ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καυτοί Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί και τα πολλαπλά κέρδη ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Γιόβετις με τον Ελ Αραμπί πανηγυρίζουν στο Λαμία - Ολυμπιακός
Ο Γιόβετις με τον Ελ Αραμπί πανηγυρίζουν στο Λαμία - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί κι Ελ Αραμπί, τους σκόρερ του Ολυμπιακού στο ματς με τη Λαμία, που πηγαίνουν με καλή ψυχολογία στο πρώτο κρίσιμο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε.

Η πεντάρα του Ολυμπιακού εις βάρος της Λαμίας, στο ίδιο γήπεδο που πριν από μερικούς μήνες οι ερυθρόλευκοι είχαν γνωρίσει την ήττα, δείχνει πόσο μεγάλη είναι η αλλαγή αγωνιστικά για την πειραϊκή ομάδα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο.

Κι η αλλαγή είναι πρώτα και πάνω απ' όλα στο ζήτημα της νοοτροπίας, της θέλησης, της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος η απόδοσή τους κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ξόδεψαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια από τη Νέα Φιλαδέλφεια κι ακολούθησαν δύο πειστικές νίκες επί του Άρη στο Νέο Φάληρο και τώρα στη Λαμία.

Όταν ο Βάσκος τεχνικός ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου (06/04) την αποστολή που ταξίδεψε στη Φθιώτιδα, οι περισσότεροι θεώρησαν ότι έπαιρνε μεγάλο ρίσκο αφήνοντας εκτός τους Φορτούνη, Τσικίνιο, Κάρμο και Ορτέγκα, τη στιγμή που είχε και τις απουσίες του τιμωρημένου Ποντένσε και τον τραυματία Αλεξανδρόπουλου.

Ωστόσο, ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει καλά πια την ομάδα που έχει στα χέρια του και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Και για τον ίδιο δεν ήταν κάποιο ρίσκο, αλλά επιλογή που πίστευε ότι θα τον δικαιώσει.

Πολλαπλά κερδισμένος από τη νίκη επί της Λαμίας

  • Πρώτον, ο Ισπανός κόουτς είδε το πλάνο του να αποδίδει, παρά τις αλλαγές. Διατήρησε τον ίδιο σχηματισμό 4-4-1-1 και προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα με τον Άρη, καθώς οι Άμπι, Όρτα, Μαρτίνς και Μασούρας πήραν τις θέσεις των Κάρμο, Τσικίνιο, Φορτούνη και Ποντένσε.
  • Δεύτερον, οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν την ενδεδειγμένη νοοτροπία, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πέτυχαν τρία γκολ στο α΄ ημίχρονο και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων, φτάνοντας πάντως σε άλλα δύο τέρματα.
  • Τρίτον, οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν την ταυτότητά τους αγωνιστικά, κι ας έγιναν αλλαγές κι ας έπαιξαν κάποιοι παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής.
  • Τέταρτον, ο Βάσκος προπονητής, μετά τα τρία γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, είχε τη δυνατότητα να βγάλει νωρίτερα από το παιχνίδι, άρα να δώσει ανάσες ενόψει του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, στους Ρόντινεϊ, Ελ Κααμπί, Ρέτσο κι Όρτα.
  • Πέμπτον, ο 63χρονος τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Άμπι που είχε καλή απόδοση, στον Ρίτσαρντς και στον Μαρτίνς που έπαιξαν στην αριστερή πλευρά, όπως στους προερχόμενους από τον πάγκο ως αλλαγή Κίνι, Ελ Αραμπί, Ιμπόρα, Βέζο και Καμπράλ.
  • Έκτον, οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας, μετά τα τρία τέρματα εις βάρος του Άρη και τα πέντε εναντίον της Λαμίας, πηγαίνουν με καλή ψυχολογία στο πρώτο κρίσιμο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε.
  • Κι έβδομον, ο Μεντιλίμπαρ είδε και τους τρεις κεντρικούς επιθετικούς που χρησιμοποιήθηκαν στη Λαμία να σκοράρουν και να δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των δυο αγώνων με την τουρκική ομάδα στα προημιτελικά του Conference League.

Ο Γιόβετιτς, που ήταν πάλι ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, σκόραρε, κέρδισε πέναλτι (ανατράπηκε από τον Τσιλούλη) κι είχε συμμετοχή στο τρίτο γκολ (στο αυτογκόλ του Παπαδόπουλου).

Ο Ελ Κααμπί πέτυχε τέρμα με πέναλτι κι είχε ορισμένες ακόμη καλές ατομικές ενέργειες. Κι ο Ελ Αραμπί πέρασε στον αγώνα στο 58' και στο 85' σκόραρε, εκμεταλλευόμενος τη λάθος κεφαλιά – γύρισμα του Κορνέζου.

Από εκεί και πέρα, ο Όρτα είχε καλή παρουσία στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του και πέρασε αρκετές κάθετες πάσες κι ο Ζέλσον Μαρτίνς είχε την ασίστ στο γκολ του Γιόβετιτς, πήγε αρκετές φορές στο 1vs1 και δημιούργησε αρκετά ρήγματα από τα πλάγια στην άμυνα της Λαμίας.

Ο Μασούρας είχε συμμετοχή στο πρώτο και στο τρίτο τέρμα, ο Έσε πρόσθεσε μία ακόμη καλή απόδοση στο ενεργητικό του, όπως πολύ καλός ήταν και ο Άμπι.

Πλέον, ο Μεντιλίμπαρ κι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν στρέψει την προσοχή τους αποκλειστικά στους δύο αγώνες με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε και θα ασχοληθούν με το πρωτάθλημα πάλι από τις 19 του μήνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ