ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0
μπελουτσι λετο πανηγυρικο

Δίχως να πατήσει γκάζι ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού και ανέβασε την διαφορά στο +6 από τον ΠΑΟΚ

Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν πιο πολύ από κάθε άλλη φορά φέτος στο Καραϊσκάκη και δίχως να πιάσουν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης πήραν αυτό που ήθελαν -τη νίκη- και έφτασαν τις 11 εντός έδρας νίκες σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Η εκρηκτικότητα του Λέτο και η ευστοχία του Μπελούτσι, έφτασαν στην ομάδα του Πειραιά για να συνεχίσει το απόλυτο των νικών στο "κάστρο" της.

Έτσι, η καλή παράδοση του Ολυμπιακού κόντρα στον Λεβαδειακό συνεχίστηκε, καθώς οι ερυθρόλευκοι μετρούν 8 νίκες σε 9 ματς κόντρα στους Βοιωτούς.

Πλέον οι νταμπλούχοι Ελλάδας αύξησαν την διαφορά τους στο +6 από τον ΠΑΟΚ που στραβοπάτησε εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ διατήρησαν το +9 από τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Μόμτσιλο Βούκοτιτς πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, κοίταξαν τους νταμπλούχους Ελλάδας στα μάτια και αν ήταν πιο αποτελεσματικοί θα μπορούσαν να είχαν φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Φαληρικό γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση του Ολυμπιακού εμφανίστηκε προνοητική καθώς ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να μην βρίσκονται στο "Καραϊσκάκη" λόγω των γεγονότων στα Εξάρχεια, αίτημα που έγινε δεκτό. Παρά την απουσία της αστυνομίας δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό παρατράγουδο από τους φίλους των νταμπλούχων Ελλάδας και αυτό το πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση!
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ντουντού, Γκαλέτι (75' Όσκαρ), Μενδρινός, Κοβάσεβιτς (70' Μήτρογλου), Μπελούτσι, Λέτο (63' Τζόρτζεβιτς).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Καρακώστας, Εμεράν, Τζωρμπατζάκης (75' Κόλτζος), Τριποτσέρης, Παστός, Ζησόπουλος, Γκεοργκίεφ (58' Κατσικογιάννης), Κιάσσος, Ανδράλας, Λεονάρντο (46' Μπασαλά), Ντιμπαλά.

Κίτρινες: Πάντος - Τζωρμπατζάκης

Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)
Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Με τέσσερις αλλαγές (Γκαλέτι, Κοβάτσεβιτς, Άντζας και Λέτο επέστρεψαν στην βασική ενδεκάδα) σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο και το επιτυχημένο σύστημα 4-5-1 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες που έχουν δώσει συνεχόμενα παιχνίδια.

Την ερυθρόλευκη εστία υπερασπίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ζεβλάκοβ και Άντζας -στην θέση του Α. Παπαδόπουλου που πήρε κάποιες ανάσες-, δεξί μπακ ήταν ο Τάσος Πάντος, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα πρωταθλήματος, στα χαφ οι Μενδρινός και Ντουντού, στο δεξί άκρο ο Γκαλέτι, αριστερά ο Λέτο, σε ελεύθερο ρόλο ο Μπελούτσι και μοναδικός προωθημένος για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ήταν ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.

Από την άλλη πλευρά ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς παρέταξε την ομάδα του με ενισχυμένη την αμυντική γραμμή και σύστημα 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρακώστας, κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Τριποτσέρης, Παστός, Ζησόπουλος, δεξί μπακ ήταν ο Εμεράν, αριστερά ο Τζωρμπατζάκης, στα χαφ ήταν οι Γκεοργκίεφ και Ανδράλας, στο δεξί άκρο ήταν ο Κίασσος, αριστερά ο Λεονάρντο και στην επίθεση ήταν ο Ντιμπαλά.

Ταμπουρωμένος και επικίνδυνος Λεβαδειακός

Οι ερυθρόλευκοι με την δύναμη της έδρας τους μπήκαν δυνατά στον αγώνα και κυνήγησαν ένα γρήγορο γκολ που θα τους λύσει τα πόδια. Στο 3ο μόλις λεπτό οι νταμπλούχοι Ελλάδας απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Λεβαδειακού, όταν ο Γκαλέτι έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Κοβάτσεβιτς κέρδισε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον ρυθμό των παικτών του Ολυμπιακού και έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Καρακώστα.

Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο των κινήσεων δίχως όμως να δημιουργούν την κλασική ευκαιρία, ενώ από την άλλη οι ποδοσφαιριστές του Βούκοτιτς απειλούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις που σταματούσαν βέβαια πότε από τον Άντζα και πότε από τον Ζεβλάκοβ.

Στο 24' ο Λέτο βλέποντας πως η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων δύσκολα θα διασπαστεί, δοκιμάσε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Καρακώστα.

Αργεντίνικο τανγκό και...1-0

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός δύσκολα θα καταφέρει να φτάσει κοντά στην εστία του Καρακώστα, μια απίστευτη έμπνευση του Λέτο σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα του Μπελούτσι έβαλαν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 28ο λεπτό ο Λέτο απέφυγε με ωραία ατομική ενέργεια δύο αντιπάλους λίγο έξω από την περιοχή έβγαλε τρομερή κάθετη πασα για τον Μπελούτσι που απέναντι από τον Καρακώστα έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ του "Μπελού" έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε που πλέον έπαιζαν πιο ελεύθερα δίχως όμως να καταφέρουν να απειλήσουν.

Αντίθετα οι Βοιωτοί έφτασαν κοντά στην εστία του Νικοπολίδη στο 39ο λεπτό, όμως το σουτ του Λεονάρντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη και το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με το θέαμα να μην είναι καλό και τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Κακός ρυθμός, κακό θέαμα

Στο 51' το σουτ του Μπασαλά δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (55') οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία να πετύχουν το 2-0. Ο Λέτο έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, όμως δεν βρήκε στόχο.

Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά και οι ευκαιρίες δημιουργούνταν με το... σταγονόμετρο. Στο 62' ο Ντουντού βρήκε χώρο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Καρακώστας μπλόκαρε την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα (65') ήταν σειρά του Λεβαδειακού να απειλήσει για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με τον Κιάσσο να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή και τον Νικοπολίδη να αποκορύει με υπερένταση.

Πεταμένες ερυθρόλευκες ευκαιρίες

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πίεζαν για την επίτευξη δεύτερου γκολ και στο 67' έχασαν μια καλή ευκαιρία, όταν ο Ραούλ Μπράβο έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Γκαλέτι από το ύψος του πέναλτι έκανε απευθείας το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (69') οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δημιουργήσαν άλλη μια καλή φάση, όταν ο Ραούλ Μπράβο έκανε έξυπνη παράλληλη σέντρα από τα αριστερά ο Κοβάτσεβιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας που όμως κατέληξε άουτ.

Όσο κι αν προσπαθούσαν οι ερυθρόλευκοι να "κλειδώσουν" τη νίκη δεν τα κατάφερναν και το άγχος έφερε πολλά λάθη που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Λεβαδειακός.

Στο 71' ο Γκαλέτι με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε έναν παίκτη του Λεβαδειακού μπήκε από τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Καρακώστας μπλόκαρε την μπάλα.

Δεκατρία λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα (77') οι νταμπλούχοι Ελλάδας έφτασαν κοντά στο 2-0 όμως και πάλι η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, ο Όσκαρ ανενόχλητος έκανε σκαστή κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λεβαδειακού.

Οι γηπεδούχοι δεν έπιασαν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που έχουν συνηθίσει τους φίλους τους, όμως παρόλα αυτα δημιουργούσαν ευκαιρίες. Στο 79' ο Ντουντού έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Μήτρογλου που έκανε το κοντρόλ μέσα από την περιοχή και σούταρε από την κλειστή δεξιά γωνία, όμως η μπάλα κατέληξε για άλλη μια φορά άουτ.

Ένα λεπτό πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο δραστήριος Μήτρογλου έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καρακώστα και έτσι το ματς τελείωσε με το φτωχό αλλά βαθμολογικά σημαντικό 1-0 για τον Ολυμπιακό.
Συνέντευξη Τύπου
Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής Ολυμπιακού): "Πίστευα ότι θα ήμασταν καλύτεροι. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι κάπως χαλαρά. Είχαμε δυσκολία στο να φτιάξουμε παιχνίδι. Το σκορ ήταν επικίνδυνο αφού ανά πάσα στιγμή μπορούσε να ανατραπεί. Αυτό που μας προβλημάτισε είναι ότι δεν είχαμε ένταση στο παιχνίδι μας.



Δεν σημαίνει κάτι, το ότι αυξάνουμε την διαφορά. Είναι καλό που είμαστε πρώτοι αλλά θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από ματς όπως το σημερινό. Αν κάνουμε κι άλλα τέτοια θα χάσουμε βαθμούς. Δεν έχουμε κερδίσει τίποτα ακόμη.



Το βάρος δεν πέφτει στις μεταγραφές ούτε στην Χέρτα. Πρώτα μας ενδιαφέρει η Λάρισα και μετά η Χέρτα. Σ' αυτά τα ματς θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Σκεφτόμαστε το μέλλον βήμα-βήμα. Είμαι ο προπονητής του Ολυμπιακού και σκέφτομαι τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Υπάρχουν άλλοι στην ομάδα που ασχολούνται με μεταγραφές.



Έτυχε να συναντηθώ με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Συζητήσαμε για πολλά θέματα. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την ανανέωση του συμβολαίου μου. Είμαστε και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες. Δεν έφταιξε η απουσία του Ντιόγο που δεν πιέζαμε ψηλά. Απλά δεν είχαμε ένταση στο παιχνίδι μας."



Μόμτσιλο Βούκοτιτς (προπονητής Λεβαδειακού): "Εδώ και καιρό έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς. Πάλι δεν είχαμε παίκτες σήμερα. Κάναμε καλό παιχνίδι. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος. Είχαν κατοχή μπάλας, αλλά παίξαμε καλά αμυντικά και δεν δώσαμε ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Έχουμε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Δείχνουμε πως είμαστε σε καλή κατάσταση και οι παίκτες που έπαιξαν δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό με τον Πανθρακικό. Εκεί θέλουμε το τρίποντο, να πάρουμε έτσι μια… ανάσα και να τερματίσουμε καλά τον πρώτο γύρο. Πιστεύω ότι η ομάδα θα τα καταφέρει!

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά δρόμος είναι μακρύς. Έχει πάντως μεγάλο πλεονέκτημα".
Όλα τα λεφτά...
Ο τρομερός Αργεντίνικος συνδυασμός που έφερε τους 3 βαθμούς της νίκης στον Ολυμπιακό. Ο Λέτο "έκρυψε" την μπάλα και ο Μπελούτσι την έστειλε στα δίχτυα... Η ποιότητα και η κλάση των Λέτο και Μπελούτσι ήταν αρκετή για να πάρουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας τη νίκη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες στον κόσμο που βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, όμως κατάφεραν έστω και αγχωτικά να πάρουν τους τρεις βαθμούς.
To Live του αγώνα από τον Γιώργο Μαρκόπουλο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λεβαδειακός
(Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Καρακώστας, Εμεράν, Τζωρμπατζάκης, Τριποτσέρης, Παστός, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Γκεοργκίεφ, Λεονάρντο, Κιάσσος, Ντιμπαλά
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
(Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Άντζας, Μενδρινός, Ντουντού, Λέτο, Μπελούτσι, Πάντος
1' Έναρξη αγώνα
3' Κεφαλιά Ολυμπιακός
Σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά, ο Κοβάσεβιτς έπιασε από το ύψος του πέναλτι την κεφαλιά, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Καρακώστα
12' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός έχει την υπεροχή στα πρώτα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων
18' Σουτ Λεβαδειακός Τζωρμπατζάκης
Μακρινό σουτ του Τζωρμπατζάκη, η μπάλα μακριά από την εστία του Νικοπολίδη
24' Σουτ Ολυμπιακός Λέτο
Καλό σουτ του Λέτο από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρακώστα
28' Γκολ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Εκπληκτική κάθετη πάσα του Λέτο που βρήκε τον Μπελούτσι στην καρδιά της περιοχής των φιλοξενούμενων, με τον βραχύσωμο Αργεντινό να γυρνά μέτωπο προς την εστία και με άψογο πλασέ να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καρακώστα, αφού πρώτα αυτή χτύπησε στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού
39' Σουτ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Αδύναμο σουτ του Βραζιλιάνου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, καμία ανησυχία για Νικοπολίδη που μπλόκαρε σταθερά
45' Έναρξη καθυστερήσεων 1 Λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Μπασαλά στη θέση του Λεονάρντο
51' Σουτ Λεβαδειακός Μπασαλά
Αδύναμο σουτ του νεοεισελθόντα στο παιχνίδι, Μπασαλά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε σταθερά ο Νικοπολίδης
55' Σουτ Ολυμπιακός Λέτο
Δυνατό σουτ του Λέτο από δύσκολη γωνία, η μπάλα πέρασε άουτ
58' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Κατσικογιάννης στη θέση του Γκεοργκίεφ
62' Σουτ Ολυμπιακός Ντουντού
Αριστερό σουτ του Ντουντού από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, σταθερά ο Καρακώστας
63' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη θέση του Σεμπαστιάν Λέτο
65' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Τζωρμπατζάκης
65' Ευκαιρία Λεβαδειακός Κιάσσος
Καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό με το μακρινό σουτ του Κιάσσου, ωστόσο ο Νικοπολίδης σε ετοιμότητα έπεσε και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία
67' Ευκαιρία Ολυμπιακός Γκαλέτι
Σέντρα του Ραούλ Μπράβο από τα αριστερά, ο Γκαλέτι από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε σκαστό σουτ που κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων του Καρακώστα
69' Ευκαιρία Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Ο Ραούλ Μπράβο έκανε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, ο Κοβάσεβιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά η προσπάθειά του κατέληξε ψηλά πάνω από την εστία του Καρακώστα
70' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μήτρογλου στη θέση του Κοβάσεβιτς
71' Σουτ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Ωραίο σουτ του Γκαλέτι από τα δεξιά, σταθερά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων
72' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Πάντος
75' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Όσκαρ στη θέση του Γκαλέτι
75' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Κόλτζος στη θέση του Τζωρμπατζάκη
77' Ευκαιρία Ολυμπιακός Όσκαρ
Σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο Όσκαρ μόνος του στο δεύτερο δοκάρι με τον Καρακώστα εξουδετερωμένο έκανε την σκαστή κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει πάων από το οριζόντιο δοκάρι
79' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Εξαιρετική μπαλιά του Ντουντού στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, ο Μήτρογλου τσίμπησε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ
89' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Καλό πλασέ του Μήτρογλου από δύσκολη γωνία, η μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καρακώστα
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 Λεπτά
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης







































































TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ