EUROPA LEAGUE

Αλόνσο: "Μοναδική ομάδα η Αταλάντα, η πιο σκληρή αντίπαλος στην Ευρώπη"

Ο Τσάμπι Αλόνσο στην Media Day της Μπάγερ Λεβερκούζεν ενόψει του τελικού του Europa League με την Αταλάντα | 15 Μαΐου 2024
Ο Τσάμπι Αλόνσο στην Media Day της Μπάγερ Λεβερκούζεν ενόψει του τελικού του Europa League με την Αταλάντα | 15 Μαΐου 2024 @2024 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η Λεβερκούζεν ονειρεύεται ένα μαγικό τρεμπλ χωρίς ήττα μέσα στη σεζόν όμως ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει προσγειωμένος ενόψει του τελικού του Europa League, τονίζοντας πως η αντίπαλός της, Αταλάντα, είναι πιο σκληρή ομάδα σε όλη την Ευρώπη.

Μέχρι πριν από δύο χρόνια η Λεβερκούζεν είχε κολλήσει τη στάμπα της loser ομάδας που δεν μπορούσε να κατακτήσει κάποιο μεγάλο τρόπαιο, όμως η παραπάνω συνθήκη δεν υφίσταται πλέον.

Σε αυτό έχει βάλει το χέρι του ο Τσάμπι Αλόνσο, με τον Ισπανό προπονητή να έχει οδηγήσει τις ασπιρίνες στην κατάκτηση της Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία τους και να μετράει μάλιστα μαζί τους ένα ασύλληπτο αήττητο σερί 50 παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον, η Λεβερκούζεν χρειάζεται μία νίκη στον τελικό του DFB Pokal με την Καϊζερσλάουτερν και άλλη μία σε αυτόν του Europa League με την Αταλάντα για να ολοκληρώσει το μυθικό τρεμπλ, με τον Αλόνσο να φροντίζει ωστόσο να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του ενόψει της μάχης στο Δουβλίνο στις 22 Μαΐου.

"Η Αταλάντα είναι τοπ ομάδα, η πιο σκληρή αντίπαλος στην Ευρώπη, με έναν σούπερ προπονητή. Θα πρέπει να παίξουμε στο μάξιμουμ για να έχουμε μία ευκαιρία επειδή για μένα είναι μία μοναδική ομάδα αυτή τη στιγμή", δήλωσε αρχικά στο πλαίσιο της Media Day της UEFA, για να προσθέσει:

"Έχουμε τον ίδιο προπονητή εδώ και μερικά χρόνια, έχουν παίκτες που κάνουν προπόνηση μαζί του εδώ και χρόνια και έχουν ξεκάθαρη ιδέα για το πώς παίζεται το ποδόσφαιρο.

Έχουν κάνει αρκετές καλές σεζόν αλλά ίσως αυτή να είναι η καλύτερη της ιστορίας τους. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να μάθει κάποιος από μία τέτοια ομάδα".

Όσο για τους στόχους που βάζει με τη δική του ομάδα, ο Αλόνσο ήταν ξεκάθαρος: "Μετά από το πρωτάθλημα δεν επιλέγω, θέλω να κερδίσω τα πάντα, τόσο το Europa League όσο και το Κύπελλο Γερμανίας.

Το γεγονός ότι πήραμε το πρωτάθλημα μάς επιτρέπει να έχουμε ελεύθερο το μυαλό μας για τους δύο τελικούς της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο πρώτος μου τίτλος ως προπονητής ήταν εκείνος της Bundesliga και αυτό ήταν κάτι το εξαιρετικό, όμως το να πάρω έναν τίτλο στην Ευρώπη θα είναι ακόμη πιο ξεχωριστό".

Επιπλέον, ο 42χρονος Βάσκος τεχνικός αναφέρθηκε ακόμη μία φορά στην επιλογή του να μείνει στην Λεβερκούζεν και τη νέα σεζόν παρά το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε για εκείνον από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, υπογραμμίζοντας:

"Έμεινα γιατί είμαι ευτυχισμένος εδώ. Είναι μία καλή ομάδα και η διοίκηση μού έδωσε μία μεγάλη ευκαιρία όταν δεν είχα κάνει κάτι ως προπονητής. Θέλω να τους επιστρέψω αυτή την εμπιστοσύνη μετά από μία καλή χρονιά.

Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος εδώ".

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ