CONFERENCE LEAGUE

Ο αρχηγός της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ: "Η βία περιορίστηκε, θα σταλεί αναφορά στην UEFA

Ο αρχηγός της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ: "Η βία περιορίστηκε, θα σταλεί αναφορά στην UEFA
NICOLAS TUCAT/AFP

Με δήλωσή του ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον τοποθετήθηκε για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ πριν και μετά τον αγώνα στο Βελοντρόμ, κάνοντας λόγο αφενός για αθέτηση δεσμεύσεων αφετέρου για άριστη ανταπόκριση των οργάνων τάξης.

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (7/4) η ατμόσφαιρα στη Μασσαλία μύριζε μπαρούτι, με την κατάσταση μεταξύ οπαδών της Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ, πριν το ποδοσφαιρικό ραντεβού των δύο ομάδων στο Βελοντρόμ, να μην αργεί να ξεφύγει.

Μετά τις συγκρούσεις των οπαδών του Δικεφάλου με την αστυνομία, αλλά και τις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε χούλιγκαν σε διάφορους δρόμους, τα επεισόδια συνεχίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη του αγώνα.

Η Αστυνομία του Μπους-ντυ-Ρον, μέσω ενημέρωσης στο Twitter, στράφηκε κατά του ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι δεν μπόρεσε να επιβλέψει και να φροντίσει για την τήρηση των μέτρων τάξης που αφορούσαν τους οπαδούς του, τους οποίους μάλιστα, χαρακτήρισε "βίαιους".

Ταυτόχρονα μοίρασε συγχαρητήρια, διότι -κατά την άποψή του- η βία αποτράπηκε σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής Αστυνομίας η σύμπραξη δυνάμεων "κατέστησε δυνατό τον έλεγχο των εκατοντάδων βίαιων υποστηρικτών που ήρθαν από την Ελλάδα χωρίς την επίβλεψη που υποσχέθηκε ο σύλλογός τους". Κατά τον ίδιο τον επικεφαλής, όσοι ταξίδεψαν στη Μασσαλία "δεν σεβάστηκαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης, τα οποία τηρούν όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες όταν ταξιδεύουν".

Εξηγώντας τα παραπάνω σημείωσε ακολούθως πως "επί 24 ώρες η αστυνομία περιόρισε ή απέφυγε επεισόδια που θα μπορούσαν να έχουν δραματικές συνέπειες. Χάρη στην αδιάλειπτη δέσμευσή τους και ένα ουσιαστικό σύστημα ασφαλείας, το οποίο προέβλεπε όλους τους κινδύνους, η βία περιορίστηκε και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον απονείμει φόρο τιμής σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια.

Η αστυνομία αναζητά πάντα τις καλύτερες συνθήκες για ταξίδι για τους αντιπάλους οπαδούς, προτού εξετάσει τις απαγορεύσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι μόνο η έσχατη λύση, και που παράλληλα εμποδίζουν τους φίλους της Μαρσέιγ από το να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Πρέπει να αναγνωριστεί ότι σε αυτήν την περίπτωση, τρεις εβδομάδες διαλόγου και γραπτών δεσμεύσεων από τον αντίπαλο σύλλογο δεν ήταν αρκετές για να αποτραπούν βίαιες και άσκοπες πράξεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό".

Αφού δε ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξέφρασε "τη λύπη του για αυτήν την κατάσταση που μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για όλους όσους θέλουν να δουν τα γήπεδα να δονούνται από τα τραγούδια όλων των αληθινών οπαδών του ποδοσφαίρου", ενημέρωσε ότι "θα σταλεί από την αστυνομία στην UEFA αναλυτική αναφορά για όλες τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι τοπικές διοικητικές αρχές στο πλαίσιο αυτού του αγώνα".

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ