STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Με buzzer beater του Σπόραρ στο 95' έσπασε το μπλόκο στους Ζωσιμάδες και κράτησε το +4

SUPERLEAGUE 2022-2023 /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με τον Σπόραρ να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 90+5' κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας και πέρασε από τους Ζωσιμάδες όπου είχαν γκελάρει Ολυμπιακός και ΑΕΚ και παράλληλα διατήρησε το +4 από την Ένωση.

Ένας εξαιρετικός Παναθηναϊκός ο οποίος όμως βρήκε το γκολ στο 90+5' με τον Σπόραρ να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας και πέρασε από τους Ζωσιμάδες όπου είχαν γκελάρει Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Το τριφύλλι επέστρεψε έτσι στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά την ήττα του από την Ένωση και διατηρήθηκε στο +4 από τους κιτρινόμαυρους.

Οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο και την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Δημιούργησαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες με τον Τσιντώτα να κρατάει με σωτήριες επεμβάσεις το μηδέν στην εστία του. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στην καλύτερη στιγμή του αγώνα με δοκάρι του Μπάλαν στο 66' αλλά στις καθυστερήσεις η εξυπνάδα του Κουρμπέλη και το χτύπημα του Μορέιρα στον αρχηγό έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη.

Ο Σπόραρ δεν αστόχησε από τα έντεκα μέτρα, πέτυχε το έκτο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα και έδωσε μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που κατάφερε να κερδίσει στα Γιάννινα μετά το 2016 και επτά συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός

Το ματς

Με τη σέντρα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν ο Βαγιαννίδης από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο έτερος μπακ, ο Χουάνκαρ είχε πατήσει περιοχή από τα αριστερά έκανε και το σουτ με το δεξί με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Στο 3' το τριφύλλι θα μπορούσε να σκοράρει όταν σε παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά ο Βέρμπιτς έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε και στον Παντελάκη πήγε προς την εστία του ΠΑΣ αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ. Στο 22' ο Ιωαννίδης βρήκε με τακουνάκι τον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος ανενόχλητος εκτός περιοχής έπιασε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Επτά λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε την καλύτερη του στιγμή στο παιχνίδι όταν ο Βαγιαννίδης από τα δεξιά πέρασε με υπέροχη ντρίπλα τον αντίπαλο του, έφτασε σε θέση τετ α τετ με τον Τσιντώτα αλλά αρκετά πλάγια, έκανε το σουτ με τον Έλληνα κίπερ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 31' το τριφύλλι άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Παλάσιος να δίνει στον Βέρμπιτς, αυτός άφησε έξυπνα στον Χουάνκαρ που έκανε το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου ο ΠΑΣ Γιάννινα μπόρεσε να πατήσει περιοχή σε αντίθεση με το πρώτο κομμάτι του αγώνα αλλά χωρίς να έχει μια τελική προς την εστία του Μπρινιόλι.

Στο 51' ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με τον Ιωαννίδη να βάζει ωραία στην πλάτη του τον αντίπαλο του, υποδέχτηκε τη μπάλα, γύρισε και έκανε το σουτ με το αριστερό με τον Τσιντώτα να διώχνει εκ νέου τη μπάλα και να κρατάει το μηδέν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με το 0-0 να παραμένει έριξε στο ματς στο 58' τον Σπόραρ και ο Παναθηναϊκός έπαιξε με δύο επιθετικούς, όπως έκανε στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά και κόντρα στο Βόλο.

Δοκάρι ο ΠΑΣ μετά από μεγάλο λάθος του Σένκεφελντ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 66' μετά από ένα λάθος του Σένκεφελντ που παραλίγο να ήταν ολέθριο με το δοκάρι να σώζει τον Παναθηναϊκό. Ο Ολλανδός δέχτηκε την πάσα από τον Μπρινιόλι μέσα στην περιοχή, ο Σένκεφελντ γλίστρησε και ο Μπάλαν έκλεψε, έκανε το σουτ με το εξωτερικό αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ιταλού τερματοφύλακα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε με τις αλλαγές του να βάλει φρέσκια πόδια στο παιχνίδι και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το τρίποντο. Στο 79' ο Κουρμπέλης μετά από κόρνερ από τα δεξιά πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχος. Ενώ στο 86' ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Πέναλτι και γκολ στο 90+5' με τον Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 90+2' όταν ο Κουρμπέλης πανέξυπνα έκλεψε τη μπάλα από τον Μορέιρα που δεν έδιωξε και ο επιθετικός του ΠΑΣ τον κλότσησε. Ο διαιτητής δεν έδωσε αρχικά το πέναλτι αλλά μετά τη χρήση του VAR και αφού είδε τη φάση έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Σπόραρ ήταν αυτός που ανέλαβε την ευθύνη, εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το νικητήριο γκολ του τριφυλλιού λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Μέντες, Παμλίδης (87' Τζίμας), Ριένστρα (77' Λιάσος), Τζίνο, Μπάλαν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (74' Πούχατς), Πέρεθ (74' Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Παλάσιος, Βέρμπιτς (58' Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

Δείτε την Game Night

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ