ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς γράφει ιστορία κόντρα στον ΠΑΣ, με Αγκιμπού Καμαρά το αρχικό πλάνο

Ο Πέδρο Μαρτίνς
Ο Πέδρο Μαρτίνς INTIME

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπει στο πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο των Πειραιωτών. Οι σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού για την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες (20/3, 15:30, Novasports Prime και live από το SPORT24).

Ξεχωριστή στιγμή για τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς στον αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή (20/3, 15:30, Novasports Prime και live από το SPORT24) για την 2η αγωνιστική των play-offs του πρωταθλήματος θα γίνει ο προπονητής με τις περισσότερες συμμετοχές στον πάγκο του Ολυμπιακού στην ιστορία των ερυθρόλευκων. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα συμπληρώσει 209 παιχνίδια, ξεπερνώντας έτσι τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (208).

Ο Μαρτίνς αποτελεί ήδη, έναν από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς στην ιστορία του Ολυμπιακού και θέλει να το σφραγίσει με το 3ο διαδοχικό πρωτάθλημα και ενδεχομένως και με την κατάκτηση του νταμπλ. Επίσης, ο 51χρονος είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία των ερυθρόλευκων. Έχει 23 νίκες, 9 ισοπαλίες και 22 ήττες σε 54 αγώνες, τη στιγμή που ο Μπάγεβιτς είχε 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 13 ήττες σε 36 παιχνίδια.

Ο Πορτογάλος κόουτς όμως ετοιμάζεται να καταρρίψει και άλλα ρεκόρ. Θέλει 7 νίκες ακόμη στο πρωτάθλημα (έχει 101 σε 129 ματς) για να προσπεράσει τον Μπάγεβιτς (107 νίκες σε 138 παιχνίδια), ενώ στο τέλος της περιόδου θα ισοφαρίσει τον τελευταίο στον αριθμό αγώνων (138) στη διοργάνωση και θα τον ξεπεράσει στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Επιπλέον, ο Ίβηρας τεχνικός θέλει 5 νίκες για να ξεπεράσει τον Μπάγεβιτς, σε ό,τι αφορά συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Ο πρώτος έχει 139 νίκες σε 208 αγώνες και ο δεύτερος 144 νίκες επίσης σε 208 παιχνίδια. Ο Μαρτίνς προλαβαίνει να το καταρρίψει τούτη την περίοδο, καθώς ο Ολυμπιακός έχει εννέα ματς ακόμη στο πρωτάθλημα και δύο ή τρία στο Κύπελλο. Και όλα αυτά, ο Πορτογάλος προπονητής τα έχει πετύχει σε μόλις 3,5 περιόδους στους Ερυθρόλευκους και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από λίγες εβδομάδες υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με την πειραϊκή ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Νίκη για την διατήρηση της απόστασης ασφαλείας στην κορυφή

Παράλληλα, ο Μαρτίνς θέλει το ιστορικό ρεκόρ του να συνοδευτεί με νίκη του Ολυμπιακού εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα. Επιθυμία του ερυθρόλευκου τεχνικού είναι η δεύτερη διαδοχική νίκη στα play-offs και η διατήρηση ή ακόμη και η αύξηση της βαθμολογικής διαφοράς της πειραϊκής ομάδας από τους ανταγωνιστές της.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +12 από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Super League Interwetten, ο οποίος έχει δύσκολη έξοδο καθώς θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αν οι ερυθρόλευκοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους στα Ιωάννινα και φύγουν με τους τρεις βαθμούς, τότε δεν αποκλείεται να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά τους από τους διώκτες τους. Στόχος των ερυθρόλευκων είναι να σφραγίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην κατάκτηση του τίτλου, ρίχνοντας στη συνέχεια το βάρος στο Κύπελλο.

Ο Αγκιμπού και η υποψηφιότητα Παπασταθόπουλου

Στα αγωνιστικά, ο Αγκιμπού Καμαρά αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα, μετά την απουσία του Μασούρα που βρέθηκε θετικός στον Covid-19, όπως και ο Βρουσάι. Απομένει να φανεί, αν ο διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα θα ξεκινήσει στα πλάγια της επίθεσης ή θα προτιμηθεί για τη θέση του επιτελικού χαφ (σε σύστημα 4-2-3-1), με τον Καρβάλιο να περνάει στα εξτρέμ, όπως συνέβη για σχεδόν ένα εικοσάλεπτο στον αγώνα με τον Άρη την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Εκτός κι αν ο Μαρτίνς επιλέξει σχήμα 4-3-3, οπότε σε αυτή την περίπτωση, ο Αγκιμπού Καμαρά θα αγωνιστεί στα πλάγια της επίθεσης, θα μείνει στον πάγκο ο Καρβάλιο και στα χαφ θα παίξουν οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης.

Πιθανή επίσης είναι η επιστροφή του Παπασταθόπουλου στην ενδεκάδα αντί του Μανωλά ή του Σισέ και σε ό,τι αφορά τη θέση του σέντερ φορ ο Αραμπί έχει προβάδισμα έναντι του Τικίνιο, χωρίς όμως να αποτελέσει έκπληξη αν ξεκινήσει ο τελευταίος.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν αναμένεται να παραταχθεί με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τον Λαλά δεξιά στην άμυνα, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά, τους Μανωλά ή Παπασταθόπουλο και Σισέ στα στόπερ, τον Εμβιλά και τον Μπουχαλάκη στα χαφ, τον Ροντρίγκες, τον Αγκιμπού Καμαρά και τον Καρβάλιο μπροστά τους και τον Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Τικίνιο και ο Μαντί Καμαρά.

Στη διάθεση του Μαρτίνς είναι, επίσης, οι Βαλμπουενά, Φαντιγκά, Ονιεκουρού, Κανέ, Ανδρούτσος, Μπα, Παπαδόπουλος, Κίτσος, Κρίστινσον και Παπαδούδης. Υπενθυμίζεται, ότι εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Μασούρας, Βρουσάι, Φορτούνης, Λόπες και Κούντε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ