ΑΕΚ

ΑΕΚ: 00:30 τελείωσε ο Καρντόσο, 00:40 οι παίκτες πίστεψαν στην πρόκριση

EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr φέρνει στο φως πώς γύρισαν οι σκέψεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, μόλις μερικά λεπτά αφότου άρχισε να γίνεται γνωστό ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης απομάκρυνε τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Τίποτα δεν ήταν τυχαίο απ' αυτά που είδαμε στο Τραμπζονσπόρ - ΑΕΚ 0-2 το βράδυ της Πέμπτης (29/8). Αυτή η αλλαγή σκέψεις, η ψυχολογική ανάταση, η απόφαση για ανατροπή δεν εμφανίστηκε τις ημέρες που ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου. Προϋπήρξε. "Γεννήθηκε" εν μέσω του χαμού που ακολούθησε μετά από το "διπλό" της Ξάνθης στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το Sport24.gr παρακολούθησε τις εξελίξεις στο ΟΑΚΑ, άκουσε συζητήσεις και φέρνει στο φως όλα όσα ειπώθηκαν από την πλειοψηφία των παικτών της ΑΕΚ, έπειτα από την απόφαση Μελισσανίδη ν' απομακρύνει από την ομάδα τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Ήταν ξεκάθαρο από τα λόγια που έβγαιναν από τα στόματα των "κιτρινόμαυρων" ότι ο Πορτογάλος είχε όλη την καλή διάθεση να πετύχει ωστόσο ήταν εξαιρετικά αδύναμος στον τομέα της έμπνευσης, γι' αυτό κι έφυγε τόσο γρήγορα. Καθόλου τυχαίο δεν είναι επίσης, αυτό που συνέβη μετά τη μάχη της Τουρκίας.

Ο Νίκος Κωστένογλου είπε τ' αυτονόητα στους ποδοσφαιριστές: "Η ΑΕΚ είναι αυτή που είδαμε σήμερα και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Από εσάς θέλω να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να μείνουμε ενωμένοι". Τα λόγια αυτά, το motivation του "Κωστέ" έφερε αντίδραση. Ποια ήταν αυτή; Χειροκρότημα και αποθέωση για τον υπηρεσιακό προπονητή.

"ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ; ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ"

Στα πηγαδάκια που ακολούθησαν την ήττα από την Ξάνθη και τις μεγάλες αλλαγές που αποφασίστηκαν, παίκτες ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων και για το ευρωπαϊκό φινάλε της ΑΕΚ από το πρώτο ματς με τους Τραπεζούντιους. Οι απαντήσεις; Οι περισσότερες στο ίδιο μοτίβο: "Ποιος σας είπε ότι τελείωσε η Ευρώπη; Εμείς το πιστεύουμε".

ΠΕΡΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΣΤ' ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Όπως διαβάσατε στο ρεπορτάζ του Sport24.gr με τίτλο "Το μαύρο κουτί των αποδυτηρίων", στην εποχή Καρντόσο δεν υπήρξε ουδεμία ατάκα αφύπνισης. Αντιθέτως, οι παίκτες άκουγαν από τον Πορτογάλο μόνο θεωρία.

Στα καλά και στα στραβά ο απερχόμενος προπονητής περισσότερο με... δάσκαλο σχολείου έμοιαζε παρά με κουμανταδόρο επαγγελματικού ποδοσφαιρικού τμήματος. "Μας έλεγε να δίνουμε πάσες δεξιά κι αριστερά όποια κι αν ήταν η κατάσταση στο παιχνίδι" η ατάκα που φορέθηκε όταν η συζήτηση πήγαινε στον τρόπο διαχείρισης του Καρντόσο. "Αλλοι προπονητές στο παρελθόν έμπαιναν στ' αποδυτήρια και μας ξύπναγαν".

ΚΑΛΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Εννοείται πως η χρονιά ούτε άρχισε ούτε τελείωσε στην Τραπεζούντα με μία καλή εμφάνιση. Η ΑΕΚ έχει πλέον μόνο την Ελλάδα να σκέφτεται. Η διοίκηση με τον Ίλια Ίβιτς αντί του Νίκου Λυμπερόπουλου βρίσκεται σε φάση αναζήτησης προπονητή.

Στην Τουρκία έγινε ένα καλό βήμα στην πράξη και όχι στην θεωρία, ώστε οι παίκτες της Ένωσης να κάνουν αυτό που πιστεύουν τόσο εκείνοι όσο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είπε στους παίκτες κατά την επίσκεψή του στα Σπάτα μετά το 1-2 με την Ξάνθη: "Θα το γυρίσουμε, τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα".

Διαβάστε ακόμα:
ΑΕΚ: Οι παίκτες αποθέωσαν τον Κωστένογλου μετά την ομιλία στ' αποδυτήρια
ΑΕΚ: Συγκλονισμένοι στον πάγκο Λιβάγια - Σιμόες μετά την υπερπροσπάθεια
Build up is a... bitch
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ