ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζιντσένκο έστειλε μήνυμα κατά του Πούτιν και υπέρ των συμπατριωτών του

Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Πίτερμπρο στο FA Cup
Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Πίτερμπρο στο FA Cup © 2022 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, χρησιμοποίησε το Ιnstagram για να ζητήσει από τους ακόλουθούς του να πιέσουν ο καθένας από την πλευρά του για το τέλος της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, που έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Κοντεύουν να συμπληρωθούν 40 ημέρες από την άγρια στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης εξακολουθεί να μαίνεται, με τα θύματα να είναι χιλιάδες και τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να γίνουν πρόσφυγες για να σώσουν τις ζωές τους να είναι εκατομμύρια.

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί φωνάζουν σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, ζητώντας βοήθεια από όλο τον κόσμο να σταματήσει η φρίκη του πολέμου, με τον Ολεκσάντρ Ζιντσένκο να είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση.

Ο αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Σίτι κάνει ό,τι μπορεί για να ευαισθητοποίησει πολίτες σε όλο τον κόσμο και στην τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, δημοσίευσε ένα video όπου κάνει λόγο για τα νεκρά παιδιά που έχει αφήσει πίσω ο πόλεμος, ζητώντας παράλληλα από τους πάνω από 1,5 εκατομμύριο ακόλουθούς του να πιέσουν για να σταματήσει αυτή την τρέλα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Δεν είμαι μόνο Ουκρανός ποδοσφαιριστής, αλλά και Ουκρανός πολίτης. Η χώρα μου αμύνεται τώρα ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν.

Τα ρωσικά στρατεύματα είχαν ήδη καταστρέψει πολλές πόλεις, βόμβες και οβίδες πέφτουν βροχή σε ειρηνικά σπίτια πολιτών.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην περιοχή Ζίτομιρ. Στις 8 Μαρτίου, ρωσικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στο Μάλιν, την πόλη κοντά στο Ζίτομιρ.

Μία από τις αεροπορικές επιδρομές σκότωσε μια πενταμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού. Εγώ έχω μία κόρη που είναι ακόμα μωρό.

Η καρδιά μου ραγίζει από τις σκέψεις για το πόσα παιδιά της ηλικίας της πεθαίνουν και πόσα μένουν ορφανά σε αυτόν τον πόλεμο.

Υπάρχουν ήδη περισσότερα από 140 νεκρά παιδιά και θα υπάρξουν περισσότερα αν κανείς δεν σταματήσει αυτή την εισβολή.

Σας ζητώ, σας παρακαλώ να μιλήστε! Μην είστε σιωπηλοί όσο πεθαίνουν μικρά παιδιά καθημερινά. Παρακαλούμε, βοηθήστε μας με τα λόγια σας και την υποστήριξή σας.

Σταματήσε τον Πούτιν! Σώστε τα παιδιά της Ουκρανίας", ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμά του.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ