ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ολιβέιρα για διπλό ρεκόρ καριέρας

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μπροστά του μια σημαντική προσωπική πρόκληση, καθώς θέλει να ξεπεράσει το μεγαλύτερο αριθμό γκολ που έχει πετύχει σε μία σεζόν, κάτι που είχε συμβεί στην Championship με τη Νόριτς.

Με κούρεμα στρατιωτικό, αλά "κομάντο" που θα ζήλευε και ο Βράνιες και πολύ μα πολύ "fit" κορμοστασιά, εμφανίζεται εσχάτως στα Social Media, ο Πορτογάλος επιθετικός της ΑΕΚ Νέλσον Ολιβέιρα.

Ίσως αυτή να αποτελεί μια απόδειξη για το πόσο έτοιμος και αποφασισμένος νιώθει και πόσο σκληρά έχει δουλέψει σε ατομικό επίπεδο στη διάρκεια της πανδημίας, ώστε να πραγματοποιήσει δυναμική επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους, τώρα που δείχνει να έχει ξεπεράσει την περιπέτεια που τον ταλαιπώρησε με το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών.

Ασφαλώς, από τις συζητήσεις που έχει με το προπονητικό επιτελείο και τους ανθρώπους της Ένωσης γενικότερα, προκύπτουν η από μέρους του επιφυλακτικότητα και αγωνία για το πως θα είναι όταν θα μπει να παίξει, ή έστω όταν θα κοντραριστεί με τους συμπαίκτες του στις δυνατές προπονήσεις που θα γίνουν στα Σπάτα, πριν από την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Οι 14 ημέρες της αυστηρής καραντίνας την οποία όφειλε να ακολουθεί από την ημέρα επιστροφής του από την Πορτογαλία, θα έχουν παρέλθει όταν συντελεστεί η επιστροφή όλων των παικτών (χωρισμένων σε γκρουπ) στις προπονήσεις, στη διάρκεια των οποίων θα φανούν πολλά για το αν έχει ξεπεράσει στο 100% το πρόβλημά του. Ο ίδιος πάντως είναι πολύ αισιόδοξος και έχει θέσει πέραν των στόχων της ομάδας και έναν προσωπικό δικό του, αρκετά υψηλό.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΤΥΧΕΙ

Ο Ολιβέιρα επιθυμεί να ολοκληρώσει την πρώτη χρονιά με την ΑΕΚ, ξεπερνώντας τον αριθμό των γκολ που έχει σκοράρει σε μία μόνο χρονιά. Το ατομικό ρεκόρ του αντιστοιχεί σε 15 τέρματα, τα οποία είχε σημειώσει με τη φανέλα της Νόριτς (Championship, Κύπελλο και Λιγκ Καπ) την περίοδο 2016-17. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να πετύχει επιπλέον 6 γκολ στα εναπομείναντα 11 ή 12 (εφόσον η ΑΕΚ φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου) παιχνίδια που θα δώσει η Ένωση για να ολοκληρωθεί αυτή η περίεργη σεζόν.

Ο στόχος ασφαλώς είναι δύσκολος αλλά συνάμα και εφικτός, εφόσον υπολογίσει κάποιος ότι το έως σήμερα ποσοστό του είναι σχεδόν στο 50%, με 11 γκολ σε 23 ματς όλων των διοργανώσεων. Ασφαλώς, η σειρά των αγώνων που υπάρχει μπροστά, απέναντι στις πιο ισχυρές ελληνικές ομάδες, συνιστά και μεγαλύτερο συνολικά βαθμό δυσκολίας.

Ήδη ο Ολιβέιρα, σε μικρό αριθμό αγώνων για τη θέση στην οποία αγωνίζεται, έχει ξεπεράσει τον εαυτό του στον τομέα της δημιουργίας, έχοντας μοιράσει 7 ασίστ που έγιναν γκολ, επίτευγμα που συνιστά προσωπικό ρεκόρ. Τις περισσότερες τελικές πάσες μέχρι να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, συγκεκριμένα 5 τον αριθμό, είχε προσφέρει σε συμπαίκτες του και πάλι στη διάρκεια της σεζόν 2016-17, σε σύνολο 32 αγώνων με τη φανέλα της Νόριτς.

Να σημειωθεί επίσης ότι αυτή στην ΑΕΚ, είναι μόλις η δεύτερη σεζόν στην καριέρα του Ολιβέιρα, που ο Πορτογάλος φορ συγκεντρώνει διψήφιο αριθμό σε επίτευξη τερμάτων, αν και έχει αγωνιστεί σε έξι διαφορετικά πρωταθλήματα: Liga NOS (Α' Πορτογαλίας), Ligue 1 (Α' Γαλλίας), La Liga (Α' Ισπανίας), Premier League (Α' Αγγλίας), Championship (Β΄Αγγλίας) και ελληνική Super League 1.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ