ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Το Ολυμπιακός - Γουλβς θα μπορούσε να είναι τελικός"

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε διαδεχτεί τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο στη Ρίο Άβε το 2014. Ο πρόεδρος που τους έζησε από κοντά, Αντόνιο Σίλβα Κάμπος, μίλησε στο Sport24.gr για την επικείμενη "μάχη" τους στο Ολυμπιακός - Γουλβς.

Την Πέμπτη (12/3, 22.00) ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Γουλβς στο κεκλεισμένων των θυρών "Γ. Καραϊσκάκης". Μια "μάχη" δύο ομάδων που ξεκίνησαν... παρέα τη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία. Οι "ερυθρόλευκοι" στις 23 Ιουλίου κόντρα στην Πλζεν και οι "λύκοι" δύο μέρες αργότερα απέναντι στους Κρουζέιντερς από την Ιρλανδία.

Έτοιμοι, δηλαδή, για το 15ο φετινό τους παιχνίδι. Εντυπωσιακό, αλλά λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι η εκκίνησή τους δόθηκε στα τέλη Ιουλίου και πλέον βρισκόμαστε στον Μάρτιο. Το ζευγάρι Ολυμπιακός - Γουλβς είναι και μια "μάχη" δύο Πορτογάλων προπονητών. Ο 49χρονος Πέδρο Μαρτίνς από τη μία και ο 46χρονος Νούνο Εσπίριτο Σάντο από την άλλη. Οι δυο τους συνυπήρξαν ως παίκτες στο ρόστερ της Γκιμαράες (1994-1995), όπου ο Νούνο αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας και ο Μαρτίνς ως μέσος. Όταν μάλιστα τον Ιούνιο του 2014 ο Νούνο έφυγε από τη Ρίο Άβε για να πάει στη Βαλένθια, αυτός που τον διαδέχτηκε ήταν ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού.

Αμφότεροι λοιπόν εργάστηκαν στη Ρίο Άβε, υπό την προεδρία του Αντόνιο Σίλβα Κάμπος (βρίσκεται στην ίδια θέση από το 2009 μέχρι σήμερα). Το Sport24.gr ζήτησε από τον διοικητικό ηγέτη της πορτογαλικής ομάδας ένα σχόλιο για την επικείμενη σύγκρουση των δύο συμπατριωτών του προπονητών. Τους έχει ζήσει άλλωστε πολύ καλά, καθώς Μαρτίνς έμεινε 730 μέρες στην τεχνική ηγεσία της Ρίο Άβε, ενώ μία λιγότερη (!) ο Νούνο (729).

Wolverhampton Wanderers' head coach Nuno Espirito Santo celebrates after the Europa League qualifying second leg play-off soccer match between Wolverhampton Wanderers and Torino at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Thursday, Aug. 29, 2019. Wolves won the match 2-1. (AP Photo/Rui Vieira)
Wolverhampton Wanderers' head coach Nuno Espirito Santo celebrates after the Europa League qualifying second leg play-off soccer match between Wolverhampton Wanderers and Torino at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Thursday, Aug. 29, 2019. Wolves won the match 2-1. (AP Photo/Rui Vieira) AP

"Τι μπορώ να πω για τον Νούνο και τον Πέδρο. Ήταν και οι δυο εξαιρετικοί προπονητές που έγραψαν ιστορία στη Ρίο Άβε. Προπονητές που μας έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα και που όταν ήρθαν έβλεπα ένα μεγάλο (λαμπρό) μέλλον γι αυτούς. Ο ένας είναι στον Ολυμπιακό, ο άλλος στη Γουλβς. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, σοβαροί, ειλικρινείς και πολύ σωστοί. Είμαι υπερήφανος που πέρασαν από εδώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το έργο τους" δήλωσε στο Sport24.gr o 59χρονος παράγοντας.

Του ζητήσαμε να μας πει ποιος από τους δύο θα βγει νικητής και θα καθοδηγήσει την ομάδα του στην προημιτελική φάση του Europa League. Μπορεί να μην θέλησε να πει ανοιχτά την άποψή του, αλλά ισχυρίστηκε πως η συνάντησή τους θα μπορούσε κάλλιστα να σημειωθεί στον τελικό. " Είναι δύσκολο να πω ποιος θα κερδίσει. Είμαι φίλος και των δυο. Θέλω να κερδίσουν και οι δυο. Συναντήθηκαν νωρίς στη διοργάνωση, θα μπορούσε να είναι ο τελικός το Ολυμπιακός - Γουλβς. Πιστεύω ότι Μαρτίνς και Νούνο θα μπορούσαν να συναντηθούν στον τελικό" ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οριστικό: Χωρίς θεατές το Ολυμπιακός - Γουλβς λόγω κορονοϊού
Ολυμπιακός - Γουλβς: Ο τρόπος επιστροφής των εισιτηρίων
Ολυμπιακός: Ζητά να μη γίνουν τα φιλικά της Εθνικής στις ΗΠΑ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ