ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στο κόλπο για Μανέ

Vorskla Poltava's Artem Gabelok vies for the ball with Sporting's Carlos Mane, right, during the Europa League group E soccer match between Sporting CP and Vorskla Poltava at the Alvalade stadium in Lisbon, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Armando Franca)
Vorskla Poltava's Artem Gabelok vies for the ball with Sporting's Carlos Mane, right, during the Europa League group E soccer match between Sporting CP and Vorskla Poltava at the Alvalade stadium in Lisbon, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Armando Franca) AP

Ο 25χρονος, Κάρλος Μανέ, παίκτης της Σπόρτιγκ Λισαβόνας, είναι ένας από τους εξτρέμ που αρέσουν στην ΑΕΚ, η οποία διερευνά το πώς θα μπορούσε να καταστεί εφικτή η απόκτησή του.

Αν μιλούσαμε για το καλοκαίρι του 2015, όταν ο Κάρλος Μανέ ήταν μόλις 20 ετών, η περίπτωσή του θα ήταν ομολογουμένως ανέφικτη. Με σεζόν 29 αγώνων στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, 6 γκολ και 4 ασίστ, με τη φανέλα της Λισαβόνας, η χρηματιστηριακή αξία του είχε ήδη ανέλθει στα 5 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, ο 25χρονος πλέον Πορτογάλος εξτρέμ (κυρίως δεξιός, αλλά παίζοντας συχνά και αριστερά), δεν αποτελεί ανέφικτο στόχο ή πολυτέλεια. Είναι εντός του ραντάρ της ΑΕΚ εδώ και καιρό (η εφημερίδα SportDay έγραψε σχετικά στις 3/6), ωστόσο δεν αποτελούσε πρώτη επιλογή, καθώς είχε ξεχωρίσει ως τέτοια ο Φάμπιο Μάρτινς, ο οποίος τελικά θα συνεχίσει την καριέρα του στη νεοφώτιστη Φαμαλικάο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr από την Πορτογαλία, η ΑΕΚ βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας για τον Μανέ, προσπαθώντας ασφαλώς να εκμεταλλευτεί αυτή την πόρτα που άνοιξε μέσω του δανεισμού του Τσίκο Ζεράλντες, ο οποίος αναμένεται σήμερα (Δευτέρα 24/6) στην Αθήνα. Αλλωστε ο ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ολλανδού προπονητή Μαρσέλ Κάιζερ και παραχωρείται.

Το συμβόλαιο του Μανέ με τη Σπόρτιγκ εκπνέει το καλοκαίρι του 2020, οπότε ο δανεισμός γίνεται δύσκολος, εκτός αν η ομάδα της Λισαβόνας ανανεώσει μαζί του (όπως συνέβη με τον Ζεράλντες) και τον παραχωρήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά σε αυτή την περίπτωση και με υλοποιήσιμη οψιόν αγοράς εντός του deal. Ωστόσο δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η αγορά του με ένα ποσό που η ΑΕΚ θα μπορεί να δώσει.

Ο Μανού τα πήγε εξαιρετικά τη σεζόν 2016/17 με 6 γκολ και 9 ασίστ, σε 19 ματς της Β' Γερμανίας με τη Στουτγάρδη, ωστόσο μετά τον πήρε ο κατήφορος, με αποκορύφωμα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, όταν αγωνίστηκε σε μόλις 8 ματς με την Ουνιόν Βερολίνου, πάλι στη δεύτερη κατηγορία. Ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο, τη σεζόν 2017/18, ο οποίος τον άφησε εκτός αγώνων για 273 ημέρες, ήταν ο βασικός λόγος να κάνει βήματα προς τα πίσω στην καριέρα του.

Σημειώνεται επίσης ότι ο γερμανικός σύλλογος έχει δικαίωμα να καταθέσει, έως το τέλος Ιουνίου, 4 εκατ. ευρω για την αγορά του Μανέ, κάτι που σημαίνει ότι αν η ΑΕΚ βρει τρόπο να τον αποκτήσει με δανεισμό, είναι εφικτός στόχος και η συμφωνίας μιας βατής οψιόν αγοράς.

ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ

Η ΑΕΚ εξέτασε και άλλες περιπτώσεις παικτών της Σπόρτιγκ που αγωνίζονται στις πτέρυγες αλλά δεν υπολογίζονται, με εξέχουσα αυτή του Ματέους Περέιρα. Ωστόσο ο 23χρονος Βραζιλιάνος έχει πολύ πιο υψηλό market value, στα 5,5 εκατ. ευρώ, χώρια που τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, είχε μια ικανοποιητική παρουσία στη Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Νυρεμβέργης (19 ματς, 3 γκολ και 2 ασίστ).

Οι πληροφορίες από Πορτογαλία, λένε ότι η ΑΕΚ ρώτησε (ξανά, καθώς το είχε κάνει και τον περασμένο Ιανουάριο, όπως επίσης και για τον Μανέ) αν θα μπορούσε να έχει ελπίδες για τον Περέιρα, ωστόσο επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι να συνεχίσει σε ένα υψηλής ταχύτητας πρωτάθλημα, με αυτό της Γερμανίας να αποτελεί εκ νέου την προτεραιότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΠΟΕΛ: Ανακοινώνει τον Άλεφ
ΑΕΚ: Ερχονται ο Καρντόσο και οι συνεργάτες του
Σιμάο: Ο Professor της ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ