SERIE A

Ο Πάτο τα... φιλιά της ζωής στη Μίλαν!

Ο Πάτο τα... φιλιά της ζωής στη Μίλαν!
Πάτο-Μίλαν

Νέο σόου Πάτο, η Μίλαν 2-0 τη Τζένοα. Ισοπαλία για Ίντερ στο Ούντινε, 3-1 η Γιούβεντους τη Λιβόρνο (vds)!

Ο... κακός δαίμονας της Ίντερ αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά η Ουντινέζε, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στο "Φρίουλι", και τις "ζέβρες" να συμπληρώνουν δύο σεζόν χωρίς να έχουν ηττηθεί από τους Μιλανέζους.
Επική ανατροπή για την Κάλιαρι, η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 από τη Νάπολι σημειώνοντας δύο τέρματα κατά τη διάρκεια της τετράλεπτης καθυστέρησης, και παίρνοντας το πρώτο της "τρίποντο" μετά από 13 αγωνιστικές!

Αέρα τριών πόντων στην μάχη για την κατάληψη της τέταρτης θέση απέκτησε η Φιορεντίνα, η οποία πέρασε νικηφόρα από το "Ένιο Ταρντίνι", επικρατώντας με 2-0 της Πάρμα.

Με πολλά γκολ αλλά χωρίς νικητή τελείωσε το ματς στο "Ατζούρι Ντ'Ιτάλια", με την Αταλάντα να προηγείται με 2-0 αλλά τελικά να ισοφαρίζεται σε 2-2 από τη Ρετζίνα.

"Λευκές" ισοπαλίες σημειώθηκαν στα ματς Κατάνια-Πάρμα και Τορίνο-Λάτσιο, ενώ στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής η Γιουβέντους επικράτησε 3-1 της Λιβόρνο στο "Αρμάντο Πίκι" χάρη στα τέρματα των Τρεζεγκέ (δις) και Ντελ Πιέρο, μένοντας έτσι σε απόσταση 10 πόντων από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ξανά γκολ ο Πάτο, ξανά νίκη για Μίλαν

Στο εξ αναβολής ματς με την Αταλάντα μεσοβδόμαδα, ο Αλεσάντρε Πάτο έχασε μία μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο (τετ α τετ στο 34') να κάνει το 0-2 και να "κλειδώσει" τη νίκη για την ομάδα του, με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου να εφαρμόζεται στη συνέχεια και τους "μπεργκαμάσκι" να ρίχνουν στο καναβάτσο τους Μιλανέζους με σκορ 2-1.

Στο ματς για την πρεμιέρα του 2ου γύρου όμως κόντρα στη Τζένοα, ο 18χρονος Βραζιλιάνος πήρε το... αίμα του πίσω και με δύο τέρματα οδήγησε τους "ροσονέρι" στο 2-0 της Τζένοα, αποτέλεσμα που συνιστά την τρίτη τους νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος, και το οποίο τους κρατά 10 πόντους πίσω από την τέταρτη θέση (έχουν και δύο ματς λιγότερα, με Λιβόρνο και Ρετζίνα).

Το πρώτο μέρος δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, με την ομάδα του Αντσελότι να έχει ένα-δύο καλές στιγμές με τους Πάτο και Πίρλο, και τη Τζένοα (προερχόταν από τρεις συνεχόμενες νίκες) να αρκείται σε αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο μέρος, η Μίλαν σφυροκόπησε τους Γενοβέζους και είδε την πίεσή της να καρποφορεί στο 69', με τον Μαλντίνι να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά, και τον Πάτο να πιάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλια (είχε πάρει την πρώτη κεφαλιά ο Ζέεντορφ), για να τη στείλει στα δίχτυα του Ρουμπίνιο.

Ένα λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρουμπίνιο με απευθείας κόκκινη κάρτα (ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Πάτο), με τη Μίλαν να σφραγίζει τη νίκη στο 92' και πάλι με τον Πάτο.

Ο Ζέεντορφ έβγαλε ασίστ για τον βραχύσωμο Βραζιλιάνο, ο οποίος νίκησε τον Σκάρπι με διπλή προσπάθεια για να εξασφαλίσει τους τρεις πόντους για την ομάδα του.

Να σημειωθεί ότι η Τζένοα δεν έχει σκοράρει στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στο "Σαν Σίρο", ενώ η τελευταία φορά που έφυγε εκεί με βαθμό ήταν το Νοέμβριο του 1991 (1-1).

Ο κακός δαίμονας της Ίντερ λέγεται Ουντινέζε...

Η Ίντερ κατόρθωσε να λύσει την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην Πάρμα τον "γόρδιο δεσμό" και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης με δύο τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς, όμως δεν τα κατάφερε και στο "Φρίουλι" όπου έμεινε στο 0-0 με την Ουντινέζε και είδε την διαφορά της από την δεύτερη της βαθμολογίας, Ρόμα, να μειώνεται στους πέντε πόντους.

Το εντυπωσιακό σε αυτό το ζευγάρι είναι πως οι "φριουλάνι" έμειναν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αήττητοι κόντρα στους "νερατζούρι" (τέσσερις ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια), ενώ η Ίντερ έπαιξε όπως και στο εντός ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Ουντινέζε με 10 παίκτες.

Την 1η αγωνιστική, οι πρωταθλητές Ιταλίας έπαιζαν από το 57' με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του γκολκίπερ Σέζαρ, ενώ τώρα αγωνίστηκε από το 21' με αριθμητικό μειονέκτημα, με τον μέσο Σέζαρ να παίρνει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων, για ισάριθμα φάουλ πάνω στον Μέστο.

Παρά το γεγονός ότι η Ίντερ έπαιξε για περισσότερο από 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, ενώ στο 60' είδαν τον διαιτητή Ροσέτι να τους ακυρώνει γκολ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Στάνκοβιτς, ο Ιμπραϊμοβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς, με τον ρέφερι να θεωρεί ότι ο Σουηδός φορ έσπρωξε στον αέρα τον Λούκοβιτς.

Την πήραν από το... χέρι Ντελ Πιέρο-Τρεζεγκέ
H παράδοση που ήθελε τη Γιουβέντους να μην χάνει στην Τοσκάνη από το 1941 συνεχίστηκε και φέτος, με τους "μπιανκονέρι" να επικρατούν 3-1 με της Λιβόρνο και να πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη για το 2008, μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Κατάνια (εκτός) και Σαμπντόρια (εντός).

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Γιουβέντους διατηρήθηκε στην τρίτη θέση, πέντε πόντους πίσω από τη 2η Ρόμα και δέκα από την πρωτοπόρο Ίντερ, ενώ στον αντίποδα η Λιβόρνο απώλεσε το άηττητο που είχε επί 9 αγωνιστικές, παραμένοντας παρόλα αυτά τέσσερις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι ήταν "ανοιχτό" από το ξεκίνημα, με το σκορ να ανοίγει στο 30' από τον Τρεζεγκέ (είχε να σκοράρει από το 2-0 κόντρα στη Σιένα στις 23 Δεκεμβρίου), ο οποίος δέχτηκε κάθετη πάσα και με δυνατό δεξί διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αμέλια.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Ντελ Πιέρο διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, όταν έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των αντιπάλων μετά από ασίστ που δέχτηκε από τον Ζανέτι, μπήκε προς την περιοχή της Λιβόρνο και με αριστερό πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Αμέλια.

Στο 54' οι ελπίδες της ομάδας του Καμολέζε να έχει βαθμολογικό κέρδος από αυτό το ματς, εξανεμίστηκαν με την αποβολή του Ντε Βέτσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δεχτεί την πρώτη πέντε λεπτά νωρίτερα), ενώ στο 63' ο "Τρεζεγκόλ" έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στην άνετη επικράτηση των "μπιανκονέρι".

Ο Παλαντίνο έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, με το επιθετικό δίδυμο της Γιουβέντους να συνεργάζεται αρμονικά, καθώς ο Ντελ Πιέρο έβγαλε "σκαφτή" μπαλιά και τον Γάλλο επιθετικό να ακολουθεί την πορεία της μπάλας και να "εκτελεί" με μονοκόμματο βολέ τον Αμέλια για να κάνει το 3-0.

Στο 78' ο Ταβάνο ήταν άτυχος καθώς η εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε σημάδεψε το δοκάρι του Μπελάρντι, ενώ το γκολ της παρηγοριάς για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Μπογκντάνι στο 80' με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η Φιορεντίνα το ντέρμπι και τη... διαφορά
Στο ντέρμπι της Τοσκάνης, η Φιορεντίνα επικράτησε με 2-0 της Έμπολι στο "Καστελάνι", χάρη σε δύο τέρματα των Μούτου και Πατσίνι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας έτσι την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και αυξάνοντας σε τέσσερις πόντους τη διαφορά της από την πέμπτη Ουντινέζε.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για την ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι μετά από πέντε ματς στο "Καστελάνι" (έμεινε δύο πόντους κάτω από την επικίνδυνη ζώνη), η οποία δεν έχει καταφέρει μέσα στο σπίτι της να κερδίσει τη Φιορεντίνα στη Serie A από το 1986 και μετά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, είδαν τρία τέρματά τους να ακυρώνονται καθώς οι σκόρερ υποδείχθηκαν ισάριθμες φορές σε θέση οφσάιντ, με την υπεροχή τους να καρποφορεί στο 85' με ένα πολύ τυχερό γκολ.

Ο Μαρτζοράτι προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, όμως την έστειλε στο πρόσωπο του (αρνητικού μέχρι εκείνη τη στιγμή) Μούτου, και από εκεί αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Μπάσι. Το τελικό 2-0 υπέρ των "βιόλα" πέτυχε ο Πατσίνι, ο οποίος δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Γκόμπι (είχε περάσει αλλαγή στο ματς στο 90' στη θέση του Μούτου) και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μπάσι.

Ανατροπή-άθλος για την Κάλιαρι

Στο "Σεντ'Ελία", η Κάλιαρι πραγματοποίησε μία εκπληκτική ανατροπή απέναντι στη Νάπολι, καθώς παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 μέχρι το 90', κατάφερε να πάρει την νίκη με δύο τέρματα κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων.

Αυτό ήταν το πρώτο "τρίποντο" για τους Σαρδηνούς μετά από επτά συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα (!) αλλά και μετά από 13 συνολικά ματς, με την ομάδα του Μπαλαρντίνι να παραμένει πάντως πέντε πόντους κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα του Ρέζα πήρε κεφάλι στο σκορ στο 57', με τον Χάμσικ να αξιοποιεί ιδανικά τη σέντρα του Μπολιατσίνο από τα αριστερά για να πετύχει το τρίτο του τέρμα στα δύο τελευταία παιχνίδια, όμώς η Κάλιαρι φύλαγε το... καλύτερο για αυτήν και τους οπαδούς της για το τέλος.

Ο Τζανέλο απέκρουσε το αρχικό σουτ του Τζέντα, δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει το 1-1, με τον Μάρτι να προωθεί τη μπάλα στα δίχτυα στην εξέλιξη της φάσης στο 93', με τον Κόντι να χαρίζει στο 95' την πρώτη νίκη για την ομάδα του μετά το Σεπτέμβρη, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ.

Τα υπόλοιπα ματς

Στο "Ατζούρι Ντ'Ιτάλια", η Αταλάντα προηγήθηκε με 2-0 της Ρετζίνα χάρη στα τέρματα των Ριβάλτα και Λαντζέλα, όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, μετά το 2-1 επί της Μίλαν μεσοβδόμαδα. Η Ρετζίνα δεν "πέταξε λευκή πετσέτα" και με αντεπίθεση διάρκειας... έξι λεπτών, έφερε το ματς στα ίσια με τους Βιτζάνι και Μπαρέτο, με το αποτέλεσμα αυτό να φέρνει τους Καλαβρέζους έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο "Ολίμπικο" του Τορίνο, η ομώνυμη ομάδα αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με την Λάτσιο, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαρόνε στο 44' και του Μπιάνκι (ντεμπούτο με τη φανέλα των "λατσιάλι" μετά τη μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Σίτι) στο 65'. Να σημειωθεί ότι η Τορίνο δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης από την 9η αγωνιστική και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Λάτσιο έχει μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία ματς και βρίσκεται τρεις πόντους πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Στο "Μασιμίνο", Κατάνια και Παλέρμο έμειναν στο 0-0, σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις, με την Κατάνια να ξεφεύγει αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη, και την Πάρμα να βρίσκεται δύο πόντους πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Σαμπντόρια - Σιένα 1-0 (44' Κασάνο)

Ρόμα - Παλέρμο 1-0 (59' Μαντσίνι)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αταλάντα-Ρετζίνα 2-2 (18' Ριβάλτα, 46' Λαντζέλα / 61' Βιτζάνι, 67' Μπαρέτο)

Κάλιαρι-Νάπολι 2-1 (93' Μάτρι, 94' Κόντι / 57' Χάμσικ)

Κατάνια-Πάρμα 0-0

Έμπολι-Φιορεντίνα 0-2 (85' Μούτου, 93' Πατσίνι)

Μίλαν-Τζένοα 2-0 (69', 82' Πάτο)

Τορίνο-Λάτσιο 0-0

Ουντινέζε-Ίντερ 0-0

Λιβόρνο-Γιουβέντους 1-3 (79' Μπογκντάνι / 30', 63' Τρεζεγκέ, 49' Ντελ Πιέρο)

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Ουντινέζε-Ίντερ:



Δείτε τα γκολ από το ματς Μίλαν-Τζένοα:



Δείτε τα γκολ από το ματς Έμπολι-Φιορεντίνα:



Δείτε τα γκολ από τη νίκη της Κάλιαρι επί της Νάπολι:



Δείτε στιγμιότυπα από την ισοπαλία Τορίνο-Λάτσιο:



Δείτε στιγμιότυπα από την ισοπαλία Κατάνια-Πάρμα:
























































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ