ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το μικρό ρόστερ και οι αποφάσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με 30 ενεργά συμβόλαια και τουλάχιστον 5 μεταγραφικές προσθήκες, ο αριθμός των παικτών στο ρόστερ της ΑΕΚ χρήζει δραστικής μείωσης, βάσει των όσων ο Μιγκέλ Καρντόσο έχει εξαγγείλει.

Με την προσθήκη του Βόσνιου μέσου Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος έρχεται με φιλοδοξίες να μείνει στο ρόστερ και τις αποκτήσεις του Σέρβου εξτρέμ, Μίλος Ντέλετιτς και του γκολκίπερ, Γιώργου Αθανασιάδη, η ΑΕΚ μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη βάση των ποδοσφαιριστών με τους οποίους έχει συμβόλαιο τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν 2019-2020.

Σε αυτούς θα προστεθούν (τουλάχιστον) ακόμα πέντε ποδοσφαιριστές, ένας στόπερ, ένας δεξιός μπακ, ένας μέσος, ένας εξτρέμ και ένας φορ. Αυτομάτως, το έμψυχο δυναμικό της ομάδας θα εκτοξευτεί στις 35 παρουσίες, με τον Μιγκέλ Καρντόσο να έχει ήδη πει ότι θέλει να δουλεύει με 20 παίκτες και 3 τερματοφύλακες, αλλά να αφήνει ανοιχτό το περιθώριο για 2-3 επιπλέον ποδοσφαιριστές. Σύνολο 26, στην καλύτερη όμως περίπτωση.

Συμβόλαια με την ΑΕΚ έχουν αυτή τη στιγμή 30 παίκτες (της πρώτης ομάδας), συγκεκριμένα οι Μπάρκας, Τσιντώτας, Γιαννίκογλου, Αθανασιάδης, Γκίνης, (τερματοφύλακες), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Χουλτ, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Γιαννούτσος (αμυντικοί), Σιμόες, Κρστίτσιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Σαμπανάτζοβιτς, Μπάμπης, Μοράν (μέσοι), Αλμπάνης, Γιαννιώτας, Κλωναρίδης, Λιβάγια, Μπότος, Γιούσης, Ντέλετιτς, Γιακουμάκης (επιθετικοί).

Από την απόφαση του Καρντόσο για τον τελικό αριθμό του ρόστερ, θα εξαρτηθεί πόσοι και ποιοι παίκτες θα κοπούν από το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Κίελτσε. Αυτοί αναμένεται να είναι από 9 έως 12. Το ρόστερ της ΑΕΚ αν και είναι αρκετά γεμάτο, έχει ανάγκη από σωστές επιλογές στις 5-6 προσθήκες ποιότητας που θα πρέπει να γίνουν, ειδικά στην περίπτωση που δεν προκύψει συμφωνία με κάποιους εκ των Πόνσε ή Μπογέ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Πορτογάλος θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο μαζί στις μεταγραφές του καλοκαιριού, όχι μόνον όσον αφορά στα χαρακτηριστικά των παικτών αλλά και ως προς τα ονόματα. Έκοψε τον Σουηδό Σεμπάστιαν Χομλέν που είχε ήδη κλεισμένο ο Νίκος Λυμπερόπουλος και τα ονόματα που ακούγονται και γράφονται, προέρχονται από τη δική του μεταγραφική λίστα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ