ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Εμιλιάνο Σάλα: Όταν ο Αστέρας κινήθηκε για τον Αργεντινό

FILE - In this Sunday, Jan. 14, 2018 file photo Nantes' forward Emiliano Sala makes a tackle during a French League One soccer match, in Nantes, western France. The French civil aviation authority said Tuesday Jan. 22, 2019, Argentine soccer player Emiliano Sala was aboard a small passenger plane that went missing off the coast of the island of Guernsey. French and British maritime authorities are searching the English Channel for the plane. (AP Photo/David Vincent, File)
FILE - In this Sunday, Jan. 14, 2018 file photo Nantes' forward Emiliano Sala makes a tackle during a French League One soccer match, in Nantes, western France. The French civil aviation authority said Tuesday Jan. 22, 2019, Argentine soccer player Emiliano Sala was aboard a small passenger plane that went missing off the coast of the island of Guernsey. French and British maritime authorities are searching the English Channel for the plane. (AP Photo/David Vincent, File) AP

Ο Εμιλιάνο Σάλα, που αγνοείται μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους που τον μετέφερε στο Κάρντιφ από τη Νάντη, βρέθηκε το 2013 σε συζητήσεις με τον Αστέρα. Το Sport24.gr παρουσιάζει την ιστορία.

Παγκόσμιο είναι το ενδιαφέρον για τον Εμιλιάνο Σάλα, τον Αργεντινό στράικερ που πήρε μεταγραφή στην Κάρντιφ και ο οποίος από τη Δευτέρα (22/1) αγνοείται, καθώς το αεροσκάφος που τον μετέφερε στην Ουαλία από τη Νάντη εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από τα νησιά της Μάγχης.

Ο 28χρονος με τα 13 φετινά γκολ σε 21 συμμετοχές με τη Ναντ βρέθηκε το 2013 σε συζητήσεις με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας αναζητούσε επιθετικό με τα δικά του χαρακτηριστικά. 'Εναν υψηλόσωμο φορ (ο Σάλα έχει ύψος 1.87), καλό στο ψηλό παιχνίδι.

Η Μπορντό ζητούσε 200.000 ευρώ για να τον πουλήσει, χρήματα που δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει ο Αστέρας για να τον αποκτήσει. Οι "γιρονδίνοι" δεν ήταν αρνητικοί και στο ενδεχόμενο δανεισμού του, ενώ ο ίδιος ο Σάλα ζητούσε συμβόλαιο 180.000 ευρώ.

Εντέλει ο 22χρονος τότε Αργεντινός προτίμησε να μείνει στη Γαλλία, καθώς πίστευε ότι αργά ή γρήγορα θα μπορέσει να δείξει την αξία του και να ξεχωρίσει. Έστω μετά από μερικά χρόνια, έγινε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του Σαμπιονά. Ανάγκασε την Κάρντιφ να δώσει 17 εκατ. ευρώ, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της.

Παρεμπιπτόντως, τότε ο Αστέρας επέλεξε τελικά τον Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος έμεινε δύο χρόνια και στη δεύτερη χρονιά του (2014-2015) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League με 32 συμμετοχές και 17 γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κυβερνήτης αεροσκαφών για Σάλα: "Απορώ ποιος επέτρεψε την απογείωση, είναι τρελό"
"Επίθεση" του Λίνεκερ στον Κριστιάνο για το post σε αεροσκάφος λόγω Σάλα
Εμιλιάνο Σάλα: Το σοκαριστικό - προφητικό μήνυμα πριν "πετάξει" (AUDIO)
Εμιλιάνο Σάλα: Σταμάτησαν οι έρευνες με τη δύση ηλίου, χιλιάδες Γάλλοι προσεύχονται στη Νάντη
Εμιλιάνο Σάλα: Το μήνυμα του Φελίπε Πάρντο για τον Αργεντινό
Εμιλιάνο Σάλα: Απαισιόδοξος ο επικεφαλής των ερευνών, δεν δίνει πιθανότητα επιβίωσης
Εμιλιάνο Σάλα: η καριέρα του παίκτη που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο που εξαφανίστηκε
Σε αεροπλάνο που αγνοείται το νέο απόκτημα της Κάρντιφ, Εμιλιάνο Σάλα!
TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ