ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ξεκαθάρισμα στις λίστες

ΑΕΚ: Ξεκαθάρισμα στις λίστες

Ο προπονητής της Ένωσης, Μιγκέλ Καρντόσο έχει ζητήσει από τον Νίκο Λυμπερόπουλο λίγο χρόνο, προκειμένου να αποφανθεί για τους παίκτες που είχαν προεπιλεγεί στις λίστες του τεχνικού διευθυντή.

Η προεργασία του Νίκου Λυμπερόπουλου, για τις θέσεις που είχαν διαπιστωθεί κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν με ποδοσφαιριστές ποιότητας, έτοιμους για την11αδα της ΑΕΚ, απαιτεί πλέον τη μελέτη του νέου προπονητή. Όσα ενδεχομένως είχαν συμφωνηθεί ή και δρομολογηθεί με τη σκέψη ότι στον πάγκο θα συνέχιζε ο Μανόλο Χιμένεθ, πλέον πηγαίνουν ελαφρώς πίσω, καθώς ο Καρντόσο, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, θέλει το χρόνο του.

Ο προπονητής έχει λάβει λίστες παικτών για περισσότερες από μία θέσεις. Συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι πλέον στα υπόψιν του, για το κέντρο της άμυνας, την κορυφή της επίθεσης, τη μεσαία γραμμή, αλλά και τις θέσεις των εξτρέμ. Ωστόσο, θα πρέπει να περάσουν από το δικό του κόσκινο προτού παρθούν αποφάσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί προς τα τέλη της εβδομάδας.

Αν μια υπόθεση μοιάζε περισσότερο προχωρημένη από τις άλλες, αυτή είναι του Σουηδού στόπερ Σεμπάστιαν Χομλέν, με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία. Ίσως γι αυτόν τον ποδοσφαιριστή ο Καρντόσο να αποφασίσει πιο γρήγορα, αν είναι αυτός που θέλει ή όχι, ώστε να μην υπάρχει και ο κίνδυνος να "χαλάσει" κάτι που είναι ήδη δρομολογημένο, εφόσον ο 27χρονος εξυπηρετεί τα αγωνιστικά θέλω του νέου κόουτς.

Ο ΑΛΕΦ, Ο ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ, ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Υπάρχουν επίσης αρκετά πραγματάκια τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν. Ένα από αυτά αφορά στον Βραζιλιάνο Άλεφ, ο οποίος κατά πως φαίνεται, θα αποχαιρετίσει την ΑΕΚ. Προφανώς και ο προπονητής δεν βρίσκει σκόπιμη τη δαπάνη 1 εκατ. ευρώ για έναν μέσο ο οποίος απέχει από τα χαρακτηριστικά που ο ίδιος επιθυμεί.

Επίσης, απόφαση πρέπει να παρθεί για το αν η ΑΕΚ θα προχωρήσει κάποια από τις 3-4 περιπτώσεις δεξιών μπακ που έχει κοιτάξει από την ισπανική αγορά ή αν ο προπονητής θα κάνει και εδώ δική του εισήγηση. Υπάρχει βέβαια και το "στοίχημα Κλωναρίδης", το οποίο στην Ένωση είχαν αποφασίσει να παίξουν πριν από τη λήξη της συνεργασίας με τον Χιμένεθ.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο σχεδιασμό, ο προπονητής θα αποφάσιζε για το αν ο "Κλώνα" θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο και σε συνδυασμό με την παρουσία του Βασιλαντωνόπουλου στην προετοιμασία, θα αποφασιζόταν για το αν θα υπήρχε λόγος άλλης προσθήκης ή όχι. Τώρα αυτό το σχέδιο είναι επίσης στον αέρα, δίχως ακόμα βέβαια να έχει απεμποληθεί.

Συνθήκες ενδεχομένως να αλλάξουν και για παίκτες που βρέθηκαν κοντά στην απομάκρυνσή τους από την ομάδα, αλλά θα περάσουν από το μικροσκόπιο του προπονητή, περιπτώσεις δηλαδή όπως ο Τσόσιτς και ο Γιαννιώτας. Τέλος, υπάρχει και η λίστα με τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα και τους οποίους η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει, όπως για παράδειγμα ο Φερέιρα Σόουζα του ΟΦΗ.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ: Ο άνθρωπος που έρχεται ν' αλλάξει τη μοίρα των κίπερ της

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ