ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Φορτούνη και το νέο συμβόλαιο

Ο Κώστας Φορτούνης με τα ερυθρόλευκα
Ο Κώστας Φορτούνης με τα ερυθρόλευκα EUROKINISSI

Ο Κώστας Φορτούνης περιμένει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, με τον Πέδρο Μαρτίνς να καλείται να βρει τρόπο να τον αξιοποιήσει, σε μία περίοδο που ο διεθνής μέσος θέλει να πάρει παιχνίδια και να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του, καθώς μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει συζήτηση για το συμβόλαιό του.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022. Ο Κώστας Φορτούνης προπονείται για πρώτη φορά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στο Ρέντη μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο. Ο διεθνής μέσος είχε τραυματιστεί στις 26 Ιουνίου 2021 στο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Βόλφσμπεργκερ και στις 15 Ιουλίου 2021 υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης ρήξη πρόσθιου χιαστού αριστερού γόνατος. Κατά συνέπεια, μπήκε στο πρόγραμμα της πειραϊκής ομάδας μετά από 6,5 μήνες.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 (δηλαδή, τρεις εβδομάδες μετά). Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων αγωνίζεται για ένα ημίχρονο με τη δεύτερη ομάδα στο παιχνίδι εναντίον των Τρικάλων (2-0) για τη Super League 2, στο οποίο μάλιστα άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022. Ο Έλληνας άσος παίζει 72 λεπτά με τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, έχοντας πολύ καλή απόδοση, και στον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας (0-1).

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022. Ο Τρικαλινός άσος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην επιγονατίδα -αυτό είχε φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία- και έτσι την επόμενη μέρα δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ουσία είναι πως η επιστροφή του Φορτούνη στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού προσδιορίζεται πια, καλώς εχόντων των πραγμάτων, για το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, στις 3 Απριλίου. Σε πρώτη φάση για να πάρει θέση στην αποστολή και στην 20άδα. Το πότε θα αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής το γνωρίζει αποκλειστικά και μόνο ο Πέδρο Μαρτίνς.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, βέβαια, γιατί ο επιτελικός χαφ δεν έπαιξε μέσα στον Μάρτιο, έστω λίγα λεπτά με την πρώτη ομάδα. Στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης (5-1) στις 2/3 και τον Άρη (2-1) στις 13/3, ή στο ματς εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) στους Ζωσιμάδες, στις 20/3. Προφανώς, ο Πορτογάλος τεχνικός έκρινε ότι ο Φορτούνης ήταν ανέτοιμος. Ενδεχομένως, να μην ήθελε να ρισκάρει την συμμετοχή του απέναντι σε τρεις ομάδες που παίζουν πολύ δυναμικά και, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν σκληρά μαρκαρίσματα.

Από την άλλη, ο Φορτούνης θα μπορούσε τις τελευταίες εβδομάδες να πάρει κι άλλο παιχνίδι στα πόδια του με την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, προκειμένου να αποκτήσει ρυθμό. Όχι, στα εκτός έδρας ματς, αλλά σε αυτό που διεξήχθη στο Ρέντη, σε ένα ασφαλές περιβάλλον με καλό αγωνιστικό χώρο, με αντίπαλο τον Ηρακλή (0-0), στις 12/3.

Όπως και να έχει, με αυτά και με αυτά, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν θα έχει ματς στα πόδια του για τουλάχιστον 36 ημέρες. Δηλαδή, από την ημέρα που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τη δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων (26/2) μέχρι τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (3/4) στο Καραϊσκάκη.

Η αξία της επιστροφής του Φορτούνη

Σε κάθε περίπτωση, ο Φορτούνης εκ των πραγμάτων θα πέσει στα βαθιά. Διότι, οι ερυθρόλευκοι έχουν να αντιμετωπίσουν το πρώτο 20ημερο του Απριλίου, κατά χρονική σειρά, την ΑΕΚ (εντός) και τον Παναθηναϊκό (εκτός), από τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν, θα αναβληθεί ενδιάμεσα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Έτσι κι αλλιώς, ο Ολυμπιακός μέχρι το φινάλε της σεζόν θα έχει δύσκολα παιχνίδια, καθώς θα χρειαστεί να παίξει τέσσερις φορές με τον ΠΑΟΚ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, από δύο με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, εκτός με τον Άρη, εντός με τον ΠΑΣ Γιάννινα και, εφόσον πάρει την πρόκριση εις βάρος του Δικέφαλου του Βορρά, θα έχει και τον τελικό του Κυπέλλου.

Η επιστροφή του Φορτούνη είναι άκρως σημαντική για τον ίδιο, όπως και τον ερυθρόλευκο οργανισμό, καθώς ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από την ποιότητα, την ποδοσφαιρική ευφυία και την αποτελεσματικότητα του, που τόσο έλειψαν τούτη την περίοδο.

Μάλιστα, ο παίκτης θέλει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του, καθώς μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να γίνει συζήτηση για το συμβόλαιό του. Ο 29χρονος επιθετικός δεσμεύεται με την πειραϊκή ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2023, δηλαδή θα μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και, λογικό, είναι να γίνει κουβέντα για την επόμενη μέρα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ