STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ-Ηρακλής 2-0

ΟΦΗ-Ηρακλής 2-0
οφη

Ο ΟΦΗ πήρε τρίπονο, έπειτα από τρείς μήνες με τη νίκη του με 2-0 κόντρα στον Ηρακλή. Σκόρερ Νουαφόρ και Σίμιτς

Οι "Κρητικοί", επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από ένα τρίμηνο με τους Νουαφόρ και Σίμιτς να χαρίζουν το "τρίποντο" επί του Ηρακλή στο "Παγκρήτιο".
Ο ΟΦΗ επέβαλλε εξ αρχής τον ρυθμό του και κατάφερε να απειλήσει αρκετές φορές την εστία του Πάρντο, πριν από το 18ο λεπτό, όταν και άνοιξε το σκορ, με τον Ζόσεφ Νουαφόρ. Τη νίκη για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, "κλείδωσε" ο Σίμιτς με τέρμα του στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με τη νίκη τους αυτή, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 11 βαθμούς και ξέφυγαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, παραμένοντας πάντως κοντά σε αυτήν.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Τζόρβας, Πίτσος, Ρουμπάκης, Ισά (42' Αρβανίτης), Κουνενάκης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Γκάντσεφ, Σφακιανάκης (71' Μονιάκης), Λεοζίνιο (84' Πόποβιτς), Νουαφόρ.

Ηρακλής (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Παπαστεργιανός, Ζμπόντσακ, Κατσαμπής (50' Τσίνεγκε), Μαλαγκουένο, Πουρσανίδης, Παπαδόπουλος (60' Ροντρίγκο), Γκαρσία (73' Γιαντσής), Χλωρός, Έμερσον, Νικολόπουλος

Διαιτητής: Μαζαράκος (Αρτας)

Κίτρινες: Ρουμπάκης, Κουνενάκης, Ταραλίδης - Χλωρός, Μαλαγκουένο, Παπαδόπουλος, Ροντρίγκο
Με μια ματιά
Πρώτη νίκη για το Γιώργο Παράσχο στον πάγκο των "Κρητικών" αλλά και πρώτη για τον ΟΦΗ, έπειτα από 8 αγωνιστικές, κατά τις οποίες έτεινε να ξεχάσει την... γλυκιά "γεύση" των τριών βαθμών.

Η γηπεδούχος ομάδα, μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος και πίεσε τον αντίπαλό της, απειλώντας τον "γηραιό" σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και πριν το γκολ στο 18ο λεπτό. Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Σίμιτς υποχρέωσε τον Πάρντο σε εντυπωσιακή επέμβαση, μετά από ένα πολύ δυνατό σουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Νουαφόρ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σουτ του Λεοζίνιο.

Στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Νουαφόρ μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά νίκησε τον Πάρντο για το 1-0. Το τέρμα του ΟΦΗ, διαδέχτηκε η πίεση του Ηρακλή, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Τζόρβα, όμως δεν κατάφερε ούτε καν να φτάσει στην περιοχή του τελευταίου με αξιώσεις.

Σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, ο ΟΦΗ, μπήκε κάπως νωθρός στο δεύτερο μέρος απειλούμενος σε τρείς περιπτώσεις με ισοφάριση, όμως η αστοχία των ποδοσφαιριστών του "γηραιού" αλλά και οι καίριες επεμβάσεις του Τζόρβα, αποσώβησαν τον κίνδυνο για τους γηπεδούχους.

Πιο συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, ο Τζόρβας απέκρουσε κεφαλιά του Μαλαγκουένο, στο 56' σουτ του Χλωρού από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 62ο λεπτό ο Έμρσον... χόρεψε δύο αμυντικούς του ΟΦΗ, μπήκε στην περιοχή του Τζόρβα σούταρε συρτά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Αμέσως μετά την τελευταία χαμένη ευκαιρία του Ηρακλή και κόντρα στην ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που διπλασίασε τα τέρματά του, όταν μετά από σέντρα του Λεοζίνιο και αποτυχημένη προσπάθεια του Σφακιανάκη για ανάποδο ψαλίδι, ο Σίμιτς μάζεψε τη μπάλα και με διαγώνιο σουτ, έγραψε το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του.

Ο ΟΦΗ από εκεί και πέρα προσπάθησε να "παγώσει" το ρυθμό του παιχνιδιού και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε, εκτός από μία περίπτωση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το σουτ του Ροντρίγκο σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Παράσχος: "Αυτή η νίκη θα μας δώσει κουράγιο, δύναμη και ανάσα για ένα καλύτερο μέλλον. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Το θετικό στοιχείο είναι ότι αυτή η επιτυχία μας συνοδεύτηκε από μια καλή εμφάνιση. Προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γκολ. Ευτυχώς το καταφέραμε νωρίς αλλά στην συνέχεια δεν κάναμε και πολλά πράγματα.

Όσο περνάει ο καιρός αυτή η ομάδα θα μπορέσει να αποδίδει καλύτερα και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση της. Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα χρονικά όρια της απόδοσης μας για να πετύχουμε τους στόχους μας"

.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς : "Αν και έγινε ένα καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Η διαφορά είναι ότι ο ΟΦΗ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πέτυχε τα γκολ. Έτσι χάσαμε τον αγώνα, γιατί ήταν μια αναμέτρηση που από την αρχή ξέραμε ότι δεν θα υπήρχαν πολλά γκολ.

Ίσως όποιος και να έβαζε ένα τέρμα να κέρδισε τον αγώνα. Πριν από τον αγώνα πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στην Θεσσαλονίκη με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε περισσότερο βελτιωμένος από ότι περιμέναμε και πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα παιχνίδια του. Πιστεύω ότι δεν ήμασταν τόσο απλοί όσο έπρεπε και δεν μπορέσαμε να δείξουμε αυτό που είχαμε προετοιμάσει"

.
Όλα τα λεφτά...
Η νίκη του ΟΦΗ, πρώτη μετά τις 30/9/2007.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εκτελεστική... δεινότητα του Έμερσον. Ενώ πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, με τρομερή τεχνική κατάρτιση, έχει μεγάλο πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΟΦΗ
Τζόρβας, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Νουαφόρ, Ισά, Ρουμπάκης, Γκάντζεφ, Σφακιανάκης, Κουνενάκης, Λεοζίνιο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ηρακλής
Πάρντο, Παπαστεργιανός, Ζμπόντσακ, Κατσαμπής, Μαλαγκουένο, Πουρσανίδης, Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Νικολόπουλος, Χλωρός, Έμερσον
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ ΟΦΗ Σίμιτς
Ο Σίμιτς σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, ο Πάρντο αποκρούει σε κόρνερ.
5' Σχόλιο
Ο ΟΦΗ προσπαθεί να πιέσει σε αυτό το πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής.
7' Ευκαιρία Ηρακλής Έμερσον
Ο Έμερσον με πολύ όμορφες ντρίμπλες μπαίνει στην περιοχή του ΟΦΗ, με το δεξί σουτάρει στην κλειστή γωνία του Τζόρβα, όμως ο τελευταίος μπλοκάρει εύκολα.
11' Σουτ ΟΦΗ Λεοζίνιο
Ο Νουαφόρ περνάει τη μπάλα στον Λεοζίνιο, ο οποίος χωρίς να το πολυσκεφτεί σουτάρει όμως στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο
14' Κεφαλιά ΟΦΗ Νουαφόρ
Ο Λεοζίνιο εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Νουαφόρ στην πορεία της μπάλας πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.
17' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Χλωρός
18' Γκολ ΟΦΗ Νουαφόρ
Ο Λεοζίνιο από αριστερά εκτελεί φάουλ, ο Νουαφόρ μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά νικάει τον Πάρντο για το 1-0.
21' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μαλαγκουένο
33' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ρουμπάκης
40' Ευκαιρία Ηρακλής Χλωρός
Ο Κατσαμπής βρίσκει με όμορφη μπαλιά τον Χλωρό, ο οποίος όμως υπό την πίεση του Ταραλίδη δεν μπορεί να νικήσει τον Τζόρβα, χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.
41' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Αρβανίτης παίρνει τη θέση του Ισά
44' Σουτ ΟΦΗ Πίτσος
Ο αριστερός μπακ του ΟΦΗ, πιάνει δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Πάρντο, όμως ο τελευταίος μπλοκάρει σταθερά.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Αλλαγή παίκτη
Ο Τσίνεγκε παίρνει τη θέση του Κατσαμπή
52' Ευκαιρία Ηρακλής
Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Μαλαγκουένο παίρνι την κεφαλιά, όμως ο Τζόρβας διώχνει εκ νέου σε κόρνερ.
55' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
56' Σουτ Ηρακλής Χλωρός
Ο Νικολόπουλος περνάει τη μπάλα στο Χλωρό, εκείνος σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα φεύγει αρκετά μέτρα άουτ.
58' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ροντρίγκο παίρνει τη θέση του Παπαδόπουλου
59' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Νικολόπουλος
61' Σουτ Ηρακλής Έμερσον
Ο Βραζιλιάνος χαφ του Ηρακλή... χορεύει δύο αμυντικούς του ΟΦΗ, όμως το συρτό σουτ που επιχειρεί, περνάει ελάχιστα άουτ.
63' Γκολ ΟΦΗ Σίμιτς
Ο Λεοζίνιο επιχειρεί σέντρα από δεξιά, ο Σφακιανάκης προσπαθεί για το ανάποδο ψαλίδι χωρίς να τα καταφέρει, όμως στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στον Σίμιτς, ο οποίος με κοντινό πλάσε διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του
64' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ταραλίδης
71' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Μονιάκης παίρνει τη θέση του Σφακιανάκη
72' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Γιαντσής παίρνει τη θέση του Γκαρσία.
74' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ροντρίγκο
83' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Εκτός αγώνα ο Λεοζίνιο. Στη θέση του ο Πόποβιτς
88' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Γκάντσεφ
90' Λήξη αγώνα























TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ