών στον προπονητή δεν υπάρχει πλέον.

Φυσικά, θέλεις έναν προπονητή να μείνει για καιρό επειδή αυτό σημαίνει πως είσαι επιτυχημένος. Τώρα αν μία ομάδα παίζει άσχημα ο προπονητής γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος, εάν παίζεις άσχημα ως παίκτης μένεις στον πάγκο.

Ο Χάνσι είναι σπουδαίος τύπος που έχει ξεκάθαρο πλάνο για την ομάδα. Είχαμε ήδη μερικές ομαδικές συζητήσεις. Θα πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα, εμείς βγαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα είναι εύκολο πάντως".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φλικ: "Ανυπομονώ να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό"
Ολυμπιακός: Η πρωτιά του Βαλμπουενά και η πλάκα του Σεμέδο
TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ