ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει στη Νίκαια το διπλό που θα τον φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη

Ο Αϊτόρ με τον Βιτάλ πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας
Ο Αϊτόρ με τον Βιτάλ πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας INTIME

Μετά από 5.486 μέρες ο Παναθηναϊκός "δοκιμάζεται" απόψε (22/01, 19:30, COSMOTESPORTS 2HD, Live SPORT24) στη Νεάπολη με τον Ιωνικό αναζητώντας τη δεύτερη εφετινή εκτός έδρας νίκη του στη Super League Interwetten.

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, στις 14 Ιανουαρίου 2007 (δηλαδή πριν από 15 χρόνια και μία εβδομάδα ή 5.486 μέρες) ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν είχε πάει ακόμη στο... Δημοτικό, ο Φώτης Ιωαννίδης πήγαινε στην Α’ τάξη, o Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν 14 χρονών στην Ακαδημία CAI της πόλης Comodoro Rivadavia της Αργεντινής και οι Ρούμπεν Πέρεθ και Καρλίτος Λόπεθ προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν στις Ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης και Τορεγιάνο αντίστοιχα...

Πάνε χρόνια πολλά -σχεδόν μια γενιά πίσω- από εκείνο το 4-0 των "πράσινων" στη Νεάπολη (με δύο γκολ του Σάκη Τσίγκα, ένα του Ρομέρο κι ένα αυτογκόλ του Πουλόπουλου), όμως αυτό που δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, είναι το πόσο "ζόρικη" έδρα παραμένει ως έδρα το παραδοσιακό "σπίτι" της Νικαιώτικης ομάδας.

Εκεί, όπου ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε (22/01, 19:30, COSMOTE SPORTS 2HD, Live SPORT24) τη δεύτερη εφετινή εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Σε μία καθοριστική "στροφή" της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, που είτε (με διπλό) θα βγάλει πλέον όλο... ευθεία τη διαδρομή των πράσινων προς την επιστροφή τους στα Κύπελλα Ευρώπης, είτε (με νέα απώλεια βαθμών) θα συνεχίσει να βγάζει... λακκούβες και ανηφοριές...

Ο Παναθηναϊκός έχει ξοδέψει πάρα πολλούς βαθμούς (και με όλους τους τρόπους) μακριά απ’ την "ασφάλεια" της Λεωφόρου κι αυτό επιβάλλεται πλέον να το σταματήσει, εφόσον δεν θέλει να βάλει σε... κίνδυνο την καπαρωμένη εδώ και λίγες εβδομάδες 4η θέση και -κυρίως- εάν θέλει να αρχίσει να κοιτάει (και) λίγο πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε το πρωί της Παρασκευής (21/01) την προετοιμασία των "πράσινων" χωρίς προβλήματα. Άφησε εκτός της 24μελούς αποστολής τον Χατζηγιοβάνη για τρίτο σερί παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας πως πλέον ο Μυτιληνιός εξτρέμ έχει τεθεί εκτός πλάνων και σχεδιάζει τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της περασμένης Τετάρτης (19/01) με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ουσιαστικά θα επαναφέρει το σχήμα και τα πρόσωπα που είχε εδραιώσει στα τελευταία παιχνίδια, έχοντας ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας από τον ένα αγώνα στον άλλο: Αποφόρτιση, μία χαλαρή προπόνηση και... βουρ για το επόμενο.

Έτσι θα είναι η ζωή (και) των "πράσινων" τις επόμενες 5 εβδομάδες με τα non-stop παιχνίδια τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όμως για να έρθει πιο κοντά ο ένας στόχος (επιστροφή στην Ευρώπη) χρειάζεται να φύγει με το "τρίποντο" απόψε από τη Νεάπολη.

Οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς για τη Νίκαια

Κάτω από τα γκολπόστ του Παναθηναϊκού επιστρέφει ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, αντί του Σωκράτη Διούδη, ενώ ο Φραν Βέλεθ θα πάρει τη θέση του Ζβόνιμιρ Σάρλια στο κέντρο της άμυνας του "τριφυλλιού", δίπλα στον Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Φακούντο Σάντσες έχει περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει στο δεξιό άκρο της άμυνας αντί του Γιάννη Κώτσιρα, ενώ αριστερά ο Χουάνκαρ δεν... κουνιέται από την ενδεκάδα.

Η τριάδα των Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο Σιλβέιρα, Λούκας Βιγιαφάνιες δεν "χαλάει" στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης θα επανέλθει ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, αντί του Ματέους Βιτάλ. Δεξιά ο Αϊτόρ θα διατηρήσει τη φανέλα του βασικού για 10ο σερί παιχνίδι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει και πάλι ο Καρλίτος Λόπεθ.

Οι 24 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (22/01) αγώνα με τον Ιωνικό είναι οι: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ