ΠΑΟΚ

Το μαγικό άγγιγμα του Λουτσέσκου φέρνει τον ΠΑΟΚ σ' ένα ραντεβού με την ιστορία

Το μαγικό άγγιγμα του Λουτσέσκου φέρνει τον ΠΑΟΚ σ' ένα ραντεβού με την ιστορία
INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έχασε στη Μασσαλία αλλά δεν χάθηκε. Τον ΠΑΟΚ που υπέφερε για ένα ημίχρονο από τη Μαρσέιγ, ανταποκρίθηκε όμως κι έδειξε ότι μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, αλλά δεν… χάθηκε. Δεν είναι μόνο το εις βάρος του 2-1 που αφήνει ορθάνοιχτη την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Είναι κυρίως η εμφάνιση του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Δικέφαλος επέστρεψε ακριβώς την στιγμή που όλα έδειχναν να είναι χαμένα. Όταν το εκπληκτικό γκολ του Ντιμίτρι Παγέτ στο 45' τον ανάγκασε να πάει στα αποδυτήρια με δύο τέρματα στο παθητικό του. Αυτό το 2-0 πετούσε στα σκουπίδια όλη του την προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου. Διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ υπέφερε, δεν κυκλοφορούσε όπως θα έπρεπε την μπάλα, δεν είχε ούτε μια τελική στην εστία του Μανταντά και έδειχνε να είναι παραδομένος στην ποιότητα της Μαρσέιγ.

Συνεχίζει τα μαγικά του ο Λουτσέσκου

Το πώς κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση έχει να κάνει εκτός των άλλων με το μαγικό άγγιγμα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η έμπνευση του να βάλει στο παιχνίδι τον Ομάρ Ελ Καντουρί ήταν καθοριστική.

Ποιον όμως Ελ Καντουρί; Όχι αυτόν που στην αρχή της σεζόν ήταν πολύτιμος για την ομάδα του, αλλά τον Καντουρί που προέρχονταν από μια κακή εμφάνιση στη Λεωφόρο. Αυτόν που έχασε μια ευκαιρία από αυτές που λένε ότι δεν χάνονται και κατηγορήθηκε από πολλούς ότι ήταν η κύρια αιτία για την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ρουμάνος εμπιστεύεται απόλυτα τον Μαροκινό και τον έριξε στο παιχνίδι αντί του Χάρη Τσιγγάρα. Όπως και στη Λεωφόρο του έδωσε το ρόλο του δεκαριού, τραβώντας πίσω τον Έλληνα μέσο και, όπως συμβαίνει συνήθως, δικαιώθηκε.

Όλα ξεκίνησαν από το κλέψιμο του Λύρατζη. Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλο λάθος σε όλο το πρώτο ημίχρονο που έδινε χώρο στον Παγέτ και το πλήρωσε. Όταν ο νεαρός πήγε με δύναμη πάνω του ο 35χρονος μάλλον αιφνιδιάστηκε και έχασε την μπάλα . Ο Ελ Καντουρί την πήρε και την προώθησε στον Ζίβκοβιτς, που με ένα εκπληκτικό τακουνάκι έπαιξε μαζί του το ένα - δυο για να τον βγάλει μόνο απέναντι στον Μανταντά. Ο Μαροκινός δεν αστόχησε και με το γκολ που πέτυχε έβαλε και πάλι τον ΠΑΟΚ στο κόλπο για την πρόκριση.

Άγχωσε τους Γάλλους και τους ανάγκασε σε λάθη

Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα και άγχωσε τους Γάλλους. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ οι παίκτες της Μαρσέιγ έδειχναν αλάνθαστοι στο πρώτο ημίχρονο άρχισαν να κάνουν λάθη, να χάνουν την ηρεμία τους και στο τέλος να εκνευρίζονται, με πρώτο τον προπονητή τους και να χαλούν το παιχνίδι τους.

Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Άκπομ που πλάσαρε λίγο έξω στο 58' από οριακή θέση οφσάιντ. Αν όμως η μπάλα πήγαινε μέσα και από τη στιγμή που VAR δεν υπάρχει στη διοργάνωση τουλάχιστον σε αυτή τη φάση το γκολ θα μετρούσε κανονικά. Όπως μέτρησε και το πρώτο τέρμα της Μαρσέιγ με τον Ζέρσον να είναι οριακά έστω σε αντικανονική θέση, αλλά χρίστηκε σκόρερ.

Έστω όμως και με το 2-1 σε βάρος του, που σε μεγάλο βαθμό το κράτησε στο τέλος ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με τις αποκρούσεις του, ο ΠΑΟΚ διατηρεί τις ελπίδες του να αποκλείσει την Μαρσέιγ και να πετύχει μια ακόμη υπέρβαση.

Δύσκολο και το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα

Εύκολο δεν πρόκειται να είναι ούτε και το παιχνίδι της Τούμπας. Ακόμη και αν οι Γάλλοι έχουν ήδη χάσει με κίτρινες κάρτες τον σκόρερ Ζέρσον -που στο τέλος μάλιστα αποβλήθηκε- τον Καμαρά αλλά και τον Ντιένγκ. Τρεις παίκτες, αλλά και το Χόρχε Σαμπάολι που και αυτός συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα αποτέλεσμα που βάση εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο μοιάζει διαχειρίσιμο και κυρίως διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την αυτοπεποίθηση του. Είπαμε ο ΠΑΟΚ… υπέφερε αλλά ανταποκρίθηκε.

Αν θα τα καταφέρει να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα κριθεί στην Τούμπα. Και αυτή τη συνθήκη ο Δικέφαλος κατάφερε να την κρατήσει ζωντανή με το δεύτερο ημίχρονο του στη Μασσαλία.

Ό,τι και αν γίνει την επόμενη Πέμπτη δεν πρόκειται να χαλάσει την εφετινή ευρωπαϊκή πορεία των παικτών του. Εδώ όμως που έφτασαν τα πράγματα είναι ευκαιρία να πετύχουν μια ακόμη υπέρβαση και να γράψουν ξανά ιστορία.

Παρακολουθήστε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ