ΑΕΚ

ΑΕΚ: Σιμάνσκι, ένας φάρος εργατικότητας

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ήρθε στην Ελλάδα αθόρυβα και εξίσου αθόρυβη είναι η δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Όμως είναι αυτή που θέλει να βλέπει κάθε προπονητής, είναι ο σωστός συμπαίκτης για όλους. Είναι ο δουλευταράς Ντάμιαν Σιμάνσκι.

Έχουν πλέον σαφές δείγμα του τι εστί Νταμιάν Σιμάνσκι στην ΑΕΚ, ύστερα από τα 9 επίσημα ματς που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της ομάδας. Είναι ένας μέσος που τρέχει και δουλεύει πολύ μέσα στο γήπεδο, ένας ποδοσφαιριστής που θυσιάζει το εγώ του για την ομάδα και ο οποίος τηρεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του. Η ενέργειά του και οι αστείρευτες δυνάμεις που βγάζει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, είναι το μεγάλο ατού στο παιχνίδι του, περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Είναι ο ιδανικός συμπαίκτης για όλους και ο πλέον κατάλληλος παρτενέρ για κάθε μέσο που διαθέτει περισσότερες τεχνικές αρετές από εκείνον, εν προκειμένω στην ΑΕΚ, ο Νέναντ Κρίστίσιτς, του οποίου πολύ γρήγορα αποτέλεσε ιδανικό συμπλήρωμα στη σύμπραξη της μεσαίας γραμμής. Όλα τα προαναφερθέντα δεν συνιστούν υπερβολές.

Είναι καθημερινές διαπιστώσεις των ανθρώπων που παρακολουθούν τις προπονήσεις και τους αγώνες, καθώς επίσης και παραδοχές των συμπαικτών του, οι οποίοι μιλούν για εκείνον με ιδιαιτέρως κολακευτικό τρόπο, διότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που σε αυτή τη φάση της καριέρας του γνωρίζει το ταβάνι του και κάνει στο γήπεδο ακριβώς όσα πρέπει και μπορεί, αποφεύγοντας όλα εκείνα που είναι μακριά από το ρεπερτόριό του.

ΕΞΤΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

Παίζει απλά, με τη μία και γρήγορα, αλλάζει το παιχνίδι όταν πρέπει, πιέζει και τρέχει ασταμάτητα, αποφεύγει εξεζητημένες ενέργειες και εύκολα λάθη. Πέραν όλων αυτών ωστόσο, θαυμαστή είναι και η νοοτροπία του. Ο ποδοσφαιριστής αυτός δουλεύει καθημερινά και μετά το πέρας των προπονήσεων σε ατομικό επίπεδο, εστιάζοντας σε κομμάτια του παιχνιδιού του τα οποία σηκώνουν βελτίωση. Ρωτά τον προπονητή του, συμβουλεύεται τον Ιβιτς και ακολουθεί έξτρα δουλειά σε όσα του επισημαίνονται ότι εφόσον γίνει καλύτερος, θα βοηθήσει την ομάδα αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του.

Ο Σιμάνσκι με το χαρακτήρα και τη δουλειά του, έχει κερδίσει άπαντες στην ΑΕΚ και είναι πολύ πιθανό να γίνει μόνιμος στην Ελλάδα καθώς είναι σημαντικές οι πιθανότητες καταβολής της οψιόν αγοράς του, η οποία έχει συμφωνηθεί στο 1,5 εκατ. ευρώ, καταβλητέο στην Αχμάτ Γκρόζνι και σε (3) δόσεις, όχι απαραίτητα εφάπαξ, εφόσον ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πει στη ρωσική ομάδα ότι δεν τον ενδιαφέρει να παίξει οπουδήποτε αλλού. Αυτό προβλέπει η επιμέρους συμφωνία των δύο πλευρών.

Εφαρμοσμένο απόλυτα στα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ είναι και το deal που έγινε με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή για την τετραετούς διάρκειας συνεργασία που θα έχει μαζί του, εφόσον τον αποκτήσει. Το τετραετές συμβόλαιο φέρει ήδη την υπογραφή του Σιμάνσκι, όπως δηλαδή είχε γίνει και με την περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια (και του Λούκας Μπογέ, απλώς δεν ενεργοποιήθηκε).

Οι αποδοχές του Πολωνού μέσου θα είναι κλιμακωτές και συνολικά θα λάβει για τέσσερα έτη, σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Από 400.000 ευρώ τον πρώτο και δεύτερο χρόνο, 450.000 ευρώ τον τρίτο και 500.000 ευρώ το τέταρτο έτος της συμφωνίας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Λόπες ενόψει Άρη
ΑΕΚ: Η Γκόρνικ ανακοίνωσε το δανεισμό Γιακουμάκη - Βασιλαντωνόπουλου
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ