ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Ουκρανός Κραβτσούκ έφυγε απ' την Τορπέντο Μόσχας και κάνει προπονήσεις στην Αγγλία

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Ουκρανός Κραβτσούκ έφυγε απ' την Τορπέντο Μόσχας και κάνει προπονήσεις στην Αγγλία
Ο Αλεκσάντρ Ζιντσένκο με τον Αντρέι Κραβτσούκ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο Ουκρανός μέσος Αντρέι Κραβτσούκ έφυγε από την Τορπέντο Μόσχας και η Μάντσεστερ Σίτι του επέτρεψε να προπονείται μαζί της μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Αντρέι Κραβτσούκ αγωνιζόταν στην Τορπέντο Μόσχας από πέρυσι, όμως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον ανάγκασε να φύγει από το σύλλογο.

Ο 23χρονος μέσος διετέλεσε συμπαίκτης του Αλεκσάντρ Ζιντσένκο στις ακαδημίες της Σαχτάρ κι όταν ο μπακ της Μάντσεστερ Σίτι ενημερώθηκε για την κατάσταση, μίλησε με τους ιθύνοντες των "πολιτών" για το ζήτημα.

Ο Κραβτσούκ έλυσε το συμβόλαιό του και ταξίδεψε στο Μάντσεστερ, όπου θα κάνει προπονήσεις με την Κ23 των πρωταθλητών Αγγλίας μέχρι το τέλος της σεζόν, ύστερα από ειδική άδεια που έλαβαν από την Premier League.

"Αισθάνθηκα πολύ άβολα. Έπαιζα σε μία χώρα που εισέβαλε στην πατρίδα μου. Το να φύγω από το σύλλογο ήταν μονόδρομος. Ο κόσμος στην Ουκρανία δεν θα με καταλάβαινε αν συνέχιζα να αγωνίζομαι εκεί", δήλωσε.

Ο Κραβτσούκ δεν χρειάστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του, αφού από την Τουρκία όπου έκανε προετοιμασία η Τορπέντο ταξίδεψε κατευθείαν στην Αγγλία. Η οικογένειά του βρίσκεται στο Κίεβο όμως, με τον αδερφό του, Άλεκς, να έχει καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις.

"Του λέω κάθε μέρα πόσο υπερήφανος είμαι για εκείνον, όχι μόνο επειδή προστατεύει την οικογένειά μας, αλλά όλη τη χώρα και τον ουκρανικό λαό. Μένει και πολεμάει. Είμαι πραγματικά ανήσυχος. Είμαι σε γκρουπ στο τηλέφωνο και πάντα λαμβάνω μηνύματα με ειδοποιήσεις για βομβαρδισμό. Κάθε φορά που έρχονται αυτές οι ειδοποιήσεις, αγχώνομαι. Η μόνη σκέψη είναι ότι η οικογένειά μου μπορεί να σκοτωθεί".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ