STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Άρης 2-1: Ο Αραμπί λύτρωσε στο 85' τους ερυθρόλευκους που μπήκαν με το δεξί στα playoffs

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη EUROKINISSI

Ο Άρης έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά οι ερυθρόλευκοι με λυτρωτή τον Αραμπί στο 85' επικράτησαν 2-1 των κίτρινων για την πρώτη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Ο Σισέ άνοιξε το σκορ στο 45+1', ενώ ο Εντιαγέ ισοφάρισε στο 62'.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στην πρώτη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 του Άρη, ο οποίος μετά τη νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης έβαλε γι' ακόμη μία φορά δύσκολα στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ άνοιξε το σκορ στο 45+1' με κεφαλιά, όμως ο Άρης στο 62' βρήκε απάντηση με τον Μπαντού Εντιαγέ. Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί λειτούργησε ως λυτρωτής, καθώς στο 85' ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Στη βαθμολογία των playoffs, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός είναι στους 65 πόντους, με τον Άρη να μένει στους 45 βαθμούς και να συνεχίζει τη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους

O Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδια σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Σισέ να βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μανωλά, ενώ ο Ζοάο Καρβάλιο επελέγη αντί του Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος ξεκίνησε το ματς από τον πάγκο. Με τον ίδιο σχηματισμό παρατάχθηκε και ο Άρης, με τους Γκάμα και Σούντγκρεν βασικούς.

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά θέλησαν να πάρουν την κατοχή του παιχνιδιού, με τον Άρη να προσπαθούν να τρέξουν στην κόντρα. Στο 21' οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή, με τον Καμαρά να σουτάρει στο δεύτερο δοκάρι, τον Ρέαμπτσουκ να βάζει το πόδι του και να παραχωρεί κόρνερ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο 24' ο Ολυμπιακός απάντησε με δική του ευκαιρία. Ο Καρβάλιο εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Άρη, ο Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να τον νικήσει. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιτούρμπε έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του αποκρούστηκε από τον Βατσλίκ.

Στο 38' ο Ροντρίγκες κοντρόλαρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής, γύρισε το σώμα του, ο Γκάνεα έβαλε το πόδι του και ανέτρεψε τον παίκτη του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Αραμπί στο 40' ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κουέστα απέκρουσε. Στο 45+1' ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να πάρει προβάδισμα. Ο Καρβάλιο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σισέ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στο κέντρο της περιοχής, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ισοφάρισε ο Άρης με τον Εντιαγέ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγή το β' μέρος, με τον Αγκιμπού Καμαρά να περνάει στη θέση του Μασούρα. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και είχαν μεγάλη ευκαιρία. Στο 47' ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε φάουλ, ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Γάλλος προσπάθησε να ευστοχήσει από κοντά, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε πάνω στην γραμμή.

Στο 50ο λεπτό, ο Καμαρά έφυγε απέναντι από τον Βατσλίκ, έπειτα από πάσα του Γκάμα, απέφυγε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια έπεσε. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι στην αρχή. Έπειτα, είδε τη φάση στο VAR, άλλαξε την απόφασή του και έδειξε κάρτα στον επιθετικό του Άρη για θέατρο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Άρης ανέβασε τον ρυθμό του και στο 62ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση. Ο Καμαρά με πολύ ωραία μπαλιά βρήκε τον Εντιαγέ, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των ερυθρόλευκων, βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ και ισοφάρισε σε 1-1. Αμέσως μετά ο Μαρτίνς αντέδρασε και πέρασε τους Βαλμπουενά, Μαντί και Τικίνιο παίζοντας με δύο επιθετικούς.

Ο Αραμπί λύτρωσε τον Ολυμπιακό

Μετά το γκολ ο Άρης έδειξε σημάδια οπισθοχώρησης και γι' αυτό ο Μπούργος πέρασε τους Χαΐροβιτς και Πάλμα. Στο 72ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, η μπάλα κόντραρε και απέκρουσε ο Κουέστα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα βρίσκοντας κενούς χώρους.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Άρης δεν κρατούσε την μπάλα με τον Ολυμπιακό να πιέζει περισσότερο. Στο 79ο λεπτό ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να αλλάξει στην μπάλα πορεία και κατέληξε άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε συνεχή παρουσία στην περιοχή του Άρη και στο 84' κέρδισε το πέναλτι για κράτημα του Φαμπιάνο στον Σισέ σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά. Ο Αραμπί εκτέλεσε, έστειλε τον Κουέστα από την αντίθετη πλευρά και αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα για το 2-1 των ερυθρόλευκων. Μέχρι και το φινάλε, ο Άρης είχε μία στιγμή με κεφαλιά του Μπράμπετς, όμως το σκορ δεν άλλαξε έως το φινάλε.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30 για την 1η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ