ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι παίκτες της ΑΕΚ για την τιμωρία, ο Μαρίνος για μπάλα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η αντίδραση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για την τιμωρία, από τα αποδυτήρια της Καλλιθέας μέχρι το ξενοδοχείο της Εθνικής και η στάση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Πέρυσι, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πληροφορήθηκαν για δικαστική απόφαση που τους αφορούσε, στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή, το ξημέρωμα της μέρας του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και βρέθηκαν ξαφνικά να πηγαίνουν στο πιο καθοριστικό ματς της σεζόν με διαφορετικά βαθμολογικά δεδομένα και συνθήκες.

Αυτή την φορά, οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ έμαθαν για την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, μόλις έφταναν στο γήπεδο της Καλλιθέας για το παιχνίδι κυπέλλου με την Λαμία. Ενώ όσοι είναι διεθνείς με Εθνική ομάδα, το πληροφορήθηκαν στο ξενοδοχείο, λίγο πριν αναχωρήσουν για το γήπεδο και το ματς με την Ουγγαρία. Η αντίδραση πάντως ήταν… κοινή.

Όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ έμειναν ενεοί. Κοινώς… πάγωσαν. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Κυρίως διότι κανείς απ' όσους είτε έπαιξαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είτε ήταν στον πάγκο, είτε ακόμα και στην κερκίδα και εκτός αποστολής, δεν είχε δει επεισόδια και περιστατικά που να του βάλουν στο μυαλό πως μπορεί να υπάρξει μια τόσο βαριά τιμωρία.

Και αυτό καθώς ότι συνέβη, ήταν έξω από το γήπεδο, χωρίς καν να επηρεάσει την εξέλιξη του ματς. Μάλιστα αυτό κουβέντιαζαν όλοι στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια τόσο πριν, όσο και μετά το ματς με την Λαμία. Αυτή η τιμωρία ήταν το κύριο θέμα συζήτησης των παικτών της ΑΕΚ και όχι όλα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι. Με απορίες που αφορούσαν κατά βάση την τύχη που θα έχει η έφεση που θα κάνει η ομάδα.

Από την άλλη μεριά ο Μαρίνος Ουζουνίδης όχι μόνο δεν συμμετείχε σ' αυτές τις κουβέντες, αλλά προσπαθούσε και να τις κλείσει. Φυσικά και ο τεχνικός της ΑΕΚ σοκαρίστηκε, αλλά και επηρεάστηκε πολύ απ' αυτή τη βαριά ποινή. Επίσης ξέρει πόσο βαρύ είναι όλο αυτό για τους παίκτες.

Όμως, ο Ουζουνίδης, έχει δείξει από την πρώτη μέρα που έχει καθίσει στον πάγκο της Ένωσης, πως είναι ένας προπονητής, που αντιμετωπίζει όλες τις δύσκολες καταστάσεις με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Ενώ ο Εβρίτης τεχνικός ξέρει πως εκείνο που έχει σημασία τώρα, είναι να μείνουν οι ποδοσφαιριστές ανεπηρέαστοι απ' όλο αυτό που έχει γίνει. Και προφανώς το νερό στον μύλο του σοκ και του εκνευρισμού για την τιμωρία, όχι απλώς δεν βοηθάει, αλλά κάνει και κακό. Γι' αυτό και ο Ουζουνίδης προσπαθούσε, μετά την λήξη του ματς, να στρέψει τις όποιες συζητήσεις, σ' όσα έγιναν στο παιχνίδι και πουθενά αλλού.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς είχε προγραμματισμένο διήμερο ρεπό για τους ποδοσφαιριστές το σαββατοκύριακο, όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr, πριν καν προκύψει το θέμα της τιμωρίας. Έπειτα, όμως, απ' αυτή την εξέλιξη το ρεπό θα κάνει καλό στους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, κι όχι μόνο στην σωματική τους ξεκούραση. Ενώ παράλληλα είναι δεδομένο πως από τη Δευτέρα (15/10) που οι παίκτες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα τους ζητήσει να συνεχίσουν κανονικά την δουλειά τους, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ