STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1: Μπλόκο στους Ζωσιμάδες για τους πρωταθλητές

SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό στα playoffs της Super League Interwetten ήρθε στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ να βάζει δύσκολα στους Πειραιώτες στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και να πανηγυρίζει το βαθμό της ισοπαλίας παίρνοντας το 1-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε την τελευταία στιγμή στα playoffs της Super League Interwetten μέσω της κατάληψης της 6ης θέσης όμως με τη μέχρι τώρα παρουσία του αποδεικνύει πως μόνο αμελητέα ποσότητα και εύκολη λεία δεν θα είναι για τους αντιπάλους του.

Στην πρεμιέρα έδωσε μία πρώτη γεύση των διαθέσεών του όταν ζόρισε αφάνταστα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και χρειάστηκε ένα γκολ του Άκπομ για να λυγίσει στο 90' ενώ το απόγευμα της Κυριακής (20/3) πανηγύρισε τον πρώτο του βαθμό στο μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών και μάλιστα απέναντι στον πρωταθλητή και πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς (ξεπέρασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και είναι πλεον ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στον πάγκο του Ολυμπιακού) προηγήθηκε στο 45+1' με τον "συνήθη ύποπτο" Αραμπί που έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα, με την απόδραση από τους Ζωσιμάδες να μην επιτυγχάνεται ωστόσο αφού στο δεύτερο μέρος υπήρξε αντίδραση.

Αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 70ο λεπτό από τον -εξαιρετικό για ένα ακόμα ματς- Περέα που έγραψε το 1-1, με τους Πειραιώτες να έχουν τον έλεγχο και να πιέζουν ασφυκτικά στην τελική ευθεία της αναμέτρησης αλλά τους γηπεδούχους να αντέχουν και να κρατούν τον πολύτιμο βαθμό με υπερπροσπάθεια αλλά και σωστό αμυντικό πλάνο.

Αυτό μάλιστα ήταν το έκτο σερί εντός έδρας ματς που οι Ηπειρώτες διατήρησαν το αήττητό τους, μετρώντας σε αυτό το διάστημα 4 νίκες και 2 ισοπαλίες και έχοντας μόλις 2 γκολ παθητικό.

Αραμπί και Βατσλίκ έκαναν τη διαφορά

Ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο την κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου και ο ΠΑΣ μία αξιοπρεπή πορεία στα playoffs πλαισιώνοντας το Big-5 του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρόλα αυτά το πρώτο 45λεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις εντυπώσεις και να παίρνουν μέρος σε ένα δυνατό και συνάμα ισορροπημένο ματς.

Το πρώτο τέταρτο βρήκε τους πρωταθλητές Ελλάδας να πιέζουν και αφού είχαν στο 4' ένα φιλόδοξο σουτ του Καμαρά που κόντραρε, στη συνέχεια απείλησαν δις μέσα σε ένα λεπτό: στο 11' ο Αραμπί δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από γύρισμα του Ροντρίγκες ενώ στο 12' ο Λοντίγκιν υποχρεώθηκε να διώξει σε κόρνερ με υπερένταση (έχοντας σύμμαχο και το οριζόντιο δοκάρι) το μακρινό σουτ του Λαλά.

Από εκεί και πέρα όμως, οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και εκμεταλλευόμενοι λάθη των Πειραιωτών στο χώρο της μεσαίας γραμμής έγιναν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα, χάνοντας μάλιστα πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 22'. Τότε που ο Περέα έφυγε σφαίρα στην αντεπίθεση και βρέθηκε τετ α τετ με τον Βατσλίκ, με τον Τσέχο να τον νικάει όμως στο τετ α τετ τους, όπως και τον Γκαρντάβσκι που ακολουθούσε τρέιλερ τη φάση.

Στο 30ο λεπτό ο Ολυμπιακός προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μανωλά να παίρνει τη θέση του τραυματία Σισέ (κάκωση στο γόνατο η πρώτη εκτίμηση για τον Σενεγαλέζο στόπερ), με την ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς να χαλάει το ρυθμό και τις δύο ομάδες να αδυνατούν μέχρι το 45' να απειλήσουν ουσιαστικά.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Κάπου εκεί όμως και ενώ όλοι ανέμεναν το φινάλε του πρώτου μέρους, εμφανίστηκε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί να κάνει γκολ μία φάση από το... τίποτα και να δείξει για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός είναι και φέτος το φαβορί για τον τίτλο.

Από εκτέλεση πλαγίου άουτ του Λαλά η μπάλα πέρασε στη μεγάλη περιοχή, με τον Μαροκινό δεινό στράικερ να γυρίζει αστραπιαία το σώμα του και να κάνει το σουτ με το αριστερό ανάμεσα σε έναν όμιλο παικτών του ΠΑΣ, για να νικήσει τον Λοντίγκιν και να γράψει το 0-1 με το 12ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ ανέβηκε μετά το 60' και "χτύπησε" με τον Περέα

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Μαρτίνς να περνάει στο ματς τον Μπουχαλάκη αντί του Μαντί Καμαρά με σκοπό να ελέγξει ακόμα περισσότερο το χώρο του άξονα και το πέτυχε, μιας που στο πρώτο τέταρτο οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους γηπεδούχους.

Ωστόσο, οι Ηπειρώττες δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, προειδοποίησαν στο 62' και στο 69' με σουτ των Εραμούσπε και Κάργα αντίστοιχα που έφυγαν άουτ και στο 70' έφεραν το ματς στα ίσα μέσα από στατική φάση.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, οι παίκτες του Μαρτίνς δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα, εκείνοι του Μεταξά την κράτησαν στο ύψος της μικρής περιοχής και από εκεί ο Περέα εκτέλεσε τον -ανήμπορο αυτή τη φορά να αντιδράσει- Βατσλίκ για το 1-1.

Το γκολ αυτό άλλαξε μάλιστα πλήρως την εικόνα του ματς, το οποίο έγινε πιο γρήγορο και θεαματικό, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία, να ανεβάζουν το ποσοστό κατοχής της μπάλας και να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την εστία του Λοντίγκιν.

Είχαν μάλιστα την πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 1-2 σε φάση διαρκείας, όμως τόσο ο Αγκιμπού Καμαρά όσο και ο Γκάρι Ροντρίγκες απέτυχαν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση στο 77ο λεπτό, με τον Καραχάλιο και τον Λοντίγκιν να κρατούν με νύχια και με δόντια το 1-1.

Στο 82' ο Μαρτίνς πέρασε και τον Τικίνιο στο ματς για να παίξει δίπλα στον Αραμπί και να ασκήσει ακόμα περισσότερη πίεση στους γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο μπόρεσαν με μαζική και άριστα οργανωμένη άμυνα να απορροφήσουν τους ισχυρούς κραδασμούς και να κρατήσουν το 1-1, που έμεινε μέχρι το φινάλε των καθυστερήσεων και τους χάρισε τον πρώτο βαθμό στα playoffs.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playoffs και των playouts

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ