ΑΕΚ

ΑΕΚ: Για τον 5ο σερί τελικό

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Υποδεχόμενη τον Άρη στο ΟΑΚΑ (04/03, 18:30), η ΑΕΚ θέλει νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ ώστε να μεταβεί στη ρεβάνς έχοντας το πάνω χέρι για την πέμπτη συνεχόμενη παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν είναι γλυκιά η γεύση των τελευταίων τριών τελικών για την ΑΕΚ, στο θεσμό του Κυπέλλου. Η αυλαία των συνεχόμενων συμμετοχών σε αυτούς, άνοιξε με την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στον Ολυμπιακό το 2016, ωστόσο ακολούθησαν τρεις διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το αν αυτός ο κύκλος των σερί παρουσιών στο ετήσιο τελευταίο ματς του θεσμού έχει κλείσει ή όχι, θα το διαπιστώσουμε κόντρα στον Άρη. Όπως και να έχει, κάθε φορά που έχεις την ευκαιρία να είσαι εκεί, οφείλεις να την εκμεταλλευθείς.

Η παρουσία απέναντι στον Πανιώνιο στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος της κανονικής περιόδου, παρόλο που ο Μάσιμο Καρέρα σε ένα βαθμό υπερέβαλε μιλώντας για άσχημη εικόνα όταν η αναφορά γίνεται για ένα παιχνίδι με +20 τελικές, 10 εντός της αντίπαλης εστίας, τουλάχιστον 5 κλασικές ευκαιρίες και ακόμα περισσότερες (7) αποκρούσεις του τερματοφύλακα, χρησιμοποιήθηκε από τον Ιταλό ως ένα καμπανάκι ενόψει του αποψινού ματς.

Από την άλλη, πραγματικός λόγος ανησυχίας για την ευσυνειδησία και συγκέντρωση των παικτών της ΑΕΚ, πλέον δεν υφίσταται. Ο διακόπτης της νοοτροπίας έχει γυρίσει προς τη σωστή κατεύθυνση, η ομάδα θα είναι σοβαρή. Είναι αδύνατον να επιστρέψει η Ένωση στη μαύρη ανισορροπία που είχε περιέλθει, για χίλιους και δύο λόγους, τακτικής, κακής εκγύμνασης, έλλειψης πνευματικού δεσίματος των παικτών (κ.α.). Μένει λοιπόν να διαπιστωθεί αν η ομάδα μπορεί να αποδειχθεί, καθαρά αγωνιστικά, καλύτερη του ισχυρού Αρη σε δύο παιχνίδια που παίζεται μια πρόκριση.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ

Δεν αναμένεται να αλλάξει διάταξη ο Καρέρα, καθώς με το 4-2-3-1 η ΑΕΚ έχει βρει συνοχή, σταθερότητα και τρόπο να παίρνει αυτό που ζητά. Στο ματς πρωταθλήματος το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, με την ΑΕΚ νικήτρια με 1-0, ο Ιταλός είχε επιλέξει το συγκεκριμένο σύστημα και του είχε βγει, αν και ήταν αρκετά πειραματική η ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει, με τους Κλωναρίδη και Αλμπάνη (σκόρερ της νίκης) σε αυτήν και τον Βέρντε να κινείται πίσω από τον Λιβάγια.

Οσον αφορά στην 11αδα, το πιο πιθανό σχήμα αποτελούν οι Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Σιμάνσκι, Κρστίτσιτς, Μάνταλος, Βέρντε, Λιβάγια, Αραούχο. Ασφαλώς θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν επίσης οι Αλμπάνης και Κλωναρίδης, οι οποίοι παρεμπιπτόντως στο παιχνίδι του "Κλεάνθης Βικελίδης" είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα. Λογικά εκτός 18αδας θα μείνουν δύο εκ των Παουλίνιο, Χουλτ ή Σαμπανάτζοβιτς, καθώς οι μικροί Λάτσι και Χριστόπουλος πρέπει να είναι εντός αυτής, βάσει κανονισμού.

Θυμίζουμε ότι ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε είκοσι ποδοσφαιριστές για την αποψινή αναμέτρηση με τον Αρη, εκ των οποίων δύο θα μείνουν εκτός 18αδας. Σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν οι Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Λάτσι, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Λιβάια, Αραούχο και Χριστόπουλος.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Με Λόπες στον ημιτελικό κόντρα στον Άρη
Super League: Προς αναβολή η πρεμιέρα των playoffs
ΑΕΚ: Σιμάνσκι, ένας φάρος εργατικότητας
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ