ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιαν Εμβιλά: Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις

Ο Εμβιλά μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Πόρτο στην Πορτογαλία
Ο Εμβιλά μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Πόρτο στην Πορτογαλία EUROKINISSI

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τις αποδοχές του Γιαν Εμβιλά στον Ολυμπιακό, αναφέρεται στη γκρίνια που έχει ξεσπάσει στη Σεντ Ετιέν εξαιτίας του, καταγράφει τις επιδόσεις του με βάση τα στοιχεία της Opta και -δεν- τον συγκρίνει ακόμη με τον Γκιλιέρμε.

Ο Γιαν Εμβιλά ήρθε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό από τη Σεντ Ετιέν. Στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε και τέσσερις μετά έκανε ντεμπούτο, στο 3-0 επί του Αστέρα. Όχι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο να παίρνει άμεσα χρόνο συμμετοχής με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Γάλλος μέσος αποτελεί βασική επιλογή στο φετινό σύνολο των "ερυθρόλευκων" και μάλιστα κάθε φορά αποδεικνύει ότι καλά έκανε η ομάδα και κυνήγησε την απόκτησή του.

Ο,ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ

Στο προχθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο 30χρονος έκανε αρχηγική εμφάνιση. Διαβάσατε ήδη για τις 54 εύστοχες πάσες στις 66 (ποσοστό 81%), για τις 26 στις 36 επιτυχημένες μεταβιβάσεις (72%) πάνω από τη σέντρα, για τις 10 στις 15 επιτυχημένες πάσες στην επίθεση (66,6%) και για τα 4 στα 4 επιτυχημένα τάκλιν. Κερασάκι στην τούρτα ήταν η 40άρα μπαλιά που βρήκε τον Ραφίνια στην πλάτη του Χατζηγιοβάνη και προκάλεσε τη φάση του 1-0.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίος ένας ποδοσφαιριστής με 22 συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας, τον οποίο ο Ολυμπιακός απέκτησε ως ελεύθερο ενώ το συμβόλαιό του έληγε το 2022 με τη Σεντ Ετιέν. Στο φετινό ρόστερ αποτελεί έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, ο Εμβιλά αμείβεται με 1,6 εκατ. € ετησίως (έχει υπογράψει μέχρι το 2023). Εντυπωσιακό συμβόλαιο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά μέχρι στιγμής αποδεικνύεται το "ό,τι πληρώσεις παίρνεις".

ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΗ ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ ΛΟΓΩ ΕΜΒΙΛΑ

"Σε όλα τα ματς προσπαθώ να τα δίνω όλα. Έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή, αλλά και του κόσμου. Θέλω να τιμάω τη φανέλα που φοράω και να δίνω τα πάντα" ανέφερε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Εμβιλά, για τον οποίο τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία έχει σηκωθεί μπόλικη συζήτηση. Η τέως ομάδα του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Μετά από έντεκα αγωνιστικές, η Σεντ Ετιέν βρίσκεται στην 16η θέση με απολογισμό τρεις νίκες, μία ισοπαλία και επτά ήττες, οι οποίες είναι διαδοχικές. 0/7, με τελευταία την τεσσάρα από τη Μπρεστ, την ίδια μέρα που ο Εμβιλά κυριαρχούσε στο "Γ. Καραϊσκάκης". Η κριτική που ασκείται στον προπονητή Κλοντ Πιέλ είναι έντονη όχι μόνο για τα αποτελέσματα των "στεφανουά", αλλά και λόγω του Εμβιλά.

"Έδιωξε τις ηγετικές φυσιογνωμίες από τη Σεντ Ετιέν. Ώθησε στην έξοδο τον Εμβιλά και τώρα ζει τα καλύτερά του χρόνια στον Ολυμπιακό που παίζει στο Champions League και είναι σημείο αναφοράς" αναφέρουν στη Γαλλία.

ΠΟΣΟΣΤΟ 100% ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, 87,6% ΣΤΙΣ ΠΑΣΕΣ

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Εμβιλά έχει παίξει επτά φορές, τις έξι ως βασικός και μετράει 473 λεπτά συμμετοχής. Ο Γάλλος έχει 64.3% στα τάκλιν, 72,7% στις κερδισμένες μονομαχίες και 100% στις εναέριες διεκδικήσεις. Ο Εμβιλά δίνει 70 πάσες ανά αγώνα, με 87,6% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, ενώ έχει το πολύ μεγάλο 72.5% στις μακρινές μπαλιές και 82,8% στις πάσες πάνω από τη σέντρα.

Δείτε στο widget της Opta όλες τις φετινές του επιδόσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα

Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν αποτελεί τον ιδανικό αντικαταστάτη του Γκιλιέρμε που συνεχίζει στο Κατάρ, αλλά μέχρι στιγμής ο Εμβιλά τα καταφέρνει εξαιρετικά και πολύ σύντομα έχει γίνει αναντικατάστατος. Στην περίπτωση του Βραζιλιάνου πέρασε περισσότερο από ένας μήνας για να χρησιμοποιηθεί και αυτό έγινε σε αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ