ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Τέλος ο Κόβατς από τον πάγκο των Βαυαρών

Bayern's head coach Niko Kovac walks in his coaching zone during the German soccer cup, DFB Pokal, second Round match between VfL Bochum and Bayern Munich in Bochum, Germany, Tuesday, Oct. 29, 2019. Top club Bayern defeated Bochum of the second Division only with a late 2-1, Kovac as manager is still under pressure. (AP Photo/Martin Meissner)
Bayern's head coach Niko Kovac walks in his coaching zone during the German soccer cup, DFB Pokal, second Round match between VfL Bochum and Bayern Munich in Bochum, Germany, Tuesday, Oct. 29, 2019. Top club Bayern defeated Bochum of the second Division only with a late 2-1, Kovac as manager is still under pressure. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Χωρίς τον Νίκο Κόβατς στον πάγκο της θα παραταχθεί η Μπάγερν κόντρα στον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του Champions League, με τους Βαυαρούς να ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασίας με τον Κροάτη τεχνικό.

Η συντριβή στην Φρανκφούρτη με 5-1 από την τοπική Άιντραχτ αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Νίκο Κόβατς στον πάγκο της Μπάγερν, με την ομάδα του Μονάχου να ανακοινώνει επίσημα το τέλος της συνεργασίας της με τον Κροάτη τεχνικό.

Ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Χάνσι Φλικ, θα καθοδηγήσει τους Βαυαρούς στον αγώνα με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη (6/11) για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League ενώ θα είναι στον πάγκο και στο μεγάλο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ το ερχόμενο Σάββατο για την 11η αγωνιστική της Bundesliga.

Νομίζω πως αυτή είναι η σωστή απόφαση για το σύλλογο αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα και επίσης ο τρόπος που παίζαμε τελευταία, με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση.

Ο αδερφός μου Ρόμπερτ και εγώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Μπάγερν για τους τελευταίους 18 μήνες. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα μας κατέκτησε την Bundesliga, το Κύπελλο Γερμανίας και το Σούπερ Καπ.

Ήταν ένα όμορφο διάστημα. Εύχομαι στο σύλλογο και στην ομάδα ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου ο Κόβατς.

Munich's head coach Niko Kovac gestures at the side lines during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and 1. FC Union Berlin in Munich, Saturday, Oct. 26, 2019. (Sven Hoppe/dpa via AP)
Munich's head coach Niko Kovac gestures at the side lines during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and 1. FC Union Berlin in Munich, Saturday, Oct. 26, 2019. (Sven Hoppe/dpa via AP) SVEN HOPPE/DPA VIA AP

"Οι εμφανίσεις της ομάδας μας τις τελευταίες εβδομάδες και τα αποτελέσματα μας έδειξαν πως υπήρχε ανάγκη για δράση.

Ο Ούλι Χένες, ο Χασάν Σαλιχάμιτζιτς και εγώ είχαμε μία ανοιχτή και σοβαρή συζήτηση με τον Νίκο την Κυριακή αναφορικά με αυτή την κατάσταση και συμφωνήσαμε από κοινού ότι ο Νίκο δεν θα είναι από εδώ και πέρα ο πρώτος προπονητής της Μπάγερν.

Όλοι λυπόμαστε για αυτή την εξέλιξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο Κόβατς για τη δουλειά του και ειδικά για την κατάκτηση του νταμπλ την περασμένη σεζόν", δήλωσε ο CEO της Μπάγερν και παλιά μεγάλη δόξα του γερμανικού συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν και πρώην μέσος της Βαυαρών, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς υπογράμμισε: "Περιμένω τώρα μία θετική αντίδραση από τους παίκτες μας και μία ισχυρή επιθυμία για δουλειά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας μέσα στη σεζόν".

Bayern's head coach Niko Kovac directs his team during the Champions League group B soccer match between Olympiakos and Bayern Munich at the Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Tuesday, Oct. 22, 2019. (AP Photo/Petros Giannakouris)
Bayern's head coach Niko Kovac directs his team during the Champions League group B soccer match between Olympiakos and Bayern Munich at the Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Tuesday, Oct. 22, 2019. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP PHOTO/PETROS GIANNAKOURIS

Υπενθυμίζεται πως ο Κόβατς ανέλαβε τα ηνία της Μπάγερν το καλοκαίρι του 2018 μετά από μία επιτυχημένη διετία στον πάγκο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τον 48χρονο Κροάτη τεχνικό να κατακτά το νταμπλ στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο των Βαυαρών αλλά να μην αρχίζει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, έχοντας την Μπάγερν στην 4η θέση μετά από 10 ματς πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ