ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ που θα παλέψει και η εικόνα των τριών "νέων"

Ο Μίτριτσα στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Βέροια
Ο Μίτριτσα στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Βέροια EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το φιλικό του ΠΑΟΚ στη Βέροια και για την αντίδραση του Ρουμάνου τεχνικού όταν ρωτήθηκε για τις μεταγραφές και το πόσο πλήρες για πρωταθλητισμό είναι το ρόστερ του Δικεφάλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το φιλικό απέναντι στη Βέροια (1-0) τόνισε πως είναι κατά τέτοιου είδους αγώνων, όταν υπάρχουν παιχνίδια Εθνικών ομάδων. Ο Ρουμάνος θεωρεί ότι ένα φιλικό παιχνίδι χωρίς τους διεθνείς δεν έχει και πολλά να προσφέρει και η αλήθεια είναι ότι το σημερινό φιλικό δεν τον έκανε πιο σοφό σε σχέση με την εικόνα του ρόστερ του.

Εντάξει το να δώσει χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που αποκτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών ήταν σίγουρα θετικό. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που Άκπομ και Σίντκλεϊ αγωνίστηκαν σε όλο το φιλικό ενώ ο Μίτριτσα, που δεν έχει κάνει προετοιμασία έπαιξε για μια ώρα περίπου.

Τι έδειξαν οι τρεις "νέοι"; Όχι πάρα πολλά είναι η αλήθεια. Ο Μίτριτσα που έπαιξε αριστερά μπροστά από τον Σίντκλεϊ ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο. Ζήτησε μπάλες, ανέλαβε να χτυπήσει στημένα και έδειξε να θέλει να δείξει πράγματα.

Ο Σίντκλεϊ στο πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα του ΠΑΟΚ έδειξε αυτά που όλοι περίμεναν. Λίγο βαρύς λόγω της έλλειψης ρυθμού, περισσότερο επιθετικογενής όπως όλοι σχεδόν οι Βραζιλιάνοι μπακ και σίγουρα χρειάζεται χρόνο μέχρι να αρχίσει να βρίσκεται με τους νέους του συμπαίκτες.

Όσο για τον Τσούμπα Άκπομ; Καλά, τον Άγγλο ούτε ο Λουτσέσκου, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ περιμέναν να τον δουν στη Βέροια για να τον μάθουν. Ο Άγγλος ήταν εκτός παιχνιδιού το πρώτο ημίωρο του φιλικού -πρέπει να έκανε την πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 25'- και μόνο όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ άρχισε να βγάζει συνεργασίες και να γίνεται επικίνδυνος.

Θα δοκιμαστεί το ρόστερ του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν

Όλα τα παραπάνω ο Λουτσέσκου προφανώς τα έχει ήδη δει στις προπονήσεις και σε καμία περίπτωση το φιλικό απέναντι στη Βέροια (νίκη με 1-0 για τον ΠΑΟΚ με πέναλτι του Καγκάβα) δεν ήταν πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δεν θα μπορούσε άλλωστε...

Στη Βέροια ο ΠΑΟΚ πήγε να δώσει φιλικό με δύο μόλις αλλαγές από το κανονικό του ρόστερ τους Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ που ήταν στον πάγκο μαζί με τους μικρούς Μπαλωμένο, Ζήλο και Γιαξή. Ακόμη και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο που στον αγώνα με την Ριέκα μπήκε για λίγο αλλαγή για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό που του στοίχισε την παρουσία στην ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας, έμεινε στη Θεσσαλονίκη επειδή ο Λουτσέσκου δεν ήθελε να ρισκάρει τη συμμετοχή του μετά από μια εβδομάδα... προετοιμασίας με διπλές προπονήσεις.

Ο θετικός στον κορονοϊό Άντριγια Ζίβκοβιτς ενδέχεται να αργήσει να επιστρέψει. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να μείνει στη Σερβία τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, μια ημέρα πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Και από την Κυριακή και μετά θα χρειαστεί ένα αρνητικό τεστ για να μπορεί να ταξιδέψει πίσω στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, σίγουρα εκτός από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα είναι οι δυο μακροχρόνιοι τραυματίες, Ίνγκασον και Ολιβέιρα και οι Ελ Καντουρί, Ροντρίγκο που παραμένουν στα πιτς.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ που αριθμεί 29 ποδοσφαιριστές θα δοκιμαστεί φέτος σε μια περίοδο που ο Δικέφαλος το έχει βάλει στόχο να διακριθεί σε όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Λουτσέσκου είπε αυτό που έπρεπε

Ο Λουτσέσκου πάντως όταν ρωτήθηκε για τις μεταγραφές που έγιναν και αυτές που τελικά δεν έγιναν δεν θέλησε να πει και πολλά. Ούτε και για το αν το ρόστερ που έχει στη διάθεση του μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. "Είμαστε αυτοί που είμαστε και έτοιμοι να παλέψουμε για κάθε στόχο" περιορίστηκε να πει.

Δεν είπε: "Ναι, με αυτό το ρόστερ χτυπάμε το πρωτάθλημα". Δεν παραδέχθηκε ωστόσο, τουλάχιστον δημόσια, ότι η ομάδα του έχει ελλείψεις που δεν μπορούν να καλυφθούν. Είπε αυτό που έπρεπε να πει, ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παλέψει για να διεκδικήσει τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από την πλευρά της διοίκησης, με όσους παίκτες έχει. Και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία ότι στο τέλος δεν αποκτήθηκε ο παίκτης πίσω από τον φορ που τόσο έντονα ζητούσε.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ