ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1
ντιογκο λετο

Πρόκριση στον τελικό όπου περιμένει η ΑΕΚ για τον ΟΣΦΠ που κέρδισε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο "Καραϊσκάκη"

Οι Πειραιώτες δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρις στο γκολ του Τσέζαρεκ (39'), όμως δε το πλήρωσαν αφού στην επανάληψη "αφυπνίστηκαν" και με γκολ των Ντουντού και Ντιόγκο έφτασαν στη νίκη-πρόκριση.
Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου μπήκαν με "τσαμπουκά" στον αγώνα έκαναν τον Ολυμπιακό να μοιάζει με μικρή ομάδα, πήραν το προβάδισμα αλλά "ξεφούσκωσαν" στο δεύτερο ημίχρονο και το όνειρο της πρόκρισης έμεινε... όνειρο.

Επόμενο εμπόδιο για την κατάκτηση του νταμπλ και του 24ου Κυπέλλου Ελλάδας για τους πρωταθλητές θα είναι η ΑΕΚ που δεν άκουσε λίγα από τους "ερυθρόλευκους" οπαδούς μετά το 2-1.

Οι φίλοι της Πειραϊκής ομάδας που βρέθηκαν στο "Καραϊσκάκη" εξέφρασαν και την στήριξή τους στην παραμονή του Παρασκευά Άντζα, τραγουδώντας: "Άντζα αλάνι για πάντα στο λιμάνι".

Στις εξέδρες του Φαληρικού γηπέδου έδωσαν το παρών και τα παιδιά του Λουτσιάνο Γκαλέτι (που έχει γενέθλια), τα οποία είχαν αναρτήσει ένα πανό που έγραφε: "Χρόνια πολλά μπαμπά".

Όσο για τους λάτρεις των στατιστικών, ο Ντιόγκο μπορεί να μην σκοράρει συχνά στο πρωτάθλημα, όμως στο θεσμό του Κυπέλλου "πυροβολεί" συνεχώς και γι' αυτό το λόγο βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ.

Στο μεγάλο λιμάνι στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο κρίσιμο ραντεβού της Παρασκευής ανάμεσα στον Σ. Κόκκαλη και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, εκεί όπου θα κριθεί η παραμονή ή όχι του Ισπανού τεχνικού στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (83' Γκαλίτσιος), Ζεβλάκοβ, Άντζας, Πάντος, Πατσατζόγλου (46' Όσκαρ), Ντουντού, Γκαλέτι (82' Γ. Παπαδόπουλος), Λέτο, Μπελούτσι, Ντιόγκο.

Αστέρας Τρίπολης (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Αργυρόπουλος (74' Μιλάνο), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Φλάβιο, Μπαστία, Καρντόσο (13' Εστέβες), Ζαϊρί, Τσέζαρεκ (80' Καούνος), Φιλομένο.

Η μάχη των πάγκων

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την γνωστή -καλή- ενδεκάδα που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Άντζας μαζί με τον Ζεβλάκοβ που αντικατέστησε τον τραυματία Α. Παπαδόπουλο, αριστερά ήταν ο Πάντος, δεξιά ο Τοροσίδης, στα χαφ μετά από αρκετούς αγώνες ήταν ο Ντουντού με τον Πατσατζόγλου, αριστερά προτιμήθηκε ο Λέτο, δεξιά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντιόγκο, ενώ λίγο πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Μπελουτσι.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αμπάρης, σέντερ μπακ ήταν οι Μαρσελαό και Λαζαρίδης, αριστερά ήταν ο Ουριμπάρι, δεξιά ο Αργυρόπουλος, αμυντικά χαφ ήταν ο Καρντόσο με τον Μπαστία, αριστερά ο Ζαϊρί, δεξιά ο Φλάβιο και επιθετικό δίδυμο ήταν ο Φιλομένο μαζί με τον Τσέζαρεκ.

Αστέρας... στο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση ιδιαίτερα μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα, όμως ο Αστέρας δεν "κατέβηκε" στο "Καραϊσκάκη" απλά για να παραδοθεί κι αυτό το έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Οι Αρκάδες μπήκαν με "τσαμπουκά" στον αγωνιστικό χωρό και με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, έφταναν πυκνά συχνά στην αντίπαλη περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να ζήτησε στην προπόνηση της Τετάρτης ένα γρήγορο ξεκίνημα για να "καθαρίσουν" την πρόκριση, όμως οι ποδοσφαιριστές του δεν τον άκουσαν και μπήκαν νωχελικά.

Το γεγονός αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι που πίεζαν από την αρχή σ' όλο το γήπεδο, "χτυπούσαν" κυρίως από τις πτέρυγες και δίχως άγχος κυνηγούσαν ένα γκολ που θα τους φέρει κοντά στον τελικό.

Τα σχέδια του Κωστένογλου χάλασαν στο 13ο λεπτό, όταν ο Καρντόσο τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Εστέβες. Ένα λεπτό αργότερα (14') δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη την στιγμή στον αγώνα και είχε "ερυθρόλευκο" χρώμα. Ο Λέτο τροφοδότησε τον Ντιόγκο που μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Αμπάρης απέκρουσε την μπάλα.

Η ευκαιρία του Βραζιλιάνου επιθετικού των Πειραιωτών ήταν απλά μια παρένθεση, αφού στην συνέχεια και πάλι ο Αστέρας πήρε τα ηνία του αγώνα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Τσέζαρεκ... και σιωπή

Οι Αρκάδες έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και έμοιαζαν να είναι αυτοί το φαβορί για την πρόκριση στο τελικό. Πότε από τα άκρα και πότε από τον άξονα οι φιλοξενούμενοι γινόντουσαν ολοένα και πιο επικίνδυνοι.

Στο 39ο λεπτό, η κυριαρχία του Αστέρα απέφερε καρπούς, όταν ο Φλάβιο από τα δεξιά έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Τσέζαρεκ που ανενόχλητος στην καρδιά της "ερυθρόλευκης" άμυνας έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, "παγώνοντας" το Φαληρικό γήπεδο.

Τι κι αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε συνέχεια παρατηρήσεις, τι κι αν οι οπαδοί του Ολυμπιακού φώναζαν συνεχώς προσπαθώντας να ωθήσουν την ομάδα τους, οι παίκτες δεν έδειχναν να αφυπνίζονται.

Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες λίγο έλειψαν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 45' όταν ο Γκαλέτι έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά, ο Τοροσίδης κέρδισε την κεφαλιά αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Αμπάρη και ο Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα.

Για να πάρεις την πρόκριση κάνε...Ντου-ντού

Στο δεύτερο μέρος ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Όσκαρ στην θέση του Πατσατζόγλου, με αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να παίζουν πλέον μ' ένα αμυντικό χαφ.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά και αποφασισμένοι στην επανάληψη και η ισοφάριση άργησε μόλις... 2 λεπτά. Στο 47' ο Λέτο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ντουντού και κατέληξε στα δίχτυα του Αμπάρη.

Από κει και πέρα μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Το γκολ έδωσε "φτερά" στα πόδια των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε και όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους.

Ο Ντιογκόλ του Κυπέλλου

Το 2-1 ήταν θέμα χρόνου για τους πρωταθλητές Ελλάδας που είχαν πλέον τον έλεγχο του αγώνα. Δράστης στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ήταν ο Ντιόγκο που στο θεσμό του Κυπέλλου σκοράρει συνεχώς. Όλα ξεκίνησαν σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο στο 62' όπου ο Γκαλέτι "σέρβιρε" από τα δεξιά έτοιμο γκολ για τον Βραζιλιάνο επιθετκό του Ολυμπιακού που με προβολή μπροστά από την εστία έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Τα λεπτά περνούσαν και οι παίκτες του Αστέρα τα έπαιξαν όλα για όλα προκειμένου να πετύχουν το 2-2 που οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Νίκος Κωστένογλου έριξε στην "μάχη" όλα τα "όπλα" του όμως το έργο των Αρκάδων δεν ήταν εύκολο.

Οι ευκαιρίες που παρούσιαστηκαν στον Αστέρα δεν ήταν πολλές όμως στο 85' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά τόσο ο Φιλομένο όσο και ο Καούνος δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1




































































TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ