ΕΠΟ

"Όχι" της ΕΠΟ σε Μαρινάκη και Super League για ελίτ διαιτητές: "Ουδεμία ομάδα ή λίγκα μπορεί να παρεμβαίνει"

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος EUROKINISSI

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.

Την Τρίτη (21/3) η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πως σύμφωνα με τον κανονισμό της FIFA ουδεμία ομάδα, λίγκα μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία ορισμού των διαιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).»

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα".

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Δευτέρα (21/3) η Super League ανακοίνωσε ότι μετά την συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, συμφωνήθηκε να φέρνουν σε συνεργασία ελίτ διαιτητές από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα.

Στη συνέχεια η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως όντως υπάρχει συμφωνία με τη Super League για την έλευση ελίτ διαιτητών με την αυτονόητη προϋπόθεση να τους ορίζει η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις από την πλευρά τους και ουσιαστικά την Τρίτη η ΕΠΟ απέρριψε την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για παροχή βοήθειας για εξεύρεση ελίτ διαιτητών.

TAGS ΕΠΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ