ΑΕΚ

Όχι σκυμμένα κεφάλια

Ο "επηρεασμένος" Ριβάλντο κι η μοναδική αδράνεια του κορυφαίου Σωκράτη Παπαθασταθόπουλου

Ήταν ένα ντέρμπι που κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Σε μια αδράνεια του κέντρου της άμυνας που ως εκείνη τη χρονική στιγμή πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση. Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να κερδίζει τον θαυμασμό των δεκάδων σκάουτερ που βρέθηκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης", απέναντι σε μια επιθετική τριάδα (Γκαλέτι - Λούα Λούα - Κοβάσεβιτς) που φέτος έχει εκθέσει εμπειρότερους και σαφώς πιο διάσημους κεντρικούς αμυντικούς στην κορφαία διασυλλογική διοργάνωση (Τσάμπιονς Λιγκ). Και τον Τραϊανό Δέλλα να συνεχίζει τις αρχηγικές εμφανίσεις και να αποτελεί την κολόνα της ομάδας με τη σιγουριά και την ηρεμία στο παιχνίδι του.
Όχι σκυμμένα κεφάλια



Στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα υπήρχαν κατήφεια, αγανάκτηση, νεύρα. Οι ποδοσφαιριστές μόλις είχαν συνειδητοποιήσει ότι έχασαν ένα ματς που στη χειρότερη για αυτούς περίπτωση θα έπρεπε να είχε λήξει ισόπαλο και το οποίο είχαν σημαντικές ευκαιρίες να κερδίσουν.

Ωστόσο ο Φερέρ έσπευσε αμέσως να ηρεμήσει την κατάσταση: "είναι από αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Να θυμόμαστε το σημερινό και να είμαστε περήφανοι για την εμφάνιση μας. Δεν μας αξίζει αυτό το αποτέλεσμα και δεν πρέπει να σε καμία περίπτωση να μας απογοητεύσει ή να μας επηρεάσει. Εμείς θα χαμογελάσουμε στο τέλος" ήταν κάποια από τα λόγια του προπονητή σε στιγμές που οι παίκτες ένιωθαν το άδικο να τους πνίγει.

Επηρεάστηκε...

Η ΑΕΚ είχε συνολικά καλή παρουσία στο ντέρμπι, όχι όμως και τον Ριβάλντο σε εξαιρετική μέρα. Ακόμα κι ένας σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ένας παίκτης με παραστάσεις και διακρίσεις στις σημαντικότερες διοργανώσεις (σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο) μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από μια απρόσμενη αντιμετώπιση.

Δεν περίμενε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τον αποθεώσουν, ούτε όμως και να εισπράξει τόση αχαριστία, να ακούσει τόσες αποδοκιμασίες μετά από τέτοια προσφορά στην ομάδα. Εξαιτίας της νευρικότητάς του σημαντικά να μπει στο ρυθμό του αγώνα και όταν το κατάφερε (από το 60’ και μετά) είχε ήδη αναλωθεί σε πολλές περιττές ενέργειες και είχε χάσει δυνάμεις.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ρίμπο ήταν κατηφής. Παραδέχτηκε σε συμπαίκτες του ότι δεν περίμενε τέτοια αντιμετώπιση και ότι τον ενόχλησε περισσότερο το παρατεταμένο και επιλεκτικό "γιουχάισμα" από το μεγάφωνο του "Κ. Καραϊσκάκης" κάποιες φορές που ερχόταν σε επαφή με τη μπάλα (όπως πράττουν οπαδοί των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ σε ποδοσφαιριστές που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στην ομάδα τους - φρέσκο παράδειγμα από το χθεσινό ντέρμπι Αρσεναλ - Τσέλσι με "θύμα" τον Άσλεϊ Κόουλ). Ωστόσο ο Ρίμπο δεν ήθελε να καταλογίσει ευθύνες ή να γίνει δεικτικός στις δηλώσεις του. Θέλει να το κάνει οδηγώντας την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου. Για να δούμε...

Η Βιγιαρέαλ



Χρόνος για αναλυτική προσέγγιση των όσων συνέβησαν στο ντέρμπι δεν υπάρχει πλέον για την ΑΕΚΛ αφού ακολουθεί ο αγώνας με τη Βιαγιρεάλ ο οποίος ίσως είναι κρίσιμο για το ευρωπαϊκό μέλλον της στο εφετινό κύπελλο UEFA. Οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή τους στους "32" της διοργάνωσης και ίσως τους χρειαστεί ο βαθμός της ισοπαλίας. από την άλλη βέβαια. υπό προϋποθέσεις και εφόσον επικρατήσουν της ισπανικής ομάδας στο ματς της Πέμπτης, διεκδικούν ακόμα και την πρώτη θέση του ομίλου τους. Βέβαια το πόσο ενδιαφέρει αυτό τον Φερέρ ενόψει του αγώνα με τον Εργότελη την ερχόμενη Κυριακή στο Ηράκλειο _ ματς στο οποίο η ΑΕΚ δεν έχει πλέον περιθώρια απωλειών _ είναι κάτι που θα φανεί από τη σύνθεση της αποστολής.

Υ.Γ.1 Στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είχε την καλύτερη διαιτητική αντιμετώπιση των τελευταίων 4-5 ετών σε αντίστοιχους αγώνες. Και ο Καλόπουλος αλλά και ο Κάκος είχαν τουλάχιστον διάθεση (άσχετα αν υπέπεσαν σε εκατέρωθεν λάθη) να παίξουν 50-50. Για αυτό και η εν βρασμώ τοποθέτηση του Άκη Ζήκου μάλλον είναι άστοχη.

Υ.Γ.2 Μόνο το καλό παράδειγμα δεν δίνει ο Φερέρ με την εμμονή του να τσακώνεται με ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας σχεδόν σε κάθε αγώνα. Το έκανε με τον Καραγκούνη στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τον Σφακιανάκη και τον Αρβανίτη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, χθες ήταν η σειρά του Τζόρτζεβιτς, υπάρχουν και αρκετά ακόμα παραδείγματα στο πρόσφατο παρελθόν. Ασχέτως με το ποιος άρχισε και ποιος το συνέχισε (δεν πρόκειται για το παιχνίδι τις κολοκυθιάς άλλωστε...) ο Ισπανός θα πρέπει να ξεχνά πως μόλις ένα πριν είχε δηλώσει ότι "εμείς πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και να προσπαθούμε μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου". Αυτός ο μόνιμος εκνευρισμός του και η συσσωρευμένη γκρίνια του ενδεχομένως να επηρεάζουν και την ομάδα του. Ας σκεφτεί και αυτό...

Υ.Γ.3 Ο Τάκης Λεμονής έχει πετύχει σπουδαία πράγματα φέτος, καλό όμως είναι να κατεβεί από το καλάμι του. Μόνο ως υπερφίαλος μπορεί να χαρακτηριστεί από την τοποθέτηση του ότι μόνο ο Ολυμπιακός έπαιζε την Κυριακή για τη νίκη.


















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ