ΑΕΚ

Τα μυστικά του "Παραδείσου"

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Σέλτικ έχει αγωνιστικές αρετές αλλά και πανίσχυρη έδρα, αλλά ο "Παράδεισος", όπως ονομάζουν το σπίτι τους οι Σκωτσέζοι, έχει μυστικά και ο Ουζουνίδης τα έχει βρει

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη, όταν ξεκίνησε την μελέτη της Σέλτικ, συνοψιζόντουσαν σε μια φράση. "Δυνατή ομάδα, με πανίσχυρη έδρα". Και όσο ο τεχνικός της ΑΕΚ προχωρούσε το διάβασμα της προσεχούς αντιπάλου, τόσο επιβεβαίωνε την συγκεκριμένη φράση.

Ήταν περίπου και αυτό το οποίο σε γενικές γραμμές μετέφερε στον Ουζουνίδη ο Βασίλης Αρματάς, ο οποίος παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τη Σέλτικ στο πρώτο ματς με την Ρόζενμποργκ. Με τον συνεργάτη του τεχνικού της ΑΕΚ να παίρνει μια γέρη δόση από τον… «Παράδεισο». Έτσι ονομάζουν την οι οπαδοί της Σέλτικ το σπίτι τους, με έμπνευση την γειτνίαση με νεκροταφείο αλλά και όσα ζουν στις εξέδρες από την αγαπημένη τους ομάδα.

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ θα πάει την Τετάρτη σ’ ένα γήπεδο στο οποίο η Σέλτικ ήδη έχει πετύχει εννέα γκολ στα τρια φετινά επίσημα παιχνίδια που έχει προλάβει να δώσει. Δυο για τα προκριματικά του Champions League και ένα για πρωτάθλημα. Βεβαίως ο Ουζουνίδης δεν αρκέστηκε μόνο στο να πληροφορηθεί την δύναμη της έδρας της Σέλτικ. Αλλά έψαξε και με τα μυστικά της. Τα τρωτά σημεία. Αυτά που κάθε… παράδεισος έχει. Η Σέλτικ στα δυο από τα τρια παιχνίδια, έχει δεχθεί γκολ. Χωρίς ούτε η Ρόζενμποργκ, ούτε η Λίβινγκστον να είναι ομάδες με σπουδαίες επιθετικές αρετές. Επομένως υπήρχε μίτος που μπορούσε να βρει ο τεχνικός της ΑΕΚ και να αρχίσει να ξετυλίγει τις αδυναμίες της Σέλτικ. Οι Σκωτσέζοι είναι μια ομάδα εξαιρετικά γρήγορη επιθετικά. Που όμως δεν έχει εξίσου γρήγορες αντιδράσεις αμυντικά. Εκεί θα επιχειρήσει να κτυπήσει ο Ουζουνίδης και πιθανόν εκεί «πατά» και η αρχική σκέψη για Κλωναρίδη στην θέση του παρτενέρ του Λιβάγια στην επίθεση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως και ο έτοιμος Μπογέ, δεν μπορεί να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και ζημιά.

Για τον Ουζουνίδη έχει μεγάλη σημασία ένα γκολ την προσεχή Τετάρτη στο Παρκχεντ. Όχι μόνο διότι πάντα το εκτός έδρας γκολ έχει την σημασία του στα διπλά ευρωπαϊκά ματς. Αλλά διότι η Σέλτικ είναι μια ομάδα που ποντάρει πολλά στο σπίτι της και δεν πατάει τόσο γερά μακριά απ’ αυτό. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, πως οι Σκωτσέζοι των εννέα γκολ στα τρια επίσημα εντός έδρας φετινά παιχνίδια τους, «κόλλησαν» στην λευκή ισοπαλία στο Τροντχάιμ απέναντι στην Ρόζενμποργκ. Και «μάτια» της ΑΕΚ ήταν εκεί και το κατέγραψαν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ