ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ημερολόγιο της επιστροφής του Κώστα Φορτούνη

Ο Κώστας Φορτούνης στο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στα Τρίκαλα για τη Super League 2.
Ο Κώστας Φορτούνης στο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στα Τρίκαλα EUROKINISSI

Ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε στην αποστολή του Ολυμπιακού για την παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ  (3/4, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) και για πρώτη φορά από τις 26 Ιουνίου του 2021 είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (3/4, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι το Σάββατο (2/4) ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και ανακοίνωσαν την αποστολή τους για το ματς απέναντι στην Ένωση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε μαζί του 27 ποδοσφαιριστές και ένας εξ αυτών είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός άφησε πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη το καλοκαίρι στην προετοιμασία και επέστρεψε στην αποστολή του Ολυμπιακού, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Η τελευταία του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού ήταν στις 22 Μαΐου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πλέον, ο Φορτούνης περιμένει να πάρει και τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του σε επίσημο παιχνίδι της πρώτης ομάδας των ερυθρόλευκων φέτος. Ας δούμε όμως το ημερολόγιο της επιστροφής του παίκτη του Ολυμπιακού.

26 Ιουνίου 2021: Τραυματισμός κόντρα στη Βόλφσμπεργκερ

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση στην Αυστρία απέναντι στην Βόλφσμπεργκερ. Ο Κώστας Φορτούνης σε μία ανύποπτη φάση πάτησε άτσαλα και έπιασε τον αριστερό του μηρό.

Αμέσως, ο Πέδρο Μαρτίνς τον έκανε αλλαγή, με τον Αποστολόπουλο να περνάει στη θέση του. Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ έκανε λόγο για κάκωση στο αριστερό γόνατο, με την κατάστασή του να επανεκτιμάται, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

27 Ιουνίου 2021: Διάγνωση για ρήξη χιαστού

Μία μέρα αργότερα, ο Φορτούνης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και φάνηκε το ακριβές μέγεθος του προβλήματος. Ο παίκτης του Ολυμπιακού υπέστη ρήξη χιαστού στο γόνατο του αριστερού ποδιού. Έτσι, για δεύτερη φορά στην καριέρα του χρειάστηκε να ανέβει τον ίδιο... Γολγοθά.

Ο Φορτούνης παρακολούθησε το φιλικό με την Κράσνονταρ την ίδια μέρα, ενώ την Δευτέρα (28 Ιουνίου) επέστρεψε στην Αθήνα, προκειμένου να ακολουθήσει το ιατρικό πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

15 Ιουλίου 2021: Υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο

Από το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουλίου ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη. Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός υποβλήθηκε σε επέμβαση συνδεσμοπλαστικής προσθίου χιαστού συνδέσμου αριστερού γόνατος, με την εγχείρηση να γίνεται από τον γιατρό του Ολυμπιακού κ. Χρήστο Θέο, στο Θεραπευτήριο Μετροπόλιταν.

Ο Κώστας Φορτούνης μαζί με τον γιατρό του Ολυμπιακού, Χρήστο Θέο, μετά από εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Κώστας Φορτούνης μαζί με τον γιατρό του Ολυμπιακού, Χρήστο Θέο, μετά από εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε


Λίγη ώρα μάλιστα μετά την εγχείρηση, ο Κώστας Φορτούνης έβγαλε φωτογραφία στο κρεβάτι του νοσοκομείου μαζί με τον Χρήστο Θέο, κάνοντας με τα χέρια τους το σήμα της νίκης.

24 Ιανουαρίου 2022: Προπονήθηκε με την πρώτη ομάδα

Ο χρόνος κυλούσε με τον Φορτούνη να μετράει αντίστροφα για την πρώτη προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα εργαζόταν πυρετωδώς, προκειμένου να επιστρέψει στη δράση.

Στις 24 Ιανουαρίου του 2022, ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός βγήκε και έκανε προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη υπό την επίβλεψη του γυμναστή, Χρήστου Μουρίκη, που έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα αποκατάστασής του και με την υποστήριξη του ιατρικού τιμ, στο οποίο προΐσταται ο Χρήστος Θέος.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που προπονήθηκε κανονικά ύστερα από 6,5 μήνες. Ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης με τους συμπαίκτες του και έκανε και το εξτρά πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

16 Φεβρουαρίου: Συμμετοχή με τη Β' ομάδα κόντρα στα Τρίκαλα

Στις 15 Φεβρουαρίου συνέβη ένα μεγάλο βήμα για την επάνοδο του Κώστα Φορτούνη. Συγκεκριμένα βρέθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι της β' ομάδας απέναντι στα Τρίκαλα στη Super League 2. Ο Τρικαλινός αγωνίστηκε βασικός για 45 λεπτά απέναντι στην ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Η επιστροφή του ήταν μαγική. Με έναν όμορφο τρόπο άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό και πανηγύρισε πηγαίνοντας προς την εξέδρα στον Ρέντη, όπου βρισκόταν η γυναίκα του μαζί με το παιδί του. "Όταν τραυματίστηκα τη δεύτερη φορά σίγουρα ένιωσα μεγάλη απογοήτευση γιατί ήταν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά ήρθε η γέννηση του παιδιού μου και μου άλλαξε τελείως το μυαλό. Το πώς να πάω στην προπόνηση πλέον. Έχω βάλει έναν στόχο. Να με δει να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι όπως πριν. Θέλω να τα καταφέρω" είχε δηλώσει παλαιότερα δίνοντας περισσότερο νόημα στον πανηγυρισμό του.

Παράλληλα, ήταν δραστήριος και βοήθησε τον Ολυμπιακό Β' να φτάσει στη νίκη. Κινούνταν διαρκώς στο 45λεπτο που αγωνίστηκε και έδειχνε σημάδια της κλάσης του.

26 Φεβρουαρίου: Συμμετοχή ξανά με τη Β' ομάδα απέναντι στον Απόλλωνα

Δέκα μέρες αργότερα σε ακόμη ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού Β', ο Κώστας Φορτούνης ήταν παρών. Μάλιστα, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αγωνιζόμενος για 74 λεπτά.

Η δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού ηττήθηκε μεν, αλλά ο Φορτούνης είχε θετική παρουσία καθώς στο 12ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

2 Απριλίου: Στην αποστολή της πρώτης ομάδας κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Κώστας Φορτούνης είχε φτάσει κοντά στην αποστολή της πρώτης ομάδας κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Συγκεκριμένα, στις 4 Μαρτίου βρέθηκε κοντά στην αποστολή για το ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, όμως κάποιες ενοχλήσεις στην επιγονατίδα τού στέρησαν την επιστροφή.

Ωστόσο στις 2 Απριλίου έφτασε η στιγμή της μεγάλης επιστροφής. Ο Κώστας Φορτούνης μπήκε στην αποστολή του αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ και περιμένει πότε θα ξαναπατήσει στον αγωνιστικό χώρο σε επίσημο παιχνίδι της πρώτης ομάδας.

O Φορτούνης απέναντι στην ΑΕΚ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί απέναντι στην Ένωση 22 φορές και μετράει 11 νίκες, πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός απέναντι στην ΑΕΚ έχει σκοράρει επτά γκολ, ενώ έχει μοιράσει και πέντε ασίστ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ