ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ν. Καρόκης στο SPORT 24

Ο Ν. Καρόκης στο SPORT 24
Λογότυπο

Ο δημιουργός ενός από τα λογότυπα για τα 100 χρόνια του ΠΑΟ, μιλά στο SPORT 24 (προσχέδια)

Το SPORT 24 επικοινώνησε με τον φίλαθλο του Παναθηναϊκού που έχει ως χόμπι τη ζωγραφική και η αγάπη του για την ομάδα τον ώθησε στο να φτιάξει λογότυπο για τον εορτασμό των 100 χρόνων. Εμπνευσμένος από μεγάλους συλλόγους κι έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ο Νίκος Καρόκης έφτιαξε ένα λογότυπο αντάξιο των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλοντας να ενεργοποιήσει τους φίλους της ομάδας και να τους δώσει ενεργό ρόλο στην ιστορία του "τριφυλλιού", τους έδωσε τη δυνατότητα να είναι αυτοί οι δημιουργοί του επετειακού σήματος της ομάδας. Πως όμως βλέπει αυτή την πρωτοβουλία εις εκ των δημιουργών, ο Νίκος Καρόκης;

"Η ψηφοφορία είναι για λίγους"
"Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να επέλεγαν εκείνοι το λογότυπο που επιθυμούν. Κι αυτό διότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιλογή του σήματος αποκλείει ένα μεγάλο μέρος του Παναθηναϊκού κόσμου."

"Ξέρω κόσμο που δεν έχει ιδέα από ίντερνετ, όπως πχ ο πατέρας μου. Έτσι μοιραία το βάρος της ψηφοφορίας περιορίζεται σε μικρά παιδιά και γενικότερα μόνο σε άτομα που έχουν επαφή με το ίντερνετ. Έτσι λοιπόν το επετειακό σήμα μπορέι να βγει από την αισθητική μικρών παιδιών. Ίσως αν αποφάσιζε μόνο η ΠΑΕ να ήταν καλύτερα".




Στο SPORT 24 επιλέξαμε το λογότυπο του Νίκου για το θέμα κι εκείνος όταν το είδε δέχτηκε πολλά πειράγματα από φίλους και γνωστούς. "Εγώ δεν ξέρω κανένα μέσα από την ΠΑΕ και πολλοί που είδαν το δικό μου λογότυπο στο site σας, άρχισαν να με ρωτάνε ποιον έβαλα να το βάλει!"



Με τι ασχολείται όμως ο υποψήφιος δημιουργός του επετειακού σήματος των 100 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκού και πως έφτιαξε το λογότυπο;

"Γενικά ζωγραφίζω. Η δουλειά μου είναι μια επιχείρηση με ασανσέρ. Η ζωγραφική είναι το χόμπι μου. Το σήμα φτιάχτηκε όλο στον υπολογιστή, αν και στην αρχή ήθελα στο χέρι. Απλά μετά θα έχανε πολύ στον υπολογιστή. Έχω πάρει ιδέες από μεγάλες ομάδες, όπως η Μπάρτσα, διορθώνοντας κάποιες λεπτομέρειες και προσθέτοντας τα δικά μου στοιχεία."

"Το σήμα για τα 75 χρόνια της Μπαρτσελόνα το είχε φιλοτεχνήσει ένας διάσημος Ισπανός ζωγράφος, αλλά δεν φαίνονταν πουθενά τα 75 χρόνια."

Μυστικά του λογότυπου

Μερικά μυστικά που πρέπει να ξέρουμε για το λογότυπο κατευθείαν από το δημιουργό:

"Το λογότυπο που είναι αποκλειστικά για τα 100 χρόνια και αποκλειστικά για τον Παναθηναϊκό. Αν παρατηρήσετε ο ύμνος στο φόντο ξεκινάει με παλιά γράμματα σαν είναι στο χέρι και καταλήγει με μοντέρνα. Το ίδιο και με την αλλαγή του 1908 σε 2008. Το 19 είναι με πιο παλιά γράμματα, ενώ το 20 με πιο μοντέρνα συμβολίζοντας την αλλαγή."


"Στην αρχή τα φύλλα του τριφυλλιού τα είχα όλα καρδιές. Μετά τα δύο τα έκανα στρογγυλά για το 100, για να κάνω στη συνέχεια τις καμπύλες που συμβολίζουν τα φύλλα του τριφυλλιού, ενώ δείχνουν ακι τα 100 χρόνια."



Τι λέει για τα άλλα λογότυπα;

"Υπάρχουν πργαμτικά μερικά που είναι πολύ ωραία και καταλαβαίνεις αμέσως ότι τα έχει κάνει επαγγελματίας. Πραγματικά υπάρχουν πολλά καλά αλλά έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου."



Σαν Παναθηναϊκός η αγάπη του για την ομάδα είναι μεγάλη και μας τονίζει ότι δεν είναι από αυτούς που γκρινιάζουν. Σε αντίθεση με το ρεύμα της εποχής εκείνος δήλώνει πως δεν το κόβει το γήπεδο.

"Δε χαίρομαι με αυτά που βλέπω στην ομάδα. Έχω διαρκείας οκτώ χρόνια και δεν είμαι από αυτούς που θα πάνε στο γήπεδο να γκρινιάξουν, αλλά δε μπορώ να πω ότι το απολαμβάνω κιόλας."



Δείτε δεξιά στο photostory το logostory με τα προσχέδια που οδήγησαν στο τελικό σήμα.

Όσοι επιθυμείτε να ψηφίσετε πατήστε εδώ .



























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ