ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μπάγεβιτς ο πρίγκιπας, Μαρτίνς ο βασιλιάς που γράφει ιστορία

Ολυμπιακός: Μπάγεβιτς ο πρίγκιπας, Μαρτίνς ο βασιλιάς που γράφει ιστορία
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη στην πρώτη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten ήταν ορόσημο για τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς έφτασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στα 208 ματς στον ερυθρόλευκο πάγκο. Οι δύο τους είναι οι τεχνικοί με τα περισσότερα παιχνίδια ως προπονητές των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη 2-1 στην πρώτη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το παιχνίδι ήταν ορόσημο για τον προπονητή των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής έφτασε τους 208 αγώνες στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά και ισοφάρισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον οποίο πλέον μοιράζονται την πρώτη θέση στον αριθμό παιχνιδιών ως προπονητές του Ολυμπιακού και φυσικά θα τον ξεπεράσει την επόμενη αγωνιστική.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει γραφτεί πλέον με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος προπονητής των ερυθρόλευκων είναι από τους πιο επιτυχημένους προπονητές των Πειραιωτών. Κάτι τέτοιο μαρτυρούν και τα στατιστικά του στον πάγκο των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός: Μπάγεβιτς ο πρίγκιπας, Μαρτίνς ο βασιλιάς που γράφει ιστορία
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Στα 208 του παιχνίδια ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταφέρει να επικρατήσει στα 139 και μονάχα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται μπροστά του με 144 νίκες. Φυσικά, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει βάλει στόχο να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ έστω και με περισσότερα παιχνίδια ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Μπάγεβιτς έχει μεγαλύτερο ποσοστό νικών, καθώς με 69,23% ξεπερνάει τον Μαρτίνς που έχει 66,82%.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο... master του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Συνολικά έχει καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό σε 54 παιχνίδια σε Champions League, Europa League και προκριματικά. Ο απολογισμός είναι 54 ματς, με 23 νίκες, εννέα ισοπαλίες και 22 ήττες. Μάλιστα, στις ευρωπαϊκές νίκες έχει αφήσει κατά πολύ πίσω του τον Μπάγεβιτς. Ο Βόσνιος έχει 14, ενώ ο Πορτογάλος 23 νίκες.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από μεγάλες βραδιές. Έχει πανηγυρίσει ιστορικές προκρίσεις απέναντι στη Μίλαν, την Άρσεναλ κα την Αϊντχόφεν, ενώ αρκετές φορές ο Ολυμπιακός του Πορτογάλου προπονητή κοίταξε στα μάτια μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μαρτίνς έχει βάλει στο στόχαστρο και τις νίκες του Μπάγεβιτς στο πρωτάθλημα. 107 έχει ο παλιός προπονητής του Ολυμπιακού, 101 ο Πορτογάλος και με λιγότερα παιχνίδια. Άλλωστε σε win rate στην πρώτη κατηγορία βρίσκεται μπροστά (78,29% - 77,53%). Τέλος στο Κύπελλο, ο Μαρτίνς έχει 15 νίκες σε 25 παιχνίδια, ενώ ο Μπάγεβιτς 23 νίκες σε 34 ματς.

Το δέσιμό του με τον Ολυμπιακό επιβεβαιώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι του 2018. Ήταν η αρχή ενός πρότζεκτ, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και σήμερα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στους ερυθρόλευκους, ενώ οι δεσμοί του πλέον με τον σύλλογο είναι ιδιαίτεροι. Ουκ ολίγες φορές ο Μαρτίνς έκλεισε τα αυτιά του σε καλέσματα από το εξωτερικό για χάρη του Ολυμπιακού, ώστε να συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει.

Η σχέση του με τους ερυθρόλευκους "σφραγίστηκε" στις 27 Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2024, με στόχο να παραμείνει στον Πειραιά για μία εξαετία συνολικά.

"Είναι μεγάλη ευτυχία και υπερηφάνεια, όλοι γνωρίζουμε ότι νιώθω σαν το σπίτι μου. Έχω τις καλύτερες συνθήκες για να δουλέψω. Μπορείτε να βασιστείτε πάνω μου. Θα συνεχίσω με σκληρή δουλειά και αφοσίωση για να συνεχίσουμε να είμαστε πρώτοι με επιτυχίες. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που συνεχίζω" ήταν οι πρώτες του δηλώσεις, αφού υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο μακροβιότερος προπονητής σε μία θητεία στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, ενώ έχει βάλει πλώρη να ξεπεράσει τον Μπάγεβιτς εκτός από τον αριθμό παιχνιδιών και σε ημέρες στον ερυθρόλευκο πάγκο συνολικά. Ο 73χρονος τεχνικός ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού από το 1996 έως το 1999 και από το 2004 έως το 2005.

Στο πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού στις 9 Αυγούστου του 2018 στο 4-0 επί της Λουκέρνης στα προκριματικά του Europa League. Η πρώτη σεζόν για τον Πορτογάλο τεχνικό ήταν δύσκολη. Έφτασε μέχρι τη φάση των 32 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έχασε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Όμως, η διοίκηση των ερυθρόλευκων έδειξε εμπιστοσύνη στον Μαρτίνς, καθώς γνώριζε πως ήταν η αρχή για κάτι καινούργιο.

Το 2019/2020 ακολούθησε η πρόκριση στους ομίλους του Champions League και η πορεία μέχρι τους 16 του Europa League, αποκλείοντας σε αυτό το μονοπάτι την Άρσεναλ σε μία ιστορική βραδιά στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 2020. Στα εγχώρια οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας σε μία άκρως πετυχημένη χρονιά.

Τη σεζόν 2020/2021 ο Ολυμπιακός συνέχισε τις επιτυχίες, παρά τα εμπόδια που έβαλε ο κορονοϊός σε μία περίεργη χρονιά με άδεια γήπεδα. Βρέθηκε γι' ακόμη μία φορά στους ομίλους του Champions League, ενώ κατάφερε πάλι να συνεχίσει μέχρι τους 16 του Europa League. Στη Super League Interwetten ήταν ασυναγώνιστος, κατέκτησε το 46ο πρωτάθλημα, αν και ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Φέτος, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος και φυσικά του Κυπέλλου. Θέλει να τελειώσει την... δουλειά στα playoffs και να περάσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό. Στην Ευρώπη, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος σε ένα δύσκολο γκρουπ στο Europa League και στη συνέχεια αποκλείστηκε από την ισχυρή Αταλάντα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τη δική του τροπαιοθήκη και συνάμα του Ολυμπιακού, να φέρει μεγαλύτερες νίκες και περισσότερες επιτυχίες, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι από τους πιο αγαπητούς του κόσμου των ερυθρόλευκων και φυσικά με όσα έχει προσφέρει έχει κερδίσει επάξια μία θέση στο πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Παρακολουθήστε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ