ΑΕΚ

Θα αλλάξουν την ΑΕΚ τα άκρα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ /  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ελπίζει σε άμεση ενεργοποίηση του Λούκας Μπογέ και στη γρήγορη προσαρμογή του Γιάννη Γιαννιώτα, παίκτες στους οποίους ποντάρει τη διαφορετικότητα στην επίθεση της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ εισήλθε στη διακοπή του πρωταθλήματος έχοντας καταφέρει διαδοχικές υπερβάσεις. Μεγαλύτερη όλων, η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, η οποία σηματοδοτεί και την επίτευξη ενός σπουδαίου στόχου. Αυτού που υπήρχε μόνο στο μυαλό ελαχίστων, πέντε χρόνια πριν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεπέρασε ατυχίες και δυσκολίες με προπονητική μαεστρία, βρίσκοντας λύσεις στα διαδοχικά μεσοεπιθετικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν, σε πρόσωπα όπως ο Λόπες, ο Γκάλο και ο Κλωναρίδης. Ειδικά ο τελευταίος, στο τέλος της περυσινής σεζόν, ήταν από τους παίκτες που ουδείς πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοιο come back. Ωστόσο απέδωσε και αυτός ως πρωταθλητής!

Ασφαλώς οι αλχημείες και οι εκ των έσω λύσεις ανάγκης, δεν είναι αυτό που κάθε προπονητής ονειρεύεται στην καθημερινότητά του. Ο Ουζουνίδης περιμένει την επιστροφή της κανονικότητας και ποντάρει πολλά στην εδραίωσή της μέσα από την επιστροφή του Λούκας Μπογέ και την ενεργοποίηση του Γιάννη Γιαννιώτα.

Ο προπονητής έχει τοποθετηθεί (αναφερόμενος ξεχωριστά στον καθένα) για τη διαφορετικότητα που μπορούν να δώσουν οι συγκεκριμένοι δύο στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ. Για τον Μπογέ είχε δηλώσει με βεβαιότητα ότι "ξέρω καλά τι μπορεί να κάνει ο Λούκας και έχει να μας δώσει πολλά πράγματα", ενώ για τον Γιαννιώτα τόνισε ότι «έχει στοιχεία που μας λείπουν και θα μας βοηθήσει».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

Η ταχύτητα, η έκρηξη, η ικανότητα στο ένας με έναν και στη δημιουργία για τους συμπαίκτες τους, είναι κάποια από αυτά στοιχεία τα οποία ο Ουζουνίδης περιμένει να καρπωθεί από τους δύο προαναφερθέντες. Σημαντικά ασφαλώς για το παιχνίδι της ομάδας από τις πτέρυγες, στο οποίο η ΑΕΚ παρουσιάζει σχετικό έλλειμμα καθώς οι Μάνταλος και Μπακασέτας, είναι παίκτες που από τη φύση τους, συγκλίνουν περισσότερο στον κεντρικό άξονα. Βέβαια η επίδρασή τους στο παιχνίδι της ομάδας, είναι πλέον καταλυτική. Η ΑΕΚ έχει μάθει εδώ και καιρό, να παίζει χωρίς εξτρέμ.

Η Ένωση ήδη παρουσιάζει διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι της σχέση με πέρυσι, η μπάλα ταξιδεύει σαφώς περισσότερο στα πόδια των παικτών της και προσπαθεί να κυριαρχήσει μέσα από την κατοχή της και τον έλεγχο του αγώνα, σαφώς στο βαθμό που της επιτρέπεται και από τη δυναμική του αντίπαλου. Ο προπονητής πιστεύει ότι οι Γιαννιώτας και Μπογέ θα ενισχύουν την ευρηματικότητα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Θα έρθει και η στιγμή που ο προπονητής θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στους Μπογέ, Μάνταλο, Μπακασέτα, Κλωναρίδη, Γιαννιώτα, Λιβάγια και Πόνσε τους τέσσερις της επίθεσης. Αν προστεθούν σε αυτούς οι Αλμπάνης και Γιακουμάκης που αυτή τη στιγμή (και για διαφορετικούς λόγους) είναι λίγο πιο πίσω και οι Γκάλο - Λόπες που έχουν αποδείξει ότι ανταποκρίνονται εξαιρετικά ως μέσοι, η τελική σούμα παρουσιάζει 11 επιλογές για τον προπονητή. Σύμφωνοι, ένας εξτρέμ επιπέδου Νάρσινχ θα ήταν καλοδεχούμενος, ωστόσο λύσεις υπάρχουν πολλές και καλές. Αναζητούνται περισσότερη τύχη και υγεία.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ