ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πρώτο 45λεπτο του Φορτούνη μετά τον τραυματισμό του

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του το καλοκαίρι στο ματς του Ολυμπιακού Β' με τα Τρίκαλα. Έπαιξε ολόκληρο το πρώτο μέρος, ήταν ορεξάτος από τα πρώτα λεπτά, με αποκορύφωμα το γκολ του.

Στις 26 Ιουνίου του 2021 ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Βόλφσμπεργκερ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους. Σε μία ανύποπτη φάση ο Κώστας Φορτούνης αισθάνθηκε ενοχλήσεις, έπειτα από ένα άτσαλο πάτημα και στο 26ο λεπτό έγινε αλλαγή. Μία μέρα αργότερα ήρθαν τα κακά μαντάτα. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο.

Άλλη μία φορά στην καριέρα του, ο Φορτούνης έπρεπε να παλέψει με έναν σοβαρό τραυματισμό. Όμως, απέδειξε ξανά ότι είναι μαχητής. Οι μήνες κυλούσαν, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να δουλεύει για την επιστροφή του. Έτσι, μετά από περίπου επτάμιση μήνες πάτησε ξανά γήπεδο και αγωνίστηκε στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Ο Κώστας Φορτούνης έπαιξε βασικός στο ματς του Ολυμπιακού Β' κόντρα στα Τρίκαλα για τη Super League 2, το πρώτο βήμα για την οριστική του επάνοδο στην πρώτη ομάδα είναι γεγονός και το SPORT24 βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο στον Ρέντη.

Ενεργός από τα πρώτα λεπτά

Ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε για 45 λεπτά σε ένα ομολογουμένως δυνατό παιχνίδι. Τα Τρίκαλα μάχονται για τη σωτηρία τους, έτσι δεν πήραν αψήφιστα το παιχνίδι, παρά την ήττα με 2-0. Έτσι, ο 29χρονος, όπως ήταν φυσικό, δεν έβαλε τα πόδια του στη... φωτιά, όσον αφορά τα μαρκαρίσματα, δεδομένου και του γεγονότος ότι δεν είναι 100% έτοιμος. Πάντως, σε αυτά τα πρώτα λεπτά του της επιστροφής του έδειξε ορεξάτος.

Από τα πρώτα λεπτά ο Φορτούνης ήταν αρκετά ενεργός. Όταν τα Τρίκαλα είχαν την μπάλα φρόντιζε να πιέζει ψηλά μαζί με τον Πινακά, ώστε να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, οι νεαροί συμπαίκτες του τον έψαχναν αρκετές φορές, προκειμένου να είναι εκείνος που θα μοιράσει το παιχνίδι.

Αρκετές ήταν οι φορές που ήρθε χαμηλά για να πάρει την μπάλα, ενώ άλλες στιγμές αγωνιζόταν στο ίδιο ύψος με τον επιθετικό του Ολυμπιακού Β', ειδικά όταν οι ερυθρόλευκοι πρέσαραν. Σε δύο-τρεις περιπτώσεις τροφοδότησε συμπαίκτες του στην αντίθετη πλευρά, ανοίγοντας το παιχνίδι της ομάδας του.

Μάλιστα, ο Φορτούνης είχε και την πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού Β' στο 19ο λεπτό. Έκανε το πλασέ εκτός περιοχής, με τον κίπερ των Τρικάλων να μπλοκάρει, αποσπώντας το χειροκρότημα από την κερκίδα. Την ίδια ώρα, έδειχνε "κομμάτι" της υπόλοιπης ομάδας και όχι παράταιρος, αν και ήταν μόλις τα πρώτα του λεπτά στη δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων. Απογοητευόταν όταν οι Πειραιώτες έχαναν την μπάλα και προσπαθούσε συνεχώς να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Επίσης, όταν βγήκε αλλαγή παρακολούθησε το υπόλοιπο ματς από τις κερκίδες στον Ρέντη.

Το γκολ ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν

Η επιστροφή του Φορτούνη συνδυάστηκε και με γκολ. Στο 23ο λεπτό ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε κακό κοντρόλ του αμυντικού των Τρικάλων, έπειτα από πάσα του τερματοφύλακα, πάτησε στην περιοχή και με ένα πλασέ, δείγμα της κλάσης του, έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό Β'.

Οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν, με τον ίδιο στη συνέχεια να αφιερώνει αυτό το γκολ στη γυναίκα του και στο παιδί του, που βρίσκονταν στις εξέδρες του Ρέντη. Μία κίνηση καθόλου τυχαία, κάτι που φανέρωσαν δηλώσεις του τον Οκτώβριο: "Όταν τραυματίστηκα τη δεύτερη φορά σίγουρα ένιωσα μεγάλη απογοήτευση γιατί ήταν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά ήρθε η γέννηση του παιδιού μου και μου άλλαξε τελείως το μυαλό. Το πώς να πάω στην προπόνηση πλέον. Έχω βάλει έναν στόχο. Να με δει να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι όπως πριν. Θέλω να τα καταφέρω".

Πρόκειται για ένα γκολ σημαντικό για τον Κώστα Φορτούνη. Ένα γκολ που θα του τονώσει ακόμη περισσότερο το ηθικό, ενόψει της επανόδου του στην πρώτη ομάδα. Ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για να πάρει περισσότερη... φόρα για τη συνέχεια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ