ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι αντιμέτωπος με αυτό που δεν ξανάζησε

Ο ΠΑΟΚ είναι αντιμέτωπος με αυτό που δεν ξανάζησε
EUROKINISSI

Τα ξημερώματα της Πέμπτης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη η αποστολή του ΠΑΟΚ και όλα πλέον κινούνται γύρω από τον δεύτερο προημιτελικό του Conference League απέναντι στη Μαρσέιγ.

Με το εις βάρος του 2-1 από το Βελοντρόμ, αλλά ζωντανές ελπίδες πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ γύρισε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τους παίκτες του, αφού περάσουν μερικές ώρες ξεκούρασης, θα αρχίσουν άμεσα την προετοιμασία τους για τον δεύτερο προημιτελικό με την Μαρσέιγ στην Τούμπα. Άλλωστε, χωρίς αγωνιστική υποχρέωση για τη Super League Interwetten έχουν την δυνατότητα να συγκεντρωθούν αποκλειστικά στην αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης.

Στο στρατόπεδο του Δικεφάλου επικρατεί, όπως είναι λογικό, μια σχετική ικανοποίηση για την αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στη Γαλλία και κυρίως για το γεγονός ότι πλέον η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League θα κριθεί στην Τούμπα. Από τη στιγμή που οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 2-0 στο τέλος του πρώτου 45λεπτου το κατόρθωμα του ΠΑΟΚ να φύγει από τη Μασσαλία με το άκρως διαχειρίσιμο αποτέλεσμα δίνει στο Λουτσέσκου και τους παίκτες του την πεποίθηση ότι η ρεβάνς μπορεί να είναι διαφορετική.

Την πεποίθηση αυτή την ενισχύει και η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο του προημιτελικού της Πέμπτης. Ήταν το διάστημα κα το οποίο η ελληνική ομάδα κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του και με την ώθηση που της έδωσε το γκολ του Ομάρ Ελ Καντουρί να ισορροπήσει το παιχνίδι μέχρι να αναλάβει δράση ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Εν αναμονή της UEFA

Το αγωνιστικό είναι το ένα κομμάτι της επόμενης ημέρας του ΠΑΟΚ. Το δεύτερο, που είναι επίσης σημαντικό, είναι η οργάνωση του παιχνιδιού της Πέμπτης προκειμένου να μην επαναληφθούν τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν στη Μασσαλία.

Μπορεί στη Γαλλία να τα έχουν βάλει με τον Ραζβάν Λουτσέσκου -θεωρώντας πως οι δηλώσεις του για μη παρουσία οπαδών της Μαρσέιγ στη Θεσσαλονίκη ήταν απειλητικές-, η αλήθεια όμως είναι ότι και οι υπεύθυνοι της Μαρσέιγ και κυρίως οι άνθρωποι της UEFA (που πρόκειται να λάβουν την έκθεση της Αστυνομίας) είναι πολύ επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενο να βρεθούν φιλοξενούμενοι οπαδοί στην Τούμπα.

Η τοπική αστυνομία επιρρίπτει ευθύνες για το μπάχαλο που επικράτησε για 48 ώρες στην πόλη αλλά και στο Βελοντρόμ στον ΠΑΟΚ, προφανώς για να μην αναλάβει τις δικές της. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο μέχρι και την τελευταία στιγμή έστω για τη μετάβαση των οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, αλλά ούτε και για την αποχώρηση τους από αυτό είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η εκτίμηση της κατάστασης ήταν παντελώς λανθασμένη.

Όλοι πλέον περιμένουν την τελική απόφαση της UEFA για την παρουσία ή μη οπαδών της Μαρσέιγ στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, αλλά και το ενδεχόμενο για την επιβολή ποινών. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή αφορμή που θα μπορούσε να αποπροσανατολίσει το ποδοσφαιρικό σύνολο αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό από τον στόχο του, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του Δικεφάλου στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ