ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Απέναντι στην πρόκληση και στον… κορονοϊό

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού καλούνται να ετοιμαστούν ψυχολογικά για το κεκλεισμένων των θυρών αγώνα με τη Γουλβς στο "Γ. Καραϊσκάκης" και οφείλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και χωρίς αυτούς.

Η ελπίδα να έχει ο Ολυμπιακός τον κόσμο του στο βράδυ της Πέμπτης, χάθηκε χθες βράδυ, μετά την οριστική απόφαση της UEFA να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση με τους Γουλβς (12/3). Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι, καλούνται να συνεχίσουν την προετοιμασία τους, με αυτό το βασικό δεδομένο. Όπως και να ‘χει, τους παίκτες τους επηρεάζει. Αλλιώς είναι να παίξουν μπροστά στον κόσμο τους, αλλιώς σε ένα γήπεδο, λες και η ομάδα τους είναι τιμωρημένη.

Βέβαια, έχουν πλήρη επίγνωση της διαδικασίας. Γιατί οδηγήθηκε η ελληνική κυβέρνηση και η UEFA σε αυτή την απόφαση. Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως, όπως και οι ποδοσφαιριστές του, θα επιθυμούσαν να γίνει το ματς με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να δίνουν τη δική τους παράσταση, αλλά οφείλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και χωρίς αυτούς.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ…

Ο κόσμος είχε την αγωνία του, για το αν θα είναι στο γήπεδο την Πέμπτη. Το ίδιο, όμως, είχαν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Η προπόνηση της Δευτέρας έγινε το πρωί, έτσι χθες βράδυ περίμεναν να ενημερωθούν και οι ίδιοι γι’ αυτό. Τηλεφωνικά ειδοποιήθηκαν και τα όποια σχόλια, θα υπάρξουν στη σημερινή προπόνηση. Ο Μαρτίνς έτσι, καλείται να αντιμετωπίσει κι αυτό. Να βάλει τους παίκτες του απέναντι στην πρόκληση και όχι στον… κορονοϊό.

ΕΝΑ - ΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΣ

Η εξέλιξη με το κεκλεισμένων των θυρών, είναι αυτό που κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός. Να βλέπει ένα-ένα τα ματς, δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει, τι θα γίνει… Αλλάζουν δεδομένα, συνθήκες, πολλά. Κανείς για παράδειγμα, δεν μπορεί να εκτιμήσει αν το ματς στην Αγγλία θα γίνει με κόσμο ή και αυτό κεκλεισμένων. Είναι μια κατάσταση περίεργη αναμφισβήτητα, την οποία βέβαια προσπαθεί να το διαχειριστεί και ο προπονητής του Ολυμπιακού και να καθοδηγήσει την ομάδα του.

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕΜΕΔΟ

Στο Λονδίνο, απέναντι στην Άρσεναλ, ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν εκτός πλάνων. Είχε δεχθεί κάρτα στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και έμεινε εκτός. Τώρα, όμως, ο Μαρτίνς δείχνει αποφασισμένος να τον επαναφέρει στο αρχικό σχήμα, έχοντας τον Μπα στο πλευρό του και όχι τον Σισέ. Με τον Σισέ ο Σεμέδο έπαιξαν βασικοί στην Τούμπα, χωρίς να τα πάνε καλά. Στις ως τώρα δοκιμές έτσι, ο Σεμέδο φαίνεται πως θα έχει δίπλα του τον πιο σταθερό Μπα…

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Ουσιαστικά στην εντεκάδα του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τους Γουλβς, παίζεται μία θέση. Αυτή του δεξιού εξτρέμ. Βάζοντάς τα κάτω, ο Σα θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια. Είναι καλύτερα, το αιμάτωμα υποχωρεί, θα προλάβει… Ο Ελαμπντελαουί προπονείται κανονικά, θα πάρει περιβραχιόνιο αρχηγού και θα είναι δεξιά. Στόπερ όπως αναφέραμε, Σεμέδο και Μπα, αριστερά φυσικά ο Τσιμίκας.

Το σχήμα με τους τρεις χαφ, είναι δοκιμασμένο, προκρίνεται και για την Πέμπτη. Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά μέσα, όπως φυσικά και ο Βαλμπουενά με ανανεωμένο μάλιστα συμβόλαιο! Στην κορυφή της επίθεσης μοναδική λύση ο Ελ Αραμπί και έτσι δεξιά, φαίνεται πως ο Ραντζέλοβιτς έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Μασούρα. Έτσι δείχνει μέχρι στιγμής ο Μαρτίνς να το σκέφτεται…

ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Στις προπονήσεις αυτών των ημερών πάντως, ο Μαρτίνς δείχνει να σκέφτεται και τη λύση του Κώστα Φορτούνη. Έστω και ως αλλαγή. Ο άσος του Ολυμπιακού θα είναι στον πάγκο και πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί. Θα παίξει ρόλο και το πως θα πάει το ματς βέβαια. Θυμίζουμε πως και οι επιλογές του Μαρτίνς, είναι περιορισμένες.

Από τη λίστα που δηλώθηκε για τα ματς του Europa League εκτός τέθηκε ο τραυματίας Σουντανί και έτσι, υπολογίζονται πλην της πιθανής ενδεκάδας που αναφέραμε, οι Μασούρας, Φορτούνης, Γκασπάρ, Σισέ, Λοβέρα, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης. Συν ένας τερματοφύλακας, με τον Αλέν να είναι τραυματίας και τον Καραργύρη (όπως και στο Λονδίνο με την Άρσεναλ) να κάθεται στον πάγκο. Άρα από τους επτά των εναλλακτικών επιλογών, θα κοπεί ένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Το Ολυμπιακός - Γουλβς θα μπορούσε να είναι τελικός"
Ολυμπιακός - Γουλβς: Ο τρόπος επιστροφής των εισιτηρίων
Οριστικό: Χωρίς θεατές το Ολυμπιακός - Γουλβς λόγω κορονοϊού
Ολυμπιακός: Ζητά να μη γίνουν τα φιλικά της Εθνικής στις ΗΠΑ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ