ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός αναζητά ένα συνολικό restart απέναντι στη Λαμία

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι
Ο Ντανιέλ Μαντσίνι EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει επανεκκίνηση σήμερα (5/2) κόντρα στην Λαμία στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ( 17:00, COSMOTESPORTS 1HD και LIVE από το SPORT24), αφήνοντας πίσω τον εφιαλτικό Γενάρη, ψάχνοντας μία εμφάνιση... πρώτου γύρου για να ζεστάνει και τον κόσμο του. Αυτό είναι το πλάνο του Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός έχει να νικήσει από το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου και το 1-0 στους "Ζωσιμάδες" με το εύστοχο πέναλτι του Άντραζ Σπόραρ στο 95ο λεπτό. Ακολούθησαν τέσσερα σερί ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, απέναντι σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, που έβγαλαν ως σούμα τρεις ήττες και μία ισοπαλία, έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο και απώλεια του +7 της 3ης Ιανουαρίου, σε συνέχεια του ροκανίσματος της διαφοράς που είχε αρχίσει απ’ το τέλος Δεκεμβρίου.

Το "τριφύλλι" μπαίνει στην 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League στο -2 της από την ΑΕΚ, έχοντας αφήσει πίσω του τον... στραβό κι ανάποδο Γενάρη. Και στο σημερινό (5/2, 17:00, COSMOTESPORTS 1HD και LIVE από το SPORT24) παιχνίδι με τη Λαμία στο "Απόστολος Νικολαΐδης" επιβάλλεται να κάνει ένα συνολικό restart και να επιστρέψει στις νίκες, απέναντι σε έναν αντίπαλο που απλά δεν τον "παίρνει" να μην τον νικήσει.

Εν αναμονή συνθηκών... Βορείου Πόλου (και) στο Λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα" που αναμένεται να είναι στα... ντουζένια της την ώρα του αγώνα με τη Λαμία, οι παίκτες του "τριφυλλιού" οφείλουν σ’ αυτό το ματς να "ζεστάνουν" ξανά τον κόσμο τους, αλλά βεβαίως και τη βαθμολογική θέση τους και να δείξουν πως έκλεισαν πλέον στο... ντουλάπι σαν μία κακή ανάμνηση τον προηγούμενο "εφιαλτικό" μήνα.

Πρώτη φορά βασικός ο Μαντσίνι

Επιστρέφοντας στα τρίποντα (απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα... πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του), μα ακόμη περισσότερο πραγματοποιώντας μία πειστική εμφάνιση επιπέδου... πρώτου γύρου. Προκειμένου να κάνουν ένα πρώτο μικρό βήμα "επιστροφής", εις πείσμα όσων θεωρούν πως πλέον θα τεθούν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχοντας ολοκληρώσει το πρωί του Σαββάτου (4/2) την προετοιμασία των παικτών του για το ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας, ετοιμάζει ορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Η πρώτη αφορά την πρώτη παρουσία του Ντάνιελ Μαντσίνι στο βασικό σχήμα, με τον Αργεντινό να ετοιμάζεται για να πάρει θέση στο ένα απ’ τα δύο "φτερά" της επίθεσης. Με μετατροπή του συστήματος από 4-3-3, σε 4-2-3-1 και ταυτόχρονη μετακίνηση του Μπερνάρ Ντουάρτε εκεί όπου είναι πολύ πιο λειτουργικός κι επιδραστικός, δηλαδή ως καθαρό "δεκάρι" στον άξονα.

Πιθανή επιστροφή για Χουάνκαρ

Στις υπόλοιπες θέσεις είναι πολύ πιθανή η επάνοδος του Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Τιμοτέους Πούχατς, ενώ στα χαφ έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού ο Ένις Τσόκαϊ αντί του Άνταμ Τσέριν, παίζοντας εκείνος δίπλα στον Ρουμπέν Πέρεθ.

Από εκεί και πέρα, την αμυντική τετράδα μπροστά από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα συμπληρώσουν οι Γιώργος Βαγιαννίδης, Μπαρτ Σένκεφελντ και Ζβόνιμιρ Σάρλια, ενώ ο Σεμπαστιάν Παλάσιος θα ξεκινήσει στο άλλο "φτερό" της επίθεσης, ψάχνοντας το πρώτο γκολ του μέσα στο 2023.

Στη θέση του "φουνταριστού" το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει πάλι ο Άντραζ Σπόραρ, με τον Γιοβάνοβιτς να περιμένει την επιστροφή του στα γκολ, προκειμένου να "ξεμπλοκάρει" επιθετικά ο Παναθηναϊκός που μετράει μόλις 4 γκολ στα πρώτα 7 παιχνίδια του στο δεύτερο γύρο της Super League.

Η επιστροφή του Μπένιαμιν Βέρμπιτς ήταν η νέα "είσοδος" στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον σημερινό (5/2) αγώνα με τη Λαμία, με τον Σλοβένο μεσοεπιθετικό να επανέρχεται μετά τον τραυματισμό στο γαστροκνήμιο που τον άφησε εκτός απ’ το ματς της περασμένης Δευτέρας (30/1) στην Τρίπολη.

Στον αντίποδα, θα απουσιάσει ο Δημήτρης Κουρμπέλης που αποβλήθηκε στο ματς με τον Αστέρα, αλλά κι ο ανέτοιμος Μάγκνουσον, ο οποίος "τρέχει" πλέον για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής (12/1) με τον Άρη στο "Βικελίδης".

Αναλυτικά την 22μελή αποστολή του «τριφυλλιού» για το σημερινό παιχνίδι με την ομάδα της Φθιώτιδας συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Καμπετσής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ