ΑΕΚ

Σιμάο: Ο Professor της ΑΕΚ

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΙΜΑΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΙΜΑΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του Νταβίντ Σιμάο, ο οποίος ήρθε για να αποτελέσει τον "εγκέφαλο" της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ, ύστερα από υπόδειξη του Μιγκέλ Καρντόσο.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Νταβίντ Σιμάο για τα επόμενα τρία χρόνια, με τον Πορτογάλο χαφ να προορίζεται για παρτενέρ του Αντρέ Σιμόες στη μεσαία γραμμή της Ένωσης. Ο Μιγκέλ Καρντόσο στηρίζει πολλά στον 29χρονο μέσο, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τόσο στον ανασταλτικό όσο και στον δημιουργικό τομέα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Πρόκειται για έναν σύγχρονο αριστεροπόδαρο μέσο, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει το εύκολο γκολ. Θυμίζει τον Γιάκομπ Γιόχανσον, αλλά με καλύτερη τεχνική κατάρτιση και μεγαλύτερη συνέπεια στο δημιουργικό κομμάτι. Παίρνει μέτρα με την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, ξέρει να μοιράζει το παιχνίδι, ενώ του αρέσει να βγαίνει στα άκρα και να επιχειρεί σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή.

Πέρα από εσωτερικός μέσος, μπορεί να αγωνιστεί κι ως χαφ-εξτρέμ σε αγώνες που η ομάδα του χρειάζεται δυνατή και συμπαγή ανασταλτική λειτουργία. Δοκιμάζει αρκετά το πόδι του με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά συνήθως χωρίς αποτέλεσμα. Σπάνια πατάει στην αντίπαλη περιοχή, ενώ παρουσιάζει αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι, αφού δυσκολεύεται στις εναέριες μονομαχίες, παρά το γεγονός πως έχει ύψος 1.83.

ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

Στα θετικά, οι πολύ καλές εκτελέσεις στημένων φάσεων. Η Ένωση αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια στις στατικές φάσεις, αφού πέρα από τους Ροντρίγκο Γκάλο και Πέτρο Μάνταλο, δεν υπήρχαν άλλοι ποδοσφαιριστές που να εκτελούν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τα φάουλ και τα πέναλτι. Απ' ό,τι φαίνεται, ο Σιμάο έρχεται να δώσει λύση (και) το συγκεκριμένο πρόβλημα, λύνοντας τα χέρια του Καρντόσο.

Benfica's Eduardo Salvio, from Argentina, tussles for the ball with Arouca's David Simao, foreground, during a Portuguese league soccer match between Benfica and Arouca at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Sunday, Oct. 5, 2014. (AP Photo/Francisco Seco)
Benfica's Eduardo Salvio, from Argentina, tussles for the ball with Arouca's David Simao, foreground, during a Portuguese league soccer match between Benfica and Arouca at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Sunday, Oct. 5, 2014. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

O Νταβίντ Σιμάο σε δυνατή μονομαχία με τον Σάλβιο της Μπενφίκα

Είναι αρκετά δυναμικός στο παιχνίδι του κι αυτό του έχει κοστίσει, αφού παίρνει εύκολα κίτρινες κάρτες. Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία επταετία, σε όποια ομάδα κι αν έχει αγωνιστεί, έχει κατά μέσο όρο 10 κίτρινες κάρτα τη σεζόν. Μάλιστα, το Δεκέμβριο του 2018 είχε τιμωρηθεί με 4 αγωνιστικές και πρόστιμο 919 ευρώ από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας επειδή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ της Μποαβίστα και της Μορεϊρένσε είχε καταφερθεί με βαριές εκφράσεις εναντίον του διαιτητή του αγώνα.

Αυτό σημαίνει πως είναι πιθανό να λείψει από αρκετά παιχνίδια της ΑΕΚ μέσα στη χρονιά. Παρ' όλα αυτά, οι "κιτρινόμαυροι" δείχνουν πως έχουν περισσότερες επιλογές στη μεσαία γραμμή τη φετινή σεζόν και μία -πιθανή- απουσία του Πορτογάλου δεν θα στοιχίσει πολύ.

ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ

Κατά την παρουσίασή του, ο Σιμάο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Όσκαρ Καρντόσο, χαρακτηρίζοντάς τον "εκπληκτικό προπονητή", ενώ τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται "είναι αυτός που αρέσει και σε εκείνο. Με μεγάλη κατοχή μπάλας". Για τον Σιμάο, το σημαντικότερο είναι να αισθανθεί σημαντικός.

Είναι προφανές που του λείπει εμπειρία από το υψηλό επίπεδο, αφού έχει αγωνιστεί σε μικρομεσαίες ομάδες της Πορτογαλίας (Αρούκα, Μποαβίστα, Μαρίτιμο, Πάσος Φερέιρα) και στις ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Αντβέρπ, αλλά διαθέτει πολύ καλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θα χρειαστούν στην Ένωση κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η φυσιογνωμία του θυμίζει τον "Professor" από την ισπανική σειρά "Casa de Papel". Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι να διαθέτει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που θα τον μετατρέψουν σε σημαντικό ποδοσφαιριστή για τα πλάνα του Καρντόσο. Η "τέλεια ληστεία" χρειάζεται και τέλειες επιλογές. Κι η ΑΕΚ ελπίζει να έχει κάνει μία τέτοια με την απόκτηση του Νταβίντ Σιμάο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Σιμάο
Σιμάο: "Σπουδαίος προπονητής ο Καρντόσο"
Ματσίς: Στον "αέρα" ο σταρ της Βενεζουέλας και πρώην στόχος της ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ