ΑΕΚ

ΑΕΚ: Full back ο Κλωναρίδης

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ρόλο μπακ-χαφ θα δοκιμαστεί και «δουλευτεί» κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Κίελτσε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ιδέα του Μανόλο με τη σύμφωνη γνώμη του παίκτη.

Για τους μη γνωρίζοντες, ή εκείνους που δεν το έχουν συγκρατήσει στη μνήμη τους, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης πραγματοποίησε την πρώτη επαγγελματική προετοιμασία της καριέρας του ως παίκτης της ΑΕΚ, το καλοκαίρι 2011, στο Τέπλιτσε της Πολωνίας, με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ.

ΑΕΚ: Full back ο Κλωναρίδης

Τότε ο ευφυής Ισπανός τεχνικός, διέκρινε ότι η ταχύτητα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή ήταν για κάτι διαφορετικό από το να «χαραμίζεται» ως αμυντικός χαφ, θέση στην οποία αγωνιζόταν όταν προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα της «Ένωσης», από τη β' ομάδα.

Σταδιακά, άρχισε να δουλεύει μαζί του για να τον «μεταλλάξει» σε εξτρέμ, κάτι που ολοκληρώθηκε εκείνη τη σεζόν με προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου, καθώς ο Χιμένεθ αποχώρησε γρήγορα (συγκεκριμένα στις 2/10/2011, αμέσως μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου, με τέρμα του Κώστα Μανωλά στο 90ο λεπτό του αγώνα).

Τώρα, ο Ισπανός έχει βάλει κάτι άλλο στο μυαλό του κι ενώ ο Κλωναρίδης κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής διαδρομής του, εξελίχθηκε σε δεύτερο επιθετικό, καθώς δεν βολεύεται να παίζει ως εξτρέμ απέναντι σε κλειστές άμυνες. Ωστόσο στις κεντρικές θέσεις της επίθεσης, η ΑΕΚ είναι γεμάτη με παίκτες που φέτος θα πρέπει να παίξουν στους ρόλους τους, όπως οι Μπακασέτας και Μάνταλος,

Επιπροσθέτως, στο σχεδιασμό (εφόσον τηρηθεί) του Χιμένεθ, προβλέπεται η απόκτηση επιπλέον δύο εξτρέμ, πέραν των Ντέλετιτς και Αλμπάνη που ήδη ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας. Μοιραία, ο «Κλώνα» δύσκολα θα βρίσκει χώρο και χρόνο να παίζει στις πτέρυγες της επίθεσης.

Η χρησιμοποίησή του από τον Χιμένεθ σε δύο ματς της σεζόν ως μπακ-χαφ, στα οποία απέδωσε περίφημα, οδήγησε τον προπονητή στην απόφαση να τον δει και να δουλέψει μαζί του σε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ώστε να κρίνει αν όντως μπορεί να στηριχθεί πάνω του στο συγκεκριμένο ρόλο, σε βάθος χρόνου.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα επιστρέψει για να μεταβεί με την ομάδα στο Κίελτσε και εκεί ο προπονητής θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ΑΕΚ και στο ρόστερ της για την επόμενη σεζόν.

Αν αυτό το τρικ πείσει τον προπονητή, τότε ο Χιμένεθ πίσω από τον Μπακάκη (που θα χρησιμοποιείται και ως στόπερ σε άμυνα τριάδας) θα έχει τους Κλωναρίδη και Βασιλαντωνόπουλο. Αν αποφανθεί όμως ότι αυτό το «κόλπο» δεν είναι λειτουργικό και επαρκές, τότε η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην απόκτηση δεξιού μπακ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ