ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

Σε ένα απολαυστικό ντέρμπι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ μοιράστηκαν γκολ (1-1), δοκάρια και βαθμούς. Έχασαν πέναλτι οι πράσινοι (videos)

Είχαμε καιρό να δούμε μια τέτοια γιγαντομαχία. Με τον Παναθηναϊκό να "χτυπάει" πρώτος, τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί από το 25' ως το 55', τους "πράσινους" να παίρνουν την σκυτάλη, χάνοντας τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη (με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Παπαδόπουλου) και τους Πειραιώτες να χάνουν ένα σίγουρο γκολ, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη. Τι άλλο να περιμένει κανείς; Ίσως τον αγώνα της Τετάρτης, για το Κύπελλο.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεμονής):: Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Μενδρινός (70 Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι (83 Νούνιες), Κοβάσεβιτς, Λουα-Λουα (76 Κωνσταντίνου)

Παναθηναϊκός (Πεσέιρο):: Μάλαρτζ, Νίλσον, Σαριέγκι, Γκούμας, Βύντρα, Τζιόλης, Σιμάο, Καραγκούνης, Ίβανσιτς, Εντόι, Σαλπιγγίδης (62 Παπαδόπουλος)

Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκη)

Βοηθοί διαιτητή:: Μποζαζίδης, Σαραϊδάρης (Θεσσαλονίκη)

Κίτρινες κάρτες: Μενδρινός, Γκούμας, Γκαλέτι

Με μια ματιά


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος και μόλις στο πρώτο λεπτό, έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς, όταν ο Τοροσίδης από τα δεξιά σέντραρε, βρήκε τον Λουα Λούα σε θέση βολής, που έκανε απευθείας το σουτ, αλλά ο Μάλαρζ με τα χέρια έδιωξε τον κίνδυνο.

Οι "ερυθρόλευκοι" φάνηκε να επιζητούν την ... ασφυξία των αντιπάλων τους, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο άντεξε, αλλά σιγά-σιγά άρχισε να ανεβάζει την άμυνά του, ουσιαστικά την επίθεσή του. Οι "πράσινοι" χαφ, ένιωσαν υπεροχή, ελέγχοντας τον χώρο του κέντρου, βγάζοντας παράλληλα κάθετες πάσες φαρμάκι, για να εκμεταλλευτούν οι Σαλπιγγίδης και Εντόι.Η πρώτη (στο 5) από τον Καραγκούνη, βρήκε τον Ίβανσιτς να ξεφεύγει από τον Τοροσίδη, αλλά το πλασέ έφυγε άουτ. Η δεύτερη (στο 8) ήταν από τον Τζιώλη στον Σαλπιγγίδη που από οριακή θέση, μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ έδιωξε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης. Η τρίτη (στο 14) ήταν και η φαρμακερή! Ο Βύντρα πάσαρε στον Σαλπιγγίδη, που πάτησε γκάζι, ξεφεύγοντας από τον Ζεβλάκοφ για να προλάβει τη μπάλα. Το ριπλέι δείχνει ότι δεν τα κατάφερε, καθώς ο "Σάλπι" κάνει μια περίφημη πάσα εκτός γραμμής. Η ταχύτητά του, ωστόσο, μπέρδεψε τον βοηθό διαιτητή.Ο Εντόι που ήταν ο αποδέκτης, άλλαξε πόδι, αδειάζοντας τον Άντζα και με καταπληκτικό σουτ "ζωγράφισε" τον Νικοπολίδη στο αριστερό "γάμα": 0-1!

Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το πρώτο βήμα, δείχνοντας μάλιστα να πατάει πιο "γερά" στα πόδια του. Το Καραϊσκάκη "πάγωσε" και ο Ολυμπιακός επίσης. Χρειάστηκε να περάσει ένα πεντάλεπτο, για να αρχίσουν οι γηπεδούχοι την αντεπίθεσή τους. Η σταδιακή οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού, τους έδωσε το δικαίωμα. Ναι μεν οι "πράσινοι" αμύνονταν με ψυχραιμία, προλαβαίνοντας να οργανωθούν, ακόμη και στις περιπτώσεις αιφνιδιασμού που ξεδίπλωνε ο Ολυμπιακός, αλλά ήταν... στην άμυνα.

Οι Πειραιώτες ανακτούσαν την αυτοκυριαρχία τους, με τον Γκαλέτι να προκαλεί διαρκή ρήγματα από τα δεξιά και από το 30 και ανεβαίνοντας κατά κύματα. Ο Λεμονής έβγαλε έξτρα παίκτη και από τα αριστερά, με τον Πάντο να μην έχει αμυντικές υποχρεώσεις. Η πίεση άρχισε να αυξάνεται. Στο 27 το φάουλ του Τζόρτζεβιτς αποκρούστηκε τυχαία από τον Σαριέγκι, στο 34 ο Τοροσίδης σούταρε με δύναμη άουτ και στο 38' μετά τη σέντρα του Τζόρτζεβιτς, την κεφαλιά του Γκαλέτι και την απόκρουση της "πράσινης" άμυνας, ο Λουα Λουα πήρε το ριμπάουντ κι έπιασε μια βολίδα με προορισμό την γωνία του Μάλαρτζ. Τον γκολκίπερ του ΠΑΟ έσωσε το κάθετο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και στο 45 κέρδισε κόρνερ. Το χτύπησε ο Τζόρτζεβιτς. Ο Μάλαρτζ βρήκε εμπόδιο τον ...ακίνητο Τοροσίδη, δεν μπόρεσε να πιάσει τη μπάλα κι αφού κανείς πράσινος δεν έδιωξε, ο Άντζας με τάκλιν την έστειλε στα δίχτυα:1-1.

Με τα δεδομένα του πρώτου ημιχρόνου, άρχισε και το δεύτερο. Ο Ολυμπιακός είχε μια (κλασική) ευκαιρία στο 52' όταν ο Πάντος βρήκε τον Κοβάσεβιτς, σε θέση που δεν αστοχεί. Ο Σέρβος πλάσαρε τον Μάλαρτζ, αλλά ο Βύντρα ήταν εκεί που έπρεπε για να διώξει πάνω στην γραμμή!Κι εκεί που το γήπεδο είχε σηκωθεί όρθιο, ζητώντας το δεύτερο γκολ, κράτησε την ανάσα του για τριάντα λεπτά! Ο Παναθηναϊκός απλώθηκε στο χορτάρι, ο Ίβανσιτς άρχισε να χορεύει και ο ΠΑΟ, έγινε και πάλι σπουδαίος στην μεσαία γραμμή και φάνηκε αποφασισμένος για όλα! Τα πρώτα σημάδια, ήρθαν στο 55 όταν από το κόρνερ του Ίβανσιτς, ο Σαριέγκι έπιασε την κεφαλιά πάσα, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι "πράσινοι" άφησαν κατά μέρος το "κουβάλημα" της μπάλας, έπαιζαν με τη μία και δημιουργούσαν φάσεις. Στο 60' ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ του Εντόι και στο 63΄ήρθε η μεγάλη ευκαιρία. Ο Ίβανσιτς, ξέφυγε από τα δεξιά (εκεί τον είχε ρίξει ο Πεσέιρο, για να κάνει παιχνίδι, ώστε ο Πάντος να μην ανεβαίνει τόσο συχνά), σούταρε με το αριστερό. Το γκολ έμοιαζε σίγουρο, αλλά το δοκάρι του Νικοπολίδη ... έκανε τη δουλειά του τερματοφύλακα! Η μπάλα πήγε στον Εντόι, που έδειξε να αιφνιδιάζεται και έπιασε "άτσαλα" το σουτ, σχεδόν σε κενή εστία. Ο Νικοπολίδης και ο Ζεβλάκοφ έδιωξαν τη μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έχασε και...πέναλτι! Το κέρδισε ο Νίλσον και το έκανε ο Άντζας, καθώς στην συρτή σέντρα του "πράσινου" μπακ, απέκρουσε με το χέρι. Το ριπλέι πάντως δείχνει ότι ο στόπερ του Ολυμπιακού δεν έχει καμιά πρόθεση. Ο Πεσέιρο, είχε ήδη βγάλει τον Σαλπιγγίδη και ο αντικαταστάτης του, Παπαδόπουλος πήγε στην άσπρη βούλα. Δίστασε και ο Νικοπολίδης τον ψάρεψε μπλοκάροντας τη μπάλα στην δεξιά του γωνία!Ο Ολυμπιακός έμοιαζε ζαλισμένος και ο Λεμονής, είχε τον Λούα Λούα στον άξονα για κάποια (φαρμακερή) αντεπίθεση, χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός με κρυφό κλειδί τον δυναμικό Σιμάο, συνέχισε να κυριαρχεί. Στο 79 ο τρομερός Ίβανσιτς, έβγαλε "φάτσα-κάρτα" τον Εντόι, μπροστά από τον Νικοπολίδη. Ο Σενεγαλέζος θα γινόταν ήρωας. Αλλά το σουτ που έκανε πέρασε...άουτ, με τους "πράσινους" να μη το πιστεύουν. Στο 82' προσπάθησε ο ίδιος ο Ίβανσιτς, από την καλή πάσα του Καραγκούνη, όμως το απευθείας σουτ, πέρασε άουτ! Οι φιλοξενούμενοι, έβλεπαν τη μπάλα να μη τους κάνει το χατίρι. Ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει πρόσωπο με τον Κωνσταντίνου δίπλα στον Κοβάσεβιτς, τον Σίσιτς αριστερά και τον Τζόρτζεβιτς στον άξονα. Η τελευταία φάση ήταν δική του. Σέντρα του Τζόλε, ωραίο στοπάρισμα του Κοβάσεβιτς, που πήγε για το "μεγάλο" γκολ. Το πλασέ έφυγε άουτ και το 1-1, παρέμενε τελικό αποτέλεσμα.

Κοντολογίς: Ένα σπουδαίο ματς, με εκπληκτικό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είχε σωστή αντίδραση, μετά το 0-1, αλλά είδε τον ΠΑΟ να κυριαρχεί, απόλυτα, σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Ο Νικοπολίδης που αποκρούει για τρίτη φορά πέναλτι στη φετινή σεζόν, ο Άντζας και ο Πάντος, ήταν οι καλύτεροί του. Για τον Παναθηναϊκό, κορυφαίος εντυπωσιακός Ίβανσιτς, με Σιμάο και Σαριέγκι να τον ακολουθούν. Ο διαιτητής Καλόπουλος προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Είχε ...καλές προθέσεις, αν και το πρώτο γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Το λάθος χρεώνεται ο βοηθός του. Στο 1-1, θεώρησε σωστά ότι δεν υπήρξε επιθετικό φάουλ του Τοροσίδη. Στο τέλος, πάντως, πέρασε απαρατήρητος, μπροστά στο υπερθέαμα των δυο αντιπάλων!

Συνέντευξη Τύπου
Ζοσέ Πεσέιρο (προπονητής Παναθηναϊκού): " Ήταν ένα πολύ καλό ματς. Πιστεύω ότι η ομάδα μας άξιζε να κερδίσει. Θεωρώ πως κυριαρχήσαμε, ήμασταν περισσότερο ομάδα. Είμαι λυπημένος από το αποτέλεσμα, αλλά ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μου.

Έτσι είναι η σειρά των πέναλτι... Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης. Και να μην είχε βγει ο Σαλπιγγίδης, πάλι ο Παπαδόπουλος θα το εκτελούσε.

Ο Σαλπιγγίδης έγινε αλλαγή γιατί θέλαμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να πιέσουμε ψηλά.

Σκεφτόμουν να κάνω και τις άλλες δύο αλλαγές, αλλά ισορροπήσαμε τον αγώνα, κυριαρχήσαμε και κάναμε πολλές φάσεις. Δεν έκρινα αναγκαίο να συμπληρώσω τις αλλαγές μου.

Σε τέτοια παιχνίδια οι παίκτες έχουν έξτρα κίνητρο και τα δίνουν όλα. Πάντα, η θέλησή μας είναι να κερδίζουμε τους αγώνες.

Όπως είδατε, το ματς ήταν ανοιχτό παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα. Στόχος στον αγώνα του κυπέλλου είναι να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε στο θεσμό.

Η απόφαση για χρησιμοποίηση του Ποστίγκα στο ματς κυπέλλου είναι δύσκολη. Έχουμε χρόνο, πάντως. Θα δούμε.

Ο Ντόι δεν έπαιζε βασικός, καθώς ένας από τους λόγους ήταν και ότι αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών. Η ομάδα μας παίζει καλά ή άσχημα με οποιοδήποτε επιθετικό.

Δεν είχα αμφιβολία για τον Σιμάο. Αν είχα, δεν θα έπαιζε. Έχω τη μέγιστη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Αν δεν παίζει καλά η ομάδα, η ευθύνη είναι δική μου.

Για τη διαιτησία, θα ήθελα να δω το βίντεο. Οι διαιτητές έχουν δικαίωμα στο λάθος, όπως και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Το σημερινό αποτέλεσμα, οφείλεται στη δική μας αναποτελεσματικότητα

















".

Tάκης Λεμονής (προπονητής Ολυμπιακού): " Η ισοπαλία δεν είναι επιτυχία για τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι έμοιαζε με ρουλέτα. Είχαμε καλά διαστήματα προς το τέλος του πρώτου μέρους και στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, αλλά στην πρώτη καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο μας έπιασε νευρικότητα. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά κυνηγήσαμε παράτολμα τη νίκη. Η φάση του πέναλτι ήταν καθοριστική. Επαναλαμβάνω πως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την ισοπαλία ως μία επιτυχία.

Πιστεύω ότι απουσίες που είχαμε στη μεσαία γραμμή ήταν καθοριστικές. Θέλαμε να κλείσουμε την πάσα των κεντρώων του Παναθηναϊκού στους επιθετικούς. Άλλες φορές τα καταφέραμε, άλλες όχι. Ανοίξαμε το παιχνίδι και δημιουργήθηκαν κενά. Ιδιαίτερα από την πλευρά του Τοροσίδη αντιμετωπίσαμε προβλήματα, γιατί ο Γκαλέτι δεν είχε καλές επιστροφές.

Δεν επηρεαστήκαμε από τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Πρόκειται για το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα.

Δεν σας κρύβω ότι πρέπει να δούμε το ματς αρκετές φορές και να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ο Μπελούτσι προσπαθεί σιγά-σιγά να ενταχθεί στην ομάδα, δεν είναι πολύ πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Για τον αγώνα του κυπέλλου, θεωρώ λίγο δύσκολο να προλάβουν οι Λεντέσμα και Στολτίδης. Για τη διαιτησία δεν θέλω να πω κάτι... Θα δείτε τις φάσεις. Δεν πρέπει να ασχοληθούμε με τη διαιτησία, πρέπει να ασχοληθούμε με την ομάδα μας και τη βελτίωσή της.

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε για τον τίτλο. Και οι τρεις ομάδες θα παλέψουν για τον τίτλο. Αισθανόμαστε ότι έχουμε μία καλή ομάδα και πως θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Το ίδιο, όμως, μπορούν να αισθάνονται και οι αντίπαλοί μας.

Δεν θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ομάδα από εμάς. Κατά διαστήματα, ο ρυθμός του αγώνα άλλαζε. Ο καθένας το βλέπει από τη δική του σκοπιά. Θεωρώ πως στο κομμάτι αμυντική λειτουργία της ομάδας μας πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Δεν είχαμε σωστές αποστάσεις στις γραμμές μας.

Αυτά τα ματς πάντα είναι ντέρμπι. Έχουμε και την εικόνα του πρώτου γύρου. Σε αυτό το επίπεδο, η έδρα δεν παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς οι ομάδες είναι δυνατές και παίζουν παντού για τη νίκη.

Στατιστικά, τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια ο τίτλος δεν κρίνεται στα ντέρμπι, αλλά στα ματς-παγίδες















".
Όλα τα λεφτά...
Τα δυο ...δοκάρια! Λούα Λούα και Ίβανσιτς κάνουν καταπληκτικά σουτ, αλλά το ίδιο δοκάρι, τους στέρησε την χαρά να στεφθούν σκόρερ.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Δεν ξεχνάμε τίποτε! Ήταν ένα από τα πιο απολαυστικά ντέρμπι αιωνίων που έχουμε δει. Γιατί να ξεχάσουμε; Να... θυμόμαστε, πρέπει!

Τα βίντεο του αγώνα
Ο Ν'Ντόι ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟ




H επίμαχη φάση με τον Σαλπιγγίδη από το 1ο γκολ του ΠΑΟ




To δοκάρι του Λούα Λούα




Η ισοφάριση με τον Άντζα για τον ΟΣΦΠ




Το δοκάρι του Ίβανσιτς






O Nικοπολίδης αποκρούει το πέναλτι του Παπαδόπουλου




Η χαμένη ευκαιρία του Ν΄Ντόι








































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ