ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η άψογη διαχείριση του Μεντιλίμπαρ σε παίκτες - κλειδιά ενόψει Φενέρμπαχτσε

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αξιοποιεί σε βάθος το ρόστερ του, διαχειρίστηκε άψογα το υλικό του κόντρα στη Λαμία και κρατάει τους παίκτες-κλειδιά φρέσκους απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (11/4, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24).

Οι προσεχείς μέρες στον Ολυμπιακό είναι πλήρως αφιερωμένες στην Ευρώπη. Οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους δύο παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Conference League. Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη (11/4, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24) στο κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης, και ακολουθεί η ρεβάνς στο Σουκρού Σαράτσογλου (18/4).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφερε να διαχειριστεί περίφημα τις ημέρες πριν από το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην τουρκική ομάδα. Όχι μονάχα μπόρεσε να δώσει ανάσες, αλλά και έκανε το απαιτούμενο 2/2 με Άρη και Λαμία, ώστε να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αλλά και συγκέντρωση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Αυτοί ξεκουράστηκαν ενόψει Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το Αθανάσιος Διάκος, επικρατώντας 5-1 της Λαμίας. Απέναντι στους Φθιωτούς έδωσε πολύτιμες ανάσες, ειδικά σε ποδοσφαιριστές που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των ερυθρόλευκων στα τελευταία παιχνίδια.

Πρώτος ο Νταβίντ Κάρμο, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός ξεκουράστηκε τελευταία φορά στις 3 Μαρτίου και το ματς απέναντι στον Βόλο. Μάλιστα, ακόμη και στην διακοπή για τις εθνικές ομάδες, ο Κάρμο ταξίδεψε στην Αφρική για τις υποχρεώσεις του με την Ανγκόλα.

Άρα οι ανάσες για έναν υπερπολύτιμο ποδοσφαιριστή στην άμυνα του Ολυμπιακού ήταν επιβεβλημένες. Το ίδιο ισχύει και για τους Φορτούνη - Τσικίνιο, οι οποίοι επίσης έμειναν εκτός από το ματς κόντρα στη Λαμία, καθώς ήταν επιβαρυμένοι από τα πολλά αγωνιστικά λεπτά σε σύντομο χρονικό διάστημα στα ματς των ερυθρόλευκων απέναντι σε ΑΕΚ και Άρη.

Ο Τσικίνιο είναι πολύτιμο εργαλείο στην τριάδα του κέντρο (μαζί με Έσε - Όρτα) και θα είναι απαραίτητος στον Μεντιλίμπαρ, για τον έλεγχο του κέντρου που θα επιδιώξει ο Μεντιλίμπαρ. Σε αυτό το κομμάτι "κολλάει" και ο Όρτα.

Ο Πορτογάλος μέσος απουσίασε κόντρα σε ΑΕΚ και Άρη, εξαιτίας τραυματισμού, επομένως υπήρχε κίνδυνος έλλειψης ρυθμού, εάν ήταν εκτός και κόντρα στη Λαμία. Ωστόσο, αγωνίστηκε για 71 λεπτά στην αναμέτρηση στο Αθανάσιος Διάκος, ήταν υπερπολύτιμος στην ερυθρόλευκη κυκλοφορία και έκανε την απαραίτητη προθέρμανση ενόψει Φενέρμπαχτσε.

Ανάσες φυσικά πήρε και ο Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειαζόταν μία αποφόρτιση, ώστε να είναι απόλυτα ξεκούραστος στα δύο κρίσιμα παιχνίδια κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Θυμίζουμε πως ο Μεντιλίμπαρ είχε ξεκουράσει τον Φορτούνη και πριν από το πρώτο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού είχε απουσιάσει από ματς με Παναιτωλικό και Βόλο (ήταν τιμωρημένος).

Το 3-0 του πρώτου μέρους επέστρεψε στον Μεντιλίμπαρ να καλέσει πίσω στον πάγκο παίκτες που "προβάρουν" φανέλα βασικού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Το "μηχανάκι" των ερυθρόλευκων, ο Ροντινέι, αντικαταστάθηκε στο 46' από τον Κίνι, οι Ρέτσος και Ελ Κααμπί έγιναν αλλαγή στο 59' (Βέζο - Ελ Αραμπί), ενώ και ο Όρτα προφυλάχθηκε μετά το 71ο λεπτό.

Τέλος, αναφορά πρέπει να γίνει και στον Ορτέγκα. Ο Αργεντίνος μέσος, ο οποίος αντιμετώπισε ενοχλήσεις πριν από το ματς με τον Άρη, προστατεύτηκε στην αναμέτρηση με τη Λαμία, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος στο ματς της Πέμπτης.

Ο Μεντιλίμπαρ αξιοποιεί σε βάθος το ρόστερ του

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διαχειρίστηκε περίφημα το υλικό του, είχε πολλαπλά κέρδη και στο φινάλε της 4ης αγωνιστικής των playoffs είδε την ομάδα του να μειώνει στους τέσσερις βαθμούς την απόστασή του από την κορυφή.

Ο Ισπανός προπονητής αξιοποιεί πλήρως το ρόστερ του, γνωρίζοντας πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Απέναντι στη Λαμία έδωσε φανέλα βασικού στον Μαρτίνς, όπως και στον Άμπι, ενώ στο β' μέρος πέρασε και τους Βέζο - Καμπράλ.

Ο Μεντιλίμπαρ άνοιξε την "βεντάλια" των επιλογών, κάτι στο οποίο τον βόλεψε και το σκορ του αγώνα. Έτσι, στις επόμενες ημέρες και στα δύο παιχνίδια απέναντι στη Φενέρμπαχτσε θα έχει ολόφρεσκια τη "βάση" του, τους ποδοσφαιριστές δηλαδή που χρησιμοποιεί περισσότερο και αποτελούν κεντρικούς πυλώνες στο πλάνο του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ