ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί παίζει στα... κόκκινα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και νέο συμβόλαιο

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη EUROKINISSI

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, βοηθώντας αρκετά τον Ολυμπιακό στις τελευταίες του υποχρεώσεις στη Super League Interwetten.

Έχει κλείσει τα 35, όμως εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό και στη Super League Interwetten. Η ποιότητα, η ποδοσφαιρική ευφυία και η εκτελεστική δεινότητα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει τους ερυθρόλευκους στις τελευταίες κατακτήσεις τίτλων στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και σε νίκες μαζί με προκρίσεις στην Ευρώπη.

Ο Μαροκινός επιθετικός είχε κάποιο διάστημα μέσα στη σεζόν που ένιωσε να κλονίζεται η θέση του στην ενδεκάδα και μοιραζόταν τον χρόνο συμμετοχής με τον Τικίνιο Σοάρες, αλλά η συνεισφορά του Αφρικανού σε γκολ, ασίστ και, γενικά, στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, τον καθιστά απαραίτητο και βασικό κρίκο της αλυσίδας της πειραϊκής ομάδας.

Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία ο Αραμπί μοιάζει πολλές φορές να παλεύει μόνος του. Μόνο στα τελευταία έξι ματς στο πρωτάθλημα, ο έμπειρος στράικερ είχε τρία γκολ και τρεις ασίστ. Άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός ηττήθηκε.

Πέτυχε το δεύτερο τέρμα εναντίον των κιτρινόμαυρων στο Καραϊσκάκη και έδωσε τη νίκη στους ερυθρόλευκους. Έβαλε μπροστά στο σκορ την πειραϊκή ομάδα στα Γιάννινα, η οποία ισοφαρίστηκε με συνέπεια να χαθούν δύο βαθμοί. Επίσης, είχε την ασίστ στο γκολ-νίκης του Βαλμπουενά στο Βόλο, όπως ασίστ είχε και στις νίκες απέναντι στον ΟΦΗ και στον Αστέρα Τρίπολης στο Νέο Φάληρο.

Ο Αραμπί, όπως και ο Βαλμπουενά, αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για τους συμπαίκτες τους. Ο πρώτος είναι 35 ετών και ο δεύτερος κοντεύει τα 38, αλλά κάθε φορά που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Και όλα αυτά παίζοντας σερί τα τελευταία τρία χρόνια στους ερυθρόλευκους, χωρίς να είχαν την απαραίτητη ξεκούραση τα καλοκαίρια. Ωστόσο, ποτέ δεν παραπονούνται, ούτε ψάχνουν δικαιολογίες. Και γκολ βάζουν και ασίστ δίνουν και, γενικότερα, κάνουν τη διαφορά στην πειραϊκή ομάδα.

Οι λόγοι που είναι στα "κόκκινα" ο Μαροκινός επιθετικός

Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής, βέβαια, έχει δύο επιπλέον λόγους που είναι στα… κόκκινα το τελευταίο διάστημα και θέλει να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς μέχρι το φινάλε της περιόδου.

Ο πρώτος είναι πως θέλει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα για τρίτη διαδοχική περίοδο. Ο Αραμπί έχει 12 τέρματα αυτή τη στιγμή και κυνηγάει τον Κούρτιτς που έχει 15. Μάλιστα, απομένουν ακόμη οκτώ αγωνιστικές στα play-offs της Super League 1, με δύσκολα ματς για όλους, στα οποία μπορεί να κάνει την ανατροπή και να πετύχει τον στόχο του.

Ο δεύτερος είναι η ανανέωση του συμβολαίου με τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός έχει 41 αγώνες, 18 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στη σεζόν, επίσης προέρχεται από δύο εξαιρετικές περιόδους, εντούτοις κοντεύει να βγει ο Μάρτιος και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για την επέκταση της συνεργασίας του με τους ερυθρόλευκους.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και με τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έχει ζητήσει ήδη την παραμονή του στην ομάδα και τη νέα περίοδο. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι οικονομικό.

Οι απαιτήσεις του Μαροκινού επιθετικού είναι αυτές που, προς το παρόν, βάζουν φρένο και αφήνουν τα πάντα ανοιχτά σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο έμπειρος σέντερ φορ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος, με ετήσιες αποδοχές στα δύο εκατομμύρια ευρώ και φέρεται να επιθυμεί να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα.

Ο εκπρόσωπός του, ενδεχομένως να μπορεί να βρει αυτά ή και περισσότερα χρήματα στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία, αλλά είναι δύσκολο στην Ευρώπη. Θα υπάρξει, πάντως, νέος κύκλος επαφών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Αραμπί και οι δύο πλευρές ευελπιστούν να βρεθεί η χρυσή τομή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ