ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια - ΠΑΟΚ 0-1: Νίκη με Καγκάβα στο ντεμπούτο των Άκπομ, Μίτριτσα και Σίντκλεϊ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Καγκάβα κόντρα στην Βέροια | 4 Σεπτεμβρίου 2021
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Καγκάβα κόντρα στην Βέροια | 4 Σεπτεμβρίου 2021 INTIME

Με τον Σίντζι Καγκάβα να ευστοχεί σε πέναλτι στο 69ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Βέροιας σε φιλικό ματς, όπου έκαναν το ντεμπούτο τους με τα ασπρόμαυρα οι Άκπομ (δεύτερη θητεία), Μίτριτσα και Σίντκλεϊ.

Νικηφόρα ήταν η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΟΚ ενόψει της έναρξης της φετινής Super League Interwetten, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να επικρατεί 1-0 της Βέροιας στην έδρα της ομώνυμης ομάδας, χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καγκάβα στο 69ο λεπτό.

Ντεμπούτο για τον Δικέφαλο έκαναν οι Άκπομ, Μίτριτσα και Σίντκλεϊ, με το πρώτο μέρος να περνάει σχεδόν χωρίς καμία μεγάλη φάση και στο δεύτερο να αλλάζει το σκηνικό στο τελευταίο ημίωρο (έπαιξε ρόλο η είσοδος του Μπίσεσβαρ στο 62' αλλά και του Βιεϊρίνια στο 73'), με τους Θεσσαλονικείς να δημιουργούν αρκετές φάσεις απέναντι στην Βέροια που βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια φάση άξια αναφοράς, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να δημιουργήσει επιθέσεις με ανάπτυξη από την πίσω ζώνη και τη Βέροια να κλείνει σωστά τους χώρους.

Στο 14' ο Μπαϊντού επιχείρησε να απειλήσει αλλά το σουτ του έφυγε μακριά από την εστία του Ζίβκοβιτς ενώ στο 16' ο νεαποκτηθείς Μίτριτσα δοκίμασε το δεξί πόδι του με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και σε θέση αριστερά, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή έχοντας σε καλή βραδιά τον Εσίτι αλλά να μην μπορεί να μπει στην περιοχή του Βελλίδη. Όσον αφορά στα νέα αποκτήματα και την παρουσία τους στο πρώτο 45λεπτο, εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Αλεξάντρου Μίτριτσα που ήταν αρκετά δραστήριος.

Ο Σίντκλεϊ έδειξε ότι είναι ένας επιθετικογενής μπακ και προσπάθησε να συμμετέχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι σημαντικό ενώ ο Άκπομ δεν τροφοδοτήθηκε ελάχιστα από τους συμπαίκτες του.

Ανέβασε στροφές μετά το 60' και καθάρισε το ματς

Ο Λουτσέσκου πέρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους τους Ζίλο και Γιαξή αντί των Βαρέλα και Κρέσπο και στο 62' έριξε στο ματς τον Μπίσεσβαρ αντί του Μίτριτσα, με την είσοδο του Σουριναμέζου μεσοεπιθετικού να κάνει αυτόματα πιο επιθετικό τον Δικέφαλο σε συνδυασμό με τις οκτώ μαζεμένες αλλαγές που έκαναν οι γηπεδούχοι στο ίδιο λεπτό.

Στο 65' ήρθε η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μουργκ να συνδυάζεται με τον Καγκάβα και να κάνει το σουτ, στέλοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 67' ο Μουργκ έγινε δημιουργός και ο Καγκάβα εκτελεστής, με τη μπάλα να κοντράρει όμως και να φεύγει κόρνερ.

Οι φάσεις αυτές ήταν ουσιαστικά προειδοποίηση, αφού στο 69' ο Μπίσεσβαρ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Τσιμόπουλο και ο Καγκάβα ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα γράφοντας το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο σκόρερ παραχώρησε τη θέση του στον Βιεϊρίνια και στο 76' ο αρχηγός του ΠΑΟΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ, με το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η Βέροια προσπάθησε από την πλευρά της να απαντήσει, όμως ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε θετικότατα στο 80' και στο 83' σε κεφαλιές των Γαβριηλίδη και Μυστακίδη αντίστοιχα, ενώ η τελευταία φάση στο ματς ήταν εκείνη του Μπίσεσβαρ, με το πλασέ του να αποκρούεται από τον Τσιμόπουλο και το 1-0 για τον Δικέφαλο να μένει μέχρι το φινάλε.

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Σκόντρας, Οικονόμου, Γαβριηλίδης, Ορφανίδης, Πασάς, Πόζογλου (46' Φοφανά), Μπάιντου

* Στο 62ο λεπτό πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για την Βέροια οι Τσιμόπουλος, Μουχάλης, Μπλέτσας Παπαχρήστος Μυστακίδης, Ντίνας, Μαραγκός και Χαλκιαδιάκης.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα (46' Ζήλος), Κρέσπο (46' Γιαξής), Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Εσίτι, Μίτριτσα (62' Μπίσεσβαρ), Καγκάβα (73' Βιεϊρίνια), Μουργκ, Άκπομ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ