CONFERENCE LEAGUE

Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ 2-1: Μπορεί, μπορεί να προκριθεί

Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ 2-1: Μπορεί, μπορεί να προκριθεί
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ με 2-1 αλλά το γκολ του Ελ Καντουρί και η εικόνα του Δικεφάλου στο δεύτερο μέρος του αγώνα του Βελοντρόμ δίνει ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στη ρεβάνς της Τούμπας την ερχόμενη Πέμπτη (14/4).

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ με 2-1 αλλά το γκολ του Ελ Καντουρί στο 48' και η εικόνα του Δικεφάλου στο δεύτερο μέρος του αγώνα του Βελοντρόμ δίνει ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στη ρεβάνς της Τούμπας την ερχόμενη Πέμπτη (14/4). Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει λόγο να φοβάται τους Γάλλους και μπροστά σε 30.000 φίλους του θα τα δώσει όλα για όλα για να περάσει στα ημιτελικά του Conference League.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο μέρος με τα γκολ των Ζέρσον και Παγέτ, τρομερό το τέρμα του Γάλλου σταρ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Ελ Καντουρί αντί του Τσιγγάρα έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ, τον έκανε καλύτερο με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν το σκορ στο 48' σε 2-1.

Εν συνεχεία είχαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Άκπομ να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά ο Άγγλος φορ αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 58' σε ένα τετ α τετ που θα μπορούσε να κάνει το 2-2 και να έρθουν όλα άρδην.

Εν συνεχεία χρειάστηκε ο Πασχαλάκης που ότι πήγε προς την εστία του το έβγαλε με αποτέλεσμα να μείνει το 2-1 μέχρι τη λήξη του ματς και οι δύο ομάδες να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το παιχνίδι της Τούμπας.

Στα θετικά για τον ΠΑΟΚ το γεγονός πως οι Ζέρσον, Καμαρά, Ντιένγκ δεν θα αγωνιστούν στη ρεβάνς της Τούμπας λόγω καρτών που είδαν στο ματς του Βελοντρόμ ενώ ούτε ο Σαμπάολι θα κάτσει στον πάγκο καθώς είναι και αυτός τιμωρημένος.

Τέσσερις αλλαγές ο ΠΑΟΚ, χωρίς Αρίτ η Μαρσέιγ

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Βελοντρόμ με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση της Λεωφόρου καθώς επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα οι Λύρατζης, Κρέσπο, Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ που είχαν μείνει είτε εκτός αποστολής, είτε στον πάγκο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ. Ο Λύρατζης πήρε τη θέση στο δεξί άκρο με τον Βιεϊρίνα να παίζει αριστερά. Ο Κρέσπο επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ίνγασον. Το δίδυμο στα χαφ ήταν οι Τσιγγάρας, Κούρτιτς με τον Αουγκούστο να παίζει μπροστά τους, τον Ζίβκοβιτς να βρίσκεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Μπίσεσβαρ αριστερά και τον Άκπομ στην κορυφή.

Από πλευράς γηπεδούχων ο Σαμπάολι που δεν είναι τον Αρκάντιους Μίλικ στη διάθεση του, άφησε εκτός ενδεκάδας και τον Αρίτ και παρέταξε τη Μαρσέιγ με τον Μανταντά κάτω από τα γκολποστ. Η τετράδα της άμυνας ήταν οι Λιρόλα, Σαλίμπα, Τσαλέτα Τσαρ και Κολάσινατς ενώ στα χαφ αγωνίστηκαν οι Γκεντουζί, Γκιέγ, Ζκέρσον και στην τριάδα της επίθεσης οι Ιντέρ, Παγέτ και Μπακαμπού.

Μπροστά από νωρίς οι Γάλλοι

Οι γηπεδούχοι, όπως ήταν και το λογικό, μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι. Πίεσαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά και απείλησαν την εστία του Πασχαλάκη με στόχο να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 1' με τον Μπακαμπού να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, να κάνει το σουτ αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε τη μπάλα.

Το τέρμα που ήθελαν οι γηπεδούχοι ήρθε στο 13' όταν ο Παγέτ είδε όμορφα τον Ζέρσον μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το κοντρόλ και το σουτ νικώντας τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ για το 1-0 της Μαρσέιγ.

Ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο 15' ανέβασε την απόδοση του, άρχισε να κρατάει μπάλα στα πόδια του, να κρατάει επίσης μακριά από την περιοχή του τη Μαρσέιγ και να παίρνει ανάσες.

Βέβαια οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στην αναμέτρηση, απείλησαν με τον Παγέτ στο 28' αλλά το σουτ που έκανε έφυγε έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Αουγκούστο έκανε το λάθος γύρισμα με τη Μαρσέιγ να κλέβει τη μπάλα, ο Μπακαμπού έγινε κάτοχος της, έδωσε στον Ιντέρ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη που έσωσε με το πόδι.

Δέκα λεπτά αργότερα η Μαρσέιγ έφυγε ξανά στην αντεπίθεση με τον Μπακαμπού αλλά ο Κρέσπο έτρεξε, κάλυψε την απόσταση και πριν σουτάρει, έβαλε το πόδι του σωτήρια, με αποτέλεσμα να του γίνει φάουλ και να σώσει τον ΠΑΟΚ.

Η γκολάρα του Παγέτ

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Μαρσέιγ κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ, και τι γκολ; Ο Ουντέρ εκτέλεσε το κόρνερ με πάσα προς τον Παγέτ ο οποίος έπιασε ένα τρομερό σουτ από τα 35 μέτρα στην κίνηση με το οποίο έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα της εστίας του Πασχαλάκη.

Η Μαρσέιγ βρήκε και δεύτερο γκολ στο χειρότερο δυνατό σημείο για τον ΠΑΟΚ και πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 2-0.

Μείωσε με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Ελ Καντουρί αντί του Τσιγγάρα με τον Αουγκούστο να παίζει ως εξάρι δίπλα στον Κούρτιτς και τον Μαροκινό να πηγαίνει πίσω από τον Άκπομ.

Αυτό έδωσε στους φιλοξενούμενους περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει στο δεύτερο μέρος και να ανεβάζει τις γραμμές του. Η μείωση του σκορ ήρθε στο 48' όταν Λύρατζης έκλεψε τη μπάλα εκτός περιοχής, ο Ζίβκοβιτς έγινε κάτοχος της μέσα σε αυτή και με τακουνάκι γύρισε στον Ελ Καντουρί που έπιασε ένα υπέροχο σουτ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μανταντά για να μειώσει το σκορ.

Η Μαρσέιγ απάντησε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Ουντέρ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, έκανε το σουτ με τη μία αλλά αυτό πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία του Άκπομ για την ισοφάριση

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φτάσει στο 2-2 όταν στο 58' της αναμέτρησης κυκλοφόρησε υπέροχα τη μπάλα μέχρι την περιοχή της Μαρσέιγ. Ο Αουγκούστο έδωσε υπέροχα στον Άκπομ ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μανταντά, κατάφερε να περάσει τη μπάλα από πάνω του αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του.

Οι Γάλλοι πήραν εν συνεχεία τα ηνία του αγώνα και απείλησαν την εστία του Πασχαλάκη για ένα τρίτο γκολ. Όποτε χρειάστηκε όμως ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν εκεί. Αρχικά στο 74' απομάκρυνε το σουτ του Παγέτ μετά την εκτέλεση φάουλ του Γάλλου που βρήκε στο τείχος.

Διπλή επέμβαση του Πασχαλάκη

Στην εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Πασχαλάκης δύο φορές με το ένα χέρι κατάφερε και απομάκρυνε τις προσπάθειες των Σαλίμπα και Γκεντουζί και κράτησε με σωτήριες επεμβάσεις το 2-1. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε όχι και στον Ιντέρ στο 79' όταν ο Τούρκος μπήκε από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και το σουτ του σταμάτησε στον Πασχαλάκη.

Ως το τέλος της αναμέτρησης τόσο η Μαρσέιγ όσο και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να βρουν ξεκάθαρες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με αποτέλεσμα το 2-1 να μείνει έως το τέλος του αγώνα.

Γήπεδο: Βελοντρόμ

Γκολ: 13' Ζέρσον, 45' Παγέτ/ 48' Ελ Καντουρί

Κίτρινες: 75' Ζέρσον, 89' Καμαρά, 90+4' Ντιένγκ/73' Μπίσεσβαρ, 90+4' Κούρτιτς

Κόκκινες: 90+4' Ζέρσον

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Λιρόλα (63' Ρονζιέρ), Σαλίμπα, Τσαλέτα Τσαρ, Κολάσινατς (63' Καμαρά), Γκεντουζί, Γκιέγ, Γκέρσον, Μπακαμπού (46' Ντιάνγκ), Ιντέρ, Παγέτ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75' Μιτρίτσα), Άκπομ (75' Τσόλακ).

Μη χάσετε την Game Night στις 00:00 για τον σπουδαίο προημιτελικό του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ