STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 4-0

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 4-0
INTIME SPORTS

Με τον Μήτρογλου να πετυχαίνει χατ τρικ για δεύτερο συνεχόμενο ματς και τον Σαβιόλα να σκοράρει ξανά, ο Ολυμπιακός "καθάρισε" εύκολα την Ξάνθη επικρατώντας με 4-0. Πολύ καλή εμφάνιση από Μασάντο, Βάις, Φουστέρ. Τέσσερα στα τέσσερα στο πρωτάθλημα οι Πειραιώτες που πλέον κοιτούν την Παρί.

Ένα εύκολο και ευχάριστο απόγευμα πέρασε ο Ολυμπιακός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", νικώντας εύκολα με 4-0 την πολύ κακή Ξάνθη. Όσοι έδωσαν το παρών στο φαληρικό γήπεδο (και δεν ήταν πολλοί αυτοί), απόλαυσαν ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και τον Μήτρογλου σε μεγάλα κέφια.

Ο Έλληνας επιθετικός έκανε για δεύτερο σερί ματς χατ τρικ και έφτασε τα 6 γκολ σε 4 ματς, κάτι που μαρτυρά πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει Παρί. Γκολ πέτυχε επίσης και ο Σαβιόλα, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο προς τη νίκη και δείχνοντας πως μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τον Μήτρογλου.

Με χάσετε την 4η εκπομπή Super BALL αυτή την Κυριακή (15/09) στις 22:30. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές της 4ης αγωνιστικής καθώς και αποκλειστική συνέντευξη του Μίροσλαβ Στοχ. Καλεσμένος στο studio ο Αντώνης Νικοπολίδης. Παρουσιάζουν οι Π. Βλαχόπουλος και Θ. Καίσαρης .

Στο ματς που είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο με το σκορ να είναι στο 3-0, πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Μασάντο, Βάις και κλασικά ο Φουστέρ. Ο Πορτογάλος έκανε ουσιαστικό παιχνίδι, ο Βάις προσαρμόζεται σιγά σιγά και έφτιαξε το 4ο γκολ, ενώ ο Φουστέρ είναι ο... Φουστέρ. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια...

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ δείχνει συνεχώς βελτίωση και πήγε από πεντάρα σε τεσσάρα, κάνοντας παράλληλα το 4 στα 4 στο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες παίζουν την επόμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, όμως προέχει η μεγάλη αναμέτρηση της πρεμιέρας του Champions League με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και η καυστική ανακοίνωση του μεγαλομετόχου της, Χρήστου Πανόπουλου , στο ημίχρονο, τα λέει όλα. Οι Ακρίτες φιλοξενούν την επόμενη αγωνιστική τον Άρη και ελπίζουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης, όπως το επιμελήθηκε ο Στέλιος Χαρτζουλάκης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Xαράλαμπος Καλογερόπουλος(Αθηνών)

Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών), Ιορδάνης Απτοσόγλου (Αθηνών)

4ος: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)

Παρατηρητής: Δημήτριος Μπέρσης (Αρκαδίας)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' Μανιάτης), Μπονγκ (37' Χολέμπας), Μετζανί, Μανωλάς, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (62' Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Παΐτο (42' Μπαξεβανίδης), Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Μαρσελίνιο (46' Κάλβο), Βασιλακάκης (71' Σολάρι), Μαρίν, Σουάρες.

Γκολ: 4' Σαβιόλα, 28', 45', 73' Μήτρογλου

Κίτρινες κάρτες: 85' Γιαταμπαρέ / 40' Παΐτο

Ανασκόπηση αγώνα

Μίτσελ VS Καραγεωργίου

Για πρώτη φορά, ο Μίτσελ ξεκίνησε στην ίδια ενδεκάδα τους Σαβιόλα και Μήτρογλου και σύστημα 4-4-2. Η ενδεκάδα προφανώς δεν θα είναι ίδια μ' αυτή κόντρα στην Παρί, αφού ο Ισπανός ξεκούρασε κάποιους ποδοσφαιριστές του. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο, σέντερ μπακ ήταν ο Μετζανί και ο Μανωλάς, αριστερά ο Μπονγκ, δεξιά ο Σαλίνο, ενώ στα χαφ ήταν οι Μασάντο και Σάμαρης. Στην επίθεση προωθημένος ήταν οι Μήτρογλου και Σαβιόλα, ενώ στα πλάγια οι Βάις και Φουστέρ. Ο Εντινγκά έμεινε εκτός 18άδας, ενώ ο Γιαταμπαρέ ήταν στον πάγκο.

Ίδιο σύστημα (4-4-1-1) επέλεξε ο Νίκος Καραγεωργίου, έχοντας βέβαια προωθημένο τον Βασιλακάκη και πιο πίσω τον Σουάρες. Τερματοφύλακας ήταν ο Τσέμα, σέντερ μπακ οι Γούτας, Βάλλας, αριστερά ο Παΐτο, δεξιά ο Μπέρτος και αμυντικά χαφ οι Ντε Γκούζμαν, Ντιέ. Δεξί χαφ ήταν ο Μαρίν, αριστερά ο Μαρσελίνιο και στην επίθεση οι δύο που σας προαναφέραμε.

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 4-0
INTIME SPORTS

Ο Σαβιόλα άνοιξε το δρόμο (1-0)

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις υποχρεώσεις μετά από μια εβδομάδα αποχής λόγω εθνικών ομάδων και το ξεκίνημα των παικτών του Μίτσελ ήταν εντυπωσιακό. Οι Πειραιώτες έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις άγριες διαθέσεις τους και μόλις στο 4' έκαναν το 1-0. Σκόρερ ήταν ο Σαβιόλα, ο οποίος έχασε τετ α τετ στο 2', όμως δύο λεπτά αργότερα δεν αστόχησε. Ο Βάις έκανε το φάουλ, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά, ο Τσέμα έδιωξε, όμως ο Αργεντινός από κοντινή θέση έκανε το πλασέ και άνοιξε το σκορ.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρά το γκολ, συνέχισαν στο ίδιο γρήγορο τέμπο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ματς. Είχαν μάλιστα δύο καλές στιγμές με ωραία σουτ του Φουστέρ (9', 19'), όμως από 'κει και πέρα πάτησαν φρένο και έδωσαν την ευκαιρία στην Ξάνθη να ρίξει το ρυθμό και να αναθαρρήσει.

Μήτρογλου, το πρώτο πιστόλι (3-0)

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 4-0
INTIME SPORTS

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, ήρθε το 2-0 από τους Πειραιώτες με τον Μήτρογλου στο 28'. Ο Φουστέρ έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του.

Ο πρώτος σκόρερ των Πρωταθλητών Ελλάδας δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 45' με άψογη εκτέλεση φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0. Μ' αυτό το σκορ, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και ο Ολυμπιακός είχε τελειώσει από νωρίς την υπόθεση νίκη. Νωρίτερα στο 41', ο Σαλίνο παραλίγο να σκοράρει όμως το σουτ του έδιωξε ο Τσέμα σε κόρνερ, ενώ στο 37' ο Μπονγκ βγήκε έξω τραυματίας και έδωσε τη θέση του στον Χολέμπας.

Ισορροπία και ηρεμία στο 2ο μέρος

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους "ερυθρολεύκους" να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει το ματς της Τρίτης με την Παρί στο "Γ. Καραϊσκάκης". Αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Ξάνθη και είχε μια καλή στιγμή να μειώσει με τον Βασιλακάκη (57'), όμως ο Ρομπέρτο έσωσε την εστία της ομάδας του. Οι Ακρίτες απείλησαν επίσης με Σουάρες και Ντε Γκούζμαν όμως το 3-0 δεν άλλαξε.

Στο 62' ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, αφού μετά τους Χολέμπας, Μανιάτη, έβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και τον Γιαταμπαρέ. Ο άσος από το Μάλι έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού, παίρνοντας τη θέση του Φουστέρ, που ήταν εξαιρετικός και καταχειροκροτήθηκε.

Χατ τρικ και Μήτρογλου πάνε μαζί (4-0)

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 4-0
INTIME SPORTS

Οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να είχαν ρίξει στροφές και να έπαιζαν στο ρελαντί, όμως με μια έμπνευση και ωραία κίνηση του Βάις και ένα απλό πλασέ του Μήτρογλου, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Έλληνας φορ πέτυχε χατ τρικ για δεύτερο συνεχόμενο ματς και ολοκλήρωσε τη νίκη της ομάδας του, αν και ο Σαβιόλα στο 90' θα μπορούσε να κάνει και το 5-0, αν δεν έδιωχνε σωτήρια ο Γούτας.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ό,τι και να γράψεις για τον φετινό Κώστα Μήτρογλου είναι λίγο. Για δεύτερο σερί ματς έχει πετύχει χατ-τρικ και συνολικά μετρά έξι γκολ σε 4 ματς. Ασταμάτητος ο Έλληνας φορ, δείχενι πως φέτος είναι η χρονιά του και κανείς δεν τον σταματά!

Η απογοήτευση

Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες μόνο σ' έναν για την αποκρουστική εικόνα που παρουσίασε η Ξάνθη. Συνολικά οι φιλοξενούμενοι ήταν σε πολύ κακό βράδυ και γι' αυτό θα πρέπει να ανησυχεί και να προβληματίζετε πρώτα απ' όλους ο Νίκος Καραγεωργίου.

Στατιστικά αγώνα

4 Γκολ 0
2 Ασίστ 0
16 Τελικές Προσπάθειες 6

8

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
2 Κεφαλιές 0
3 Αποκρούσεις 9
10 Επεμβάσεις 22
17 Κλεψίματα 10
17 Φάουλ 15
1 Οφσάιντ 5
10 Κόρνερ 2
37 Λάθη 37
12/30 Γεμίσματα 2/11
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ