ΑΕΚ

ΑΕΚ: Focus στον Σαμπανάτζοβιτς

ΑΕΚ: Focus στον Σαμπανάτζοβιτς

Ο υιός του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Ανέλ, έρχεται αθόρυβα στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, ωστόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης τρέφει μεγάλες φιλοδοξίες για εκείνον. Τι λέει όμως γι αυτό ο Μιγκέλ Καρντόσο;

Με επίθετο βαρύ σαν ιστορία θα αφιχθεί σύντομα στην Ελλάδα, έχοντας συνάψει πενταετή συμφωνία με την ΑΕΚ, ο υιός του σπουδαίου Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, μέσου που μεγαλούργησε (181 ματς, 8 γκολ, τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας) με τα κιτρινόμαυρα στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς έκλεισε τα 20 χρόνια του στις 24 του περασμένου Μαΐου και σύντομα θα διαβεί τα σύνορα με ελληνική μονιμότητα, δίνοντας τη μάχη του για να εδραιωθεί στη μεσαία γραμμή της Ένωσης. Δεν θα είναι καθόλου εύκολη, έχοντας μπροστά του ποδοσφαιριστές όπως οι Σιμόες, Κρστίτσιτς και Γαλανόπουλος κι ενώ ο Μιγκέλ Καρντόσο έχει ζητήσει την απόκτηση ενός παίκτη αντί του Αλεφ από τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος αποχώρησε, όπως επίσης επιπλέον ενός χαφ σε ρόλο 8αριού.

Ο μικρός Σαμπανάτζοβιτς είναι καθαρόαιμος αμυντικός μέσος και ως τέτοιος έχει γράψει έως σήμερα 30 συμμετοχές (οι συντριπτικά περισσότερες ως βασικός) σε όλες τις διοργανώσεις, με τη φανέλα της Ζελέζνιτσαρ, έχοντας σκοράρει ένα τέρμα στα προκριματικά του Europa League, κόντρα στην Τρανς Νάρβα από την Εσθονία.

Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στις ΗΠΑ Ανέλ, αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη, ύστερα από εισήγηση του πρώην σκάουτ της ομάδας, Γιάννη Παπαγεωργίου, ο οποίος απομακρύνθηκε στις αρχές της τρέχουσας σεζόν.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ παρακολούθησε αγώνες του και διέκρινε χαρίσματα σαν εκείνα του πατέρα του, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη σπουδαία Ένωση των '90s, όταν κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα. Εδωσε αμέσως εντολή να ξεκινήσουν επαφές, ενώ μίλησε ο ίδιος με τον Ρέφικ για να τον «ψήσει», πατώντας στην αμοιβαία εκτίμηση μέσα από την κοινή πορεία του παρελθόντος.

Βέβαια τον Ρέφικ, στην Ελλάδα είχε φέρει ο σπουδαίος και αθόρυβος, Κώστας Γενεράκης, ο άνθρωπος που επί της ουσίας οικοδόμησε τη βάση εκείνου του καταπληκτικού ρόστερ. Για το κατά πόσο έτοιμος είναι ο 20χρονος Ανέλ να βοηθήσει άμεσα την ΑΕΚ, θα αποφανθεί ο Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος ευρισκόμενος στην Πορτογαλία, έχει δεσμευτεί να παρακολουθήσει ολόκληρα παιχνίδια της Ζελέζνιτσαρ για να δει τι εστί Σαμπανάτζοβιτς, προτού τον τεστάρει από κοντά, κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας στο Κίελτσε της Πολωνίας.

Για όλους εμάς βέβαια, ο Καρντόσο αυτή τη στιγμή δεν είναι ανοιχτό βιβλίο. Κάθε άλλο θα έλεγε κανείς... Οπότε ουδείς μπορεί να προβλέψει τι περιμένει τον Σαμπανάτζοβιτς. Από το να είναι την επόμενη σεζόν σημαίνων μέλος της ομάδας, μέχρι να μην πάει καν στην Πολωνία, αν και αυτό το σενάριο είναι τρομερά ακραίο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ